Remco Evenepoel: “Waarom zoveel aandacht? Ik heb nog niets bewezen”
©Cor Vos
Nico Dick woensdag 20 maart 2019 om 08:06

Remco Evenepoel: “Waarom zoveel aandacht? Ik heb nog niets bewezen”

Interview Remco Evenepoel rijdt vandaag zijn eerste profkoers in België. De media-aandacht rond hem is enorm. “Soms erger dan bij Tom Boonen”, stelde ploegleider Rik Van Slycke. “Maar het hoort bij zijn ontwikkeling tot renner.” Evenepoel zelf vindt het er over. “Ik voel me soms schuldig tegenover mijn ploegmaats die wél al gewonnen hebben dit jaar. Zij verdienen die aandacht meer dan ik”, vertelt de youngster aan WielerFlits.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Zaal Leyedaele op de Grote Markt in Wevelgem vormde gisteravond het decor voor de jaarlijkse bijeenkomst van de plaatselijke Deceuninck-Quick-Step fanclub. De zowat 150 aanwezigen namen deel aan een quiz, dronken tussendoor een biertje en kregen gratis broodjes met gehakt of kaas. Daarna was het aftellen tot het moment suprême: rond de klok van acht uur maakten een zevental renners van de succesvolle WorldTourploeg hun opwachting.

Geen persoonlijke verwachtingen
“Dit is ondertussen traditie”, vertelt ploegleider Rik Van Slycke. “Met de renners die morgen in Nokere van start gaan, komen we hier graag even de supporters groeten.” Alvaro José Hodeg, Remco Evenepoel, Rémi Cavagna, Iljo Keisse, Davide Martinelli, Florian Sénéchal, Pieter Serry en ploegleider Rik Van Slycke waren gisteren de idolen van dienst. WielerFlits maakte van de gelegenheid gebruik om Remco Evenepoel toch al even te polsen naar zijn verwachtingen voor zijn allereerste profkoers op Belgische bodem.

“Er zijn eigenlijk geen verwachtingen”, houdt de Vlaams-Brabander de boot af. “Of toch… Dat de ploeg mag winnen. We staan in Deinze aan de start met een sterk team. Winnen moet kunnen. Mijn specifieke taak? Er is pas morgenvoormiddag een teambriefing. Daar kan ik momenteel nog geen antwoord op geven. Wat die opdracht ook wordt, ik kijk er sowieso naar uit om in Vlaanderen te koersen. ”

Het toptalent mocht gisteren een pak handtekeningen uitdelen in Wevelgem

Julian Alaphilippe
Waar Evenepoel iets minder naar uitkijkt, is de media-aandacht die hem deze middag bij de start te wachten staat. “Het is er ver over, hé”, zucht hij. “Zwaar overdreven. Veel meer kan ik daar niet over vertellen. Ik blijf er wel rustig bij, maar ik moet toegeven dat ik het aangenamer zou vinden, mocht ik me rustig op die wedstrijd kunnen voorbereiden, zonder al die aandacht. Soms stoort het me wel, ja. Ik weet dat jullie journalisten ook maar jullie job doen. En uit respect sta ik jullie uiteraard te woord. Maar ik lees soms dingen over mij, waarvan ik me afvraag: moest dat nu echt in de krant?

“Eigenlijk krijg ik momenteel de aandacht die mijn ploegmaats verdienen”, gaat Evenepoel voort. “Julian Alaphilippe bijvoorbeeld, heeft al zes overwinningen op zak. Hij verdient die aandacht veel meer. Zelf heb ik als prof nog niets gepresteerd. Ik ben pas negentien en nog volop aan een leerproces bezig.”

Tom Boonen
Ook ploegleider Rik Van Slycke schrikt van de aandacht die Evenepoel dezer dagen naar zich toetrekt. “Onvoorstelbaar hoeveel interview-aanvragen er komen. Best vergelijkbaar met wat Tom Boonen vroeger meemaakte. Maar het verschil is wel dat Tom toch wat ouder was toen de gekte losbarstte. Nu, het is een proces waar Remco door moet, natuurlijk. Misschien dat het binnenkort ook wel een beetje zal luwen.”

Evenepoel aan het werk in de Vuelta a San Juan /  Cor Vos © 2019

Over de taak van Evenepoel in Nokere Koerse wil Van Slycke niet te veel kwijt. “Het koersverloop zal uitwijzen hoe we Remco uitspelen. Laat ons er van uitgaan dat hij start in een vrije rol, maar dat kan zomaar veranderen als er bijvoorbeeld een situatie moet rechtgezet worden. Ons eerste doel is winnen met de ploeg, om het even op welke manier. Met Hodeg hebben we iemand om op terug te vallen als er een sprint zit aan te komen. Maar voor hetzelfde geld rijdt een groep van 25 man weg met daarbij Serry, Sénéchal en Evenepoel.”

