Evenepoel verrast door dagwinst: “Wilden vooral beter doen dan Plapp en Bilbao”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 21 februari 2023 om 12:54

Evenepoel verrast door dagwinst: “Wilden vooral beter doen dan Plapp en Bilbao”

Remco Evenepoel heeft dinsdag opnieuw een slag geslagen in de UAE Tour. Met zijn ploeg Soudal Quick-Step won de 23-jarige Belg de ploegentijdrit. Dat kwam enigszins als een verrassing, gaf Evenepoel in het flashinterview na afloop aan.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

EF Education-EasyPost stond lange tijd aan de leiding. Onder andere INEOS Grenadiers en Bahrain Victorious, de ploegen van Luke Plapp en Pello Bilbao, kwamen niet aan de tijd van de Amerikaanse ploeg. “We hadden niet verwacht dat wij nog onder de tijd van EF zouden duiken”, vertelt Evenepoel. “We waren vooral bezig met de andere klassementsrenners, Plapp en Bilboa. We wilden het beter doen dan hun teams. Maar net voordat we begonnen, zagen we dat INEOS ook een supergoede tijd had. Het is ongelofelijk dat we deze etappe weten te winnen.”

Evenepoel, die drie tellen pakte op Plapp en vier op Bilbao, spreekt van een ‘perfect uitgevoerd plan’. “We wilden bij elkaar blijven totdat de tegenwind erop zat. Sommige jongens gaven echt alles om één laatste beurt te doen. Om met één seconde te winnen, is krankzinnig. Het is voor het eerst dat ik een ploegentijdrit win. Om het in deze wedstrijd te doen, na de overwinning van gisteren, is een perfecte start van deze mooie wedstrijd.”

Luke Plapp is dankzij de bonificatieseconden die hij maandag pakte de nieuwe leider, maar Evenepoel staat in dezelfde tijd als de Australiër. “We kunnen blij zijn met de afgelopen twee dagen. Gisteren was het waaieren en vandaag was het ook weer een heel lastige dag met de ploegentijdrit. Dat is misschien wel de zwaarste type wedstrijd. Het is geweldig om te winnen. De ploeg verdient dit echt.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2023 13:25
Kan nu helaas niet meer zeggen dat ie niet kan TTT’en.
21 februari 2023 14:35
Heel goed gespeeld, winst, stevige optie op de eindoverwinning, maar morgen moet de ploeg niet trekken, want ineos heeft de leiderstrui :) en ach, de zure remco-opmerkingen, ze worden een beetje lachwekkend niet
21 februari 2023 13:36
Plapp en Bilbao, heten Janneke en Mieke nu zo?
21 februari 2023 13:42
Remco heeft ook het talent om achteraf afhankelijk van het verloop doelen te formuleren die vervolgens met succes zijn afgewikkeld.
Altijd oké.
21 februari 2023 13:30
‘Vingertje op de mond voor degenen die zeiden dat Evenepoel geen tijdrit heeft’ zal Het Nieuwsblad morgen wel zeggen.
21 februari 2023 13:30
Trouwens, Bilboa, doet ie ook mee?
21 februari 2023 13:42
Gewoon keihard gefietst. Check net nog ff windfinder, maar volgens mij was er wel degelijk toename van de wind gedurende de wedstrijd.
    21 februari 2023 13:45
    Klopt, maar ze hadden voor meetpunt 1 wind tegen en daarna wind mee, dat zag je ook aan de tijden. De laatste ploegen konden steeds wat goed maken in het tweede gedeelte.
    21 februari 2023 13:58
    Jazeker, maar meer wind is simpelweg meer nadeel, ook als je een rondje rijdt.
    21 februari 2023 16:09
    ...ik kijk al jaren op windfinder om mijn windsurfsessies op af te stellen. Ik kan gerust meegeven dat die app zelden correct windsnelheden weergeeft. Denken dat je echt van uur tot uur de windsnelheid kan aflezen, is very wishful thinking. Om de wind echt goed te meten zou je op elke km iemand moeten zetten met een windmeter in de hand.
21 februari 2023 16:14
Knap van Remco om zijn ploeg op sleeptouw te nemen in deze TTT. In zijn eentje had hij wellicht een halve minuut genomen.
21 februari 2023 22:14
Wat een snelheden worden gehaald . Er is een tijd geweest dat de wedstrijd renners achter de brommer trainden maar nu moet dat achter een 500cc motorfiets .
21 februari 2023 14:12
Wat een vaag verhaal. Beter willen doen dan INEOS, dat op 2 tellen EF strandde, maar dan verrast zijn dat je dagwinst pakt als je INEOS verslaat.
21 februari 2023 15:23
In de tour kan je evenepoel pas echt meten rijd veel ritten met momenten waar er weinig meedoen van de toppers of vroeg in het jaar waar de meesten het als warmdraaien zien
    21 februari 2023 16:10
    Wat kan je in het vroege jaar dan wel meten? Hoe de verschillende warmlopers zich onderling verhouden gedurende de warmloopfase?
    21 februari 2023 16:51
    Wel, Evenepoel was zinnens om hier tegen Pogacar te knokken, maar die deelde pas last minute mee dat hij dit rondje meer dan beu is. Geheel terecht in zijn geval trouwens. Wat moet hij dan gaan doen? Een Whatsappgroepje oprichten met Pogi, Vingegaard en Roglic om de kalenders naast elkaar te leggen?

    Remco gaat nu in januari en februari tegen MAL, Bernal, Higuita, Yates, Vine en Bilbao geknokt hebben. Pogi tegen Mas en Landa. Vingegaard tegen Izagirre, Herrada, Sosa en Guerreiro en Roglic tegen blessures. Dan kan je toch moeilijk stellen dat Evenepoel hier de renner is die toppers ontwijkt?
    21 februari 2023 17:09
    Sinds Evenepoel koerst is de Tour de enige wedstrijd die telt, de rest van de kalender dient om warm te draaien of cooling down.
    21 februari 2023 21:33
    Precies dat Sjors. Een mens zou beginnen uitkijken naar de dag dat Remco ook de Tour wint, kan dát gezever eindelijk ook ophouden.

Reacties zijn gesloten.