Remco Evenepoel: “Giro in juni lastig te combineren met Olympische Spelen”

woensdag 18 maart 2020 om 14:30
Remco Evenepoel: “Giro in juni lastig te combineren met Olympische Spelen”

Remco Evenepoel - foto: Cor Vos

Remco Evenepoel behoort tot de vele renners die momenteel in onzekerheid verkeren over de toekomst van zijn sport. De tweedejaarsprof vertelt in de documentaire ‘Ik ben Remco’ van Het Laatste Nieuws over de impact die de coronacrisis voor hem persoonlijk heeft. “Ik weet niet goed wat ik moet denken of hoe ik moet trainen”, vertelt Evenepoel. De afgelasting van de Giro zadelt hem op met een dilemma.

Sinds de uitbraak staat zijn hele programma op losse schroeven. “Het coronavirus heeft ons in zijn greep. Normaal zou ik nu Tirreno-Adriatico rijden, maar nu ben ik thuis en probeer ik de trainingen zo goed mogelijk af te werken en zelf niet ziek worden”, aldus Evenepoel. “Dat virus, dat bezorgt ons een gevoel waarvan je niet goed weet wat je ervan moet denken. En niet goed weet hoe je moet trainen. Aangezien alles afgelast of doorgeschoven is. Maar doorschuiven is nog geen zekerheid op koersen.”

Trainen zoals in de winter
De 20-jarige jongeling heeft zijn trainingen aangepast. “Eigenlijk trainen we nu zoals in de winter. Duurtrainingen en niet intensief”, geeft hij aan. “Het heeft ook geen zin dat we ons nu de nek af zouden trainen. Wanneer we binnen enkele weken er weer echt moeten staan, is niet de bedoeling dat we op onze knieën zouden moeten starten”, aldus Evenepoel.

“Maar ik denk ook dat iedereen wel beseft dat het belangrijk is om zelf niet ziek te worden. En dat de wedstrijden momenteel even bijzaak zijn”, stelt hij vast.

Twijfels over Giro
De mogelijkheid bestaat dat de Giro d’Italia nu een maand later wordt verreden. “Dan weet ik eerlijk gezegd niet of dat in mijn programma past”, aldus Evenepoel, die aangeeft dat een Giro in juni lastig te combineren valt met een eventuele deelname aan de Olympische Spelen. “Ook al wil ik echt super graag aan de start komen. Maar het is gewoon zo dat, als je alles gaat beginnen op te schuiven, dat al de rest dan ook opgeschoven moet worden.”

Het seizoen begon voor Evenepoel met eindzeges in San Juan en de Algarve nochtans uitstekend. “Het is eigenlijk goed geweest is dat ik toch al wat wedstrijden gewonnen heb”, stelt hij vast.
“Ik heb nu toch al vijf overwinningen op mijn naam kunnen schrijven, dus dat geeft toch een ander gevoel om nu deze periode in te gaan.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

SnellePelle 18 maart 2020 om 14:38

Remco, sport evenementen zijn ALTIJD bijzaak.

Domestique 18 maart 2020 om 14:45

Voor de sporters zelf niet uiteraard…

Grobbel 18 maart 2020 om 14:54

Het zou me sowieso verbazen als de Olympische Spelen nog doorgaan dit jaar.

thorsen 18 maart 2020 om 16:20

Vooral omdat er letterlijk mensen van over de hele wereld komen, die dan allemaal in één (Olympisch) dorp gaan zitten en vervolgens weer uitwaaieren naar al die verschillende landen.

De OKTs daar verzinnen ze wel wat op. De Olympische Spelen zijn tientallen, zo niet honderden miljarden waard, de OKTs vrijwel 0. Dus mocht het daar ubrhaupt al op aankomen dan worden er gewoon een aantal “jammer voor je”s uitgedeeld.

vanSpringel 18 maart 2020 om 18:31

Mij niet.

jkjustin 18 maart 2020 om 14:58

Er valt vrij weinig te combineren, wanneer alles afgelast wordt ;)

Arie den Blanken 18 maart 2020 om 17:40

Daar zal het waarschijnlijk wel op uitdraaien.

vincenzo 18 maart 2020 om 18:14

+ 1
Remco zou beter eens met Thomas de Gendt praten om weer met voeten op aarde te komen.

Hollow Knight 18 maart 2020 om 20:51

@Vincenzo

Remco is nog maar 20 jaar en heeft al bijna meer overwinningen dan De Gendt… ;)

Hij zegt hier trouwens niets arrogants dus rare opmerking van jou.

vincenzo 18 maart 2020 om 21:45

@Hollow Knight

Daar heb ik het niet over. Ik refereer aan de uitspraak van De Gendt in Parijs Nice dat hij er van uit ging dat dit de laatste koers van het jaar zou zijn. Maar mogelijk heb je Parijs-Nice niet gevolgd en is het jou ontgaan. De Gendt is één van de weinige wielrenners die al gelijk objectief naar de zaken kon kijken naar het lijkt.

Greg4ever 18 maart 2020 om 20:25

Ben geen fan, maar zijn vaststelling dat de wedstrijden even bijzaak zijn, doet goed.

En dat t dan als profsporter met ambitie lastig mee omgaan is, is duidelijk. Zoals voor iedereen in deze bizarre tijd, profwielrenner of niet.

Al met al weinig nieuwswaarde wel :-)

Marszzz 18 maart 2020 om 23:32

Er zijn er die van plan waren/zijn om de Tour te combineren met de Olympische Spelen

Barry Batsbak 19 maart 2020 om 08:44

Ja, maar REV ging ze ook allebei winnen. Dat is wel een verschil.

SoloSlim 19 maart 2020 om 10:33

Tour en OS zijn vrij kort na elkaar en kan je met dezelfde vormpiek.
Giro in Juni is te dicht voor 2 vormpieken en te veraf voor lange piek.

Maar denk ook niet dat de Giro nog gereden wordt dit jaar..

vincenzo 19 maart 2020 om 21:40

Foto past mooi bij het bericht!

Headlines

Materiaalzone

Populair