“Hij weet wat een kassei is”
Nokere Koerse is een wedstrijd met een parcours dat niet echt op het lijf van Evenepoel geschreven is. Maar daar ziet Van Slycke geen problemen. “Nokere Koerse wordt een ontdekking in zijn ontwikkeling als renner. Anderzijds moet je dat ook niet overdrijven: Remco is een Vlaamse coureur. Tijdens zijn twee jaar als junior heeft hij voldoende in België gekoerst.”

“Meestal solo, dat klopt. Maar hij weet wel wat een kassei is, hé”, lacht Van Slycke. “Hij is dan wel een lichtgewicht, er staat wel een stevig stel benen onder en hij heeft een behoorlijke body. Wat het wringen betreft, dat zal hij toch moeten leren in functie van de toekomst. Ik denk dat zowel Nokere Koerse als de Bredene-Koksijde Classic (vrijdag, red) leerzame wedstrijden kunnen worden. Trouwens, hij heeft het voordeel van een sterk team. Hij kan meeschuiven met de ploegmaats.”

“Met papa naar Tenerife”
Evenepoel vertoefde de voorbije week op Tenerife. “Het was slecht weer bij ons, dus ben ik – samen met mijn papa – warmere oorden gaan opzoeken. Nee, niet om me voor te bereiden op deze twee koersen, maar eerder in het vooruitzicht van wat daarna komt”, verduidelijkt de neoprof. “Hierna volgt de Ronde van Turkije als laatste voorbereiding op de Ronde van Romandië.”

Evenepoel gisteravond in gesprek met Alvaro Hodeg

.

 
20 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2019
Turkije en Romandië? Hij zou toch eerst nog Catalonië doen?
  20 maart 2019
  Ik denk dat Catalonië geschrapt is uit zijn programma.
  20 maart 2019
  Pfff... Dus gaat ie na vandaag terug een maand niet fietse...
  20 maart 2019
  De ploeg heeft altijd vooropgesteld dat hij dit jaar maar 55 koersdagen zou hebben. Lijkt me ook niet onverstandig, op die leeftijd. Trouwens, vrijdag rijdt hij ook nog Bredene he Romandië is dan weer nieuw op zijn programma lijkt me.
  20 maart 2019
  Hij gaat eerst nog Anderlecht kampioen maken in play off 1.
20 maart 2019
Tjongejongejonge. Ik weet dat ik natuurlijk niet alles hoef te lezen, maar... nu meteen weer een ellenlang verhaal met niemand over niks? Die jongen is goed bezig, laat hem lekker een paar jaartjes fietsen en eens wat laten zien, en plaats dan een lang interview. Dat past veel beter bij WF dan dit meekwijlen met alle andere aasgieren.
20 maart 2019
Ik weet niet, ik vind deze uitspraak eigenlijk wel een blijk van bescheidenheid van Evenepoel.
  20 maart 2019
  Met de uitspraak is niks mis, met die jongen ook niet, heeft zelfs al een prima babbel. Mijn kritiek richt zich op de vragensteller, niet op de geïnterviewde.
  20 maart 2019
  Ah dat was me niet duidelijk. Dank voor de toelichting. :)
20 maart 2019
Hij wil minder aandacht dus besluit wielerflits hem aandacht te geven middels dit interview lol!
Wanneer je in een wielergek land als Belgie al je wedstrijden in de jeugd wint gebeurt er dit. Dus ik snap al die aandacht wel. En dat gaat niet veranderen dus je zal het moeten accepteren. Misschien geen kranten meer lezen en geen artikelen en comments meer lezen op een willekeurige wielersite :-)
20 maart 2019
Ik had al een tijdje niets meer over hem gehoord! Graag meer berichten over dit wonderkind.
20 maart 2019
Binnenkort een nieuwe episode: Evenepoel verhuist naar Monaco. (Belgische media verontwaardigd)
WAAROM ZOVEEL AANDACHT? Omdat jij de eerste bent die Luik, de ronde, roubaix, de giro, de tour, baskenland, de vuelta, het WK en lombardije in 1 seizoen gaat winnen
  20 maart 2019
  En dan vergeet je nog MSR - ffen doortrekken op de Poggio en ze zien superman niet meer terug
20 maart 2019
Laat het maar aan de Vlaamse media over om dit talent de vernieling in te helpen.
20 maart 2019
Nou wielerflits, zullen we dan maar eens stoppen over deze jongen iets te schrijven totdat hij iets gaat presteren?

Reacties zijn gesloten.