Rémi Cavagna blijft twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

vrijdag 20 september 2019 om 12:53
Rémi Cavagna blijft twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Rémi Cavagna blijft twee jaar langer rondfietsen in het truitje van Deceuninck-Quick-Step. De 24-jarige Fransman maakte indruk in de voorbije Vuelta a España met een ritzege in Toledo en twee derde plaatsen. “Ik dank de ploeg voor het vertrouwen. Ik weet zeker dat ik nog beter kan worden”, zo laat hij weten in een perscommuniqué.

Cavagna verruilde aan het einde van 2016 Klein Constantia – de opleidingsploeg van Deceuninck-Quick-Step – voor de Belgische sterrenformatie van manager Patrick Lefevere. Vorig seizoen maakte hij al indruk met winst in Dwars door West-Vlaanderen en een vierde stek in de Tour of Guangxi, maar dit jaar beleefde Cavagna zijn definitieve doorbraak.

Zo won hij in mei al een etappe in de Tour of California, nadat hij in Morgan Hill een lange solo wist af te ronden, maar de Franse hardrijder maakte pas echt indruk in de Ronde van Spanje. Zo werd hij derde in de individuele tijdrit naar Pau, terwijl hij ook een van de sterkste renners was in de beruchte waaieretappe naar Guadalajara.

“Ik wil meer WorldTour-wedstrijden winnen”
Cavagna zag zijn ploeggenoot Gilbert zegevieren, maar zelf eindigde hij ook nog als derde. Twee dagen later boekte de renner uit Clermont-Ferrand zelf een overwinning in Toledo, na een solo van 25 kilometer. “Deceuninck-Quick-Step is de beste ploeg ter wereld. Het is de ideale plek om beter te worden als wielrenner”, zo vertelt een dolgelukkige Cavagna.

“Ik wil volgend seizoen ook meer WorldTour-wedstrijden winnen, maar ik richt me eveneens op het Frans kampioenschap. Het is niet de grootste wedstrijd, maar wel erg belangrijk voor een Franse renner. Ik hoop vooral te schitteren in de tijdrit, wat toch mijn specialiteit is”, aldus Cavagna, die dit jaar genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

Rémi Cavagna boekte zijn eerste zege in West-Vlaanderen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

4 Reacties

leegloper 20 september 2019 om 12:58

Hij viel me al op in het rijtje renners zonder contract volgend jaar.

hitman79 20 september 2019 om 12:59

Begint beter en beter te presteren.. Goede verlenging!

Derierre de la course 20 september 2019 om 13:12

Frans kampioenschap, zal Lefevre blij mee zijn. Die was niet zo van de kampioenstruitjes geloof ik.

Knaljaas 20 september 2019 om 15:40

Integendeel, die is gek op kampioenentruitjes!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair