Remco Evenepoel tevreden over rentree: “Gevoel onderweg was heel goed”

maandag 7 juni 2021 om 09:18
Remco Evenepoel tevreden over rentree: “Gevoel onderweg was heel goed”

Evenepole ment het peloton - foto: Cor Vos

Interview

Een geslaagde rentree voor Remco Evenepoel in de Elfstedenronde. Hij maakte in de eendagswedstrijd weer zijn eerste koerskilometers sinds het verlaten van de Giro d’Italia. In dienst van Mark Cavendish werkte hij met succes aan het vertrouwen. “In een koers als deze kun je het gevoel en het gewring het beste aanleren”, vertelt hij aan WielerFlits.

We hebben het hem nog niet ontzettend vaak zien doen, maar in de Elfstedenronde was het werkendag voor Evenepoel. En ook die rol ging hem goed af. “Ik heb me geamuseerd, dat is het belangrijkste”, steekt hij na de finish van wal.”

Een dagje knechten beviel Evenepoel goed, zo zegt hij: “Het is een keer iets anders, maar ik heb er wel echt van genoten. Ze reden van voren vrij snel, dus het was zaak om de voorsprong niet heel groot te laten worden. Op een bepaald moment waren wij even niet mee aan het rijden en dan ging het rap naar een minuut of vier. Toen moest er doorgereden worden. Het was een goede dag vandaag, enkel jammer dat we net niet gewonnen hebben.”

Durven
Op de kasseien bewees Evenepoel ook zijn mannetje te kunnen staan. “Ja, toch wel. Het is een zaak van durven, hè. Ik denk dat ik in de Giro veel heb bijgeleerd qua durven en wringen. Ik moet gewoon na de val een bepaalde schakel in mijn hoofd durven uitschakelen die zegt dat ik moet inhouden en opletten. Dat heb ik vandaag toch wel kunnen doen. In functie van is dat iets gemakkelijker natuurlijk, maar toch… Ik werk er hard aan en in een koers als deze kun je het gevoel en het gewring het beste aanleren.”

foto: Cor Vos

“Het gevoel onderweg was heel goed”, concludeert het jonge goudhaantje van Deceuninck-Quick-Step. Positief met het oog op de Baloise Belgium Tour en het BK Tijdrijden, de twee volgende wedstrijden op zijn programma. “De elleboog en de pols zijn weer heel goed. Ik leg dagelijks ijs op mijn knie om ontstekingen tegen te gaan. Geen pijntjes, enkel lege benen op het einde (lacht).”

“Er zijn nog bepaalde pistes die we kunnen nemen op weg naar Tokio, maar eerst en vooral moet ik gewoon koersritme, explosiviteit en al dat soort zaken terugvinden. Daar zijn we goed mee bezig. Of ik nog op hoogtestage ga zal op een later moment beslist worden.”

Baloise Belgium Tour
Maar eerst gaat het vizier op de Ronde van België. Evenepoel twijfelt of hij in deze wedstrijd zijn titel kan verdedigen. “Het parcours is niet heel lastig. Ik denk dat mannen als Yves Lampaert en Davide Ballerini toch ook grote kansen hebben. Natuurlijk is er die tijdrit. Die is niet technisch, veel rechtdoor en dat ligt mij wel.”

“Het zal vooral zaak zijn om de eerste rit veilig door te komen. Het doel die dag is om met niemand tijd te verliezen, maar mocht ik me dan niet super voelen ga ik terug werken zoals vandaag. Het is in ieder geval altijd leuk om in België te koersen. Je hebt er net iets meer fans langs de kant, dat maakt het alleen maar fijn.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

KimJungPoels 7 juni 2021 om 09:33

Fijn voor hem. Mooi dat er weer eens een artikel over Evenepoel is.

0
debarreman 7 juni 2021 om 10:11

Dat mocht wel weer eens. Ik mis nog informatie of hij goed geslapen heeft vannacht en wat hij heeft gegeten bij het ontbijt. En hoe het met zijn vriendin gaat.

0
FlecheWallonne 7 juni 2021 om 10:16

Wie kauwt hem die uitspraken voor? Zijn vader, ex-wielrenner, of QuickStep's communicatieploeg?

Nadat bleek dat Evenepoel niet de meest explosieve renner is, schreeuwde hij "Ik word met de dag explosiever."
Voor de Zoncolan verscheen een artikel over de "rasklimmer Remco".
Na de flop op de Zoncolan beweerde hij dat de Dolomieten, met hun langere en minder steile hellingen, hem meer lagen.
Nu heeft hij "veel bijgeleerd qua duwen en wringen."

Het is duidelijk dat Evenepoel veel tekortkomingen heeft en dat het vroegrijpe wonderkind op z'n 21e nog alles moet leren.

0
Quintenri 7 juni 2021 om 11:21

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

0
Marco 7 juni 2021 om 11:47

Was hij maar in Wallonië geboren dan had hij voor zijn 18 de tour gewonnen.

0
John Bidon 7 juni 2021 om 10:19

Toch eens een ander geluid van op het oog zeer zelfverzekerde renner. Praat hier over zijn onzekerheid over wringen en durven in peloton. Ga er ook maar eens aanstaan, als beginner twintiger die vaak altijd alleen heeft gereden zonder tegenstand, opeens in een pack van 200 tot op tand afgetrainde atleten terecht komt die vechten voor elke centimeter.

Hopelijk laat Evenepoel wat meer deze kant zien, zodat de gemiddelde koersliefhebber hem wat meer zou omarmen. Hij heeft die charade van kordate niet nodig. Hij is extreem goed. Laat de benen spreken, niet de mond.

0
Michelangelo 7 juni 2021 om 13:15

@John Bidon,
Ik denk inderdaad dat hij nog veel moet leren. Maar het “wringen” waar hij hier over sprak is in mijn ogen niet te vergelijken met het wringen richting pakweg het bos van Wallers. De situatie in de kop van de koers was zo dat niemand in het peloton het echt erg vond dat DQS het tempo bepaalde. En dat hij dus redelijk makkelijk op kop kon beginnen aan de kasseien. Die dan ook weer een stuk makkelijker zijn als je kunt zien waar je rijdt.

Ik snap dan ook dat Fleche Wallonne hierboven ook kritisch is over wat Evenepoel zegt en wie hem wat influistert. En het is altijd “goed, super, geweldig”. En het gaat altijd “beter, vlugger, explosiever”. Slechts zelden zal het zijn dat hij zelf zijn tekortkomingen benoemd, of dat iemand in zijn directe omgeving dat doet.

Neemt niet weg dat hij in dit soort koersen veel meer gaat leren wringen dan op hoogtestage. En dat het voor zijn groei als renner imo veel beter is om dit soort dingen te doen.

0
Ivanoviclover 7 juni 2021 om 10:34

Hij tevreden, iedereen tevreden!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone