Remco Evenepoel verrast door grote voorsprong: “Ik verwachtte juist een spannende strijd”

zaterdag 19 februari 2022 om 20:06
Remco Evenepoel verrast door grote voorsprong: “Ik verwachtte juist een spannende strijd”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel was verrast door zijn grote voorsprong in de lange individuele tijdrit in de Volta ao Algarve. Na 32 kilometer was de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl bijna een minuut sneller dan nummer twee en Europees kampioen Stefan Küng.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Evenepoel zette na 32 kilometer de klok stil op 37:49 minuten en verbeterde daarmee de toptijd van Küng met 58 seconden. Het leverde hem behalve de etappezege ook de koppositie in het algemeen klassement op. “Ik ben eigenlijk nogal verrast. Ik had niet verwacht dat ik zo ver voor hem zou eindigen. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het een spannende strijd zou worden, want de afgelopen dagen heb ik ook voor Fabio (Jakobsen, red.) gereden en ook in de bergetappe moest ik goed presteren.”

De Belgische specialist was zelf ook onder de indruk van zijn prestatie. “Ik denk dat ik vandaag een van mijn beste benen ooit had in een tijdrit, dus ik ben echt blij met mijn prestatie. Hopelijk heb ik nog heel vaak deze benen in tijdritten.”

Harde strijd
Evenepoel begint morgen met een voorsprong van 1:06 minuut op de nummer twee, de Brit Ethan Hayter, aan de zware slotetappe. Nummer drie Brandon McNulty en nummer vier Daniel Martínez volgen op ongeveer anderhalve minuut. De Belg verwacht een harde strijd op weg naar Malhão. “Mijn voorsprong is meer dan een minuut, dat is een groot gat. Er kan echter van alles gebeuren. Het wordt nog een zware dag morgen. We moeten gefocust zijn en proberen geen domme dingen te doen en problemen te vermijden.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Romāns Vainšteins 19 februari 2022 om 20:27

Edit: Probeer het eens van zonnige kant te zien

Meer on topic was het wel wat ik ook verwachtte vooraf, ik dacht dat het dichter bij elkaar zou zitten allemaal. Niet dus, weer wat geleerd.

Wat betreft de eindwinst zou het leuk en leerzaam zijn mochten concurrerende teams nog een poets willen bakken en zelfs Jakobsen daarom ergens een verloren gaatje voor dichtsprinten. Voor wat hoort wat, immers.

De haai van Messina 19 februari 2022 om 20:55

Remco wordt een grote

Mwielerfan 20 februari 2022 om 09:24

Ja ik hoor de laatste tijd ook regelmatig dat ie potentie heeft

ThorHushovd 19 februari 2022 om 21:04

Misschien is hij voor het grote publiek een grote onbekende. Maar ik denk dat we dit ventje in de gaten moeten blijven houden, kon nog wel eens een mooie toekomst tegemoet gaan.

Dave Dubbeldammer 19 februari 2022 om 22:38

Moeten we inderdaad echt in de gaten houden

bobby traksel 19 februari 2022 om 23:26

Afgetekend. Remco zal idd lastig te verslaan zijn in kleine rondjes. Alleen als het terrein geaccidenteerder wordt en hij pogi of rogla tegenkomt dan wordt het spannend

wimvl 20 februari 2022 om 00:45

Dat wil dan wel zeggen dat hij bij de grote jongens mag gerekend worden.

Zwarte Panter 20 februari 2022 om 06:39

Hij hoort al bij de grote jongens

mark6941 20 februari 2022 om 09:04

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken.

Mwielerfan 20 februari 2022 om 09:25

Ja snap je punt wel. Denk dat ie de rondes zoals Tony Martin ook ooit kon winnen goed aan kan

Laatste nieuws

Materiaalzone