Remco Evenepoel sluit 2022 in schoonheid af met nieuwe prijs

zaterdag 31 december 2022 om 13:08
Remco Evenepoel sluit 2022 in schoonheid af met nieuwe prijs

foto: Peter de Voecht/PN/C (archief)

Remco Evenepoel blijft maar winnen. De Belgische renner heeft in extremis nog een prijs gewonnen in 2022, die van Belg van het Jaar. De lezers en kijkers van HLN en VTM konden voor die prijs stemmen. “Dit is echt heel speciaal”, reageerde Evenepoel.

<!-- Castelli -->

Evenepoel haalde het voor Camille (artieste), de vrijwilligers voor Oekraïne, Stromae (artiest) en Dirk De Wachter (psychiater). De renner van Quick-Step-Alpha Vinyl, vanaf 1 januari Soudal-Quick-Step, haalde het met een ruime voorsprong.

“Ik vind dit eigenlijk wel heel speciaal”, vertelde Evenepoel aan VTM. “Belg van het Jaar worden is mooi, ik ben fier om Belg te zijn. Om dan de nummer één van je land te zijn, is echt speciaal. Het is een verhaal van letterlijk en figuurlijk heel diep zitten tot waar ik nu sta. Het gaat over mentaliteit, veerkracht en doorzettingsvermogen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Gunther Leonhardt 1 januari 2023 om 00:49

Laat het nieuwe wielerseizoen maar snel beginnen. Ik heb het intussen wel gehad met lijstjes, prijsuitreikingen en komkommernieuws.

0
thenewGOAT 1 januari 2023 om 13:24

Precies, dan kan Remco een jaar lang weer tonen waarom hij op alle lijstjes bovenaan prijkt.

0
Wheely 31 december 2022 om 13:55

Wat mij betreft had deze prijs naar Herman Brusselmans of Gert Verhulst moeten gaan.

-1
FeitenZijnFeiten 31 december 2022 om 14:24

Kunnen we een beetje normaal doe. 27000 stemmen onder HLN lezers en VTM kijkers op 11 miljoen Belgen Representatief is het alvast niet En dan te weten dat de organisatie die jongen zijn naam plaatst tussen vier andere voor hun doelgroep nagenoeg nobele onbekenden. Zo krijg je een stemming op basis van herkenning in plaats van erkenning

-2
Mooie Sjors 31 december 2022 om 14:52

Zou Camille voor ‘hun doelgroep’ een nagenoeg nobele onbekende zijn?

1
Maillot à Pois 31 december 2022 om 15:07

Dat geldt natuurlijk voor al die eindejaarslijstjes die nu georganiseerd worden. Er is steeds maar een fractie van de bevolking die stemt.
Wat betreft de genomineerden: alleen Dirk De Wachter zal wellicht iets minder bekend zijn bij het HLN/VTM publiek. De rest: hoe kom je erbij?

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone