Remco Evenepoel over olympische wegrit: “Het wordt niet simpel want ook Pogacar rijdt mee”

woensdag 21 juli 2021 om 15:15
Remco Evenepoel over olympische wegrit: “Het wordt niet simpel want ook Pogacar rijdt mee”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel is alweer ruim een week in Japan voor de Olympische Spelen van Tokio. In de tussentijd kon de Belgische medekopman vast wennen aan de omstandigheden en het parcours verkennen dat de renners krijgen voorgeschoteld. “Een mooi parcours voor onze ploeg.”

Evenepoel verschijnt zaterdagnacht om vier uur (zaterdagochtend Japanse tijd) aan de start van de 234 kilometer lange olympische wegwedstrijd over achtereenvolgens Doushi Road, de korte Kagosaka Pass en de eerste grote scherprechter Fuji Sanroku, en de steile Mikuni Pass en voor de tweede keer de Kagosaka Pass in de finale. Goed voor een totaal van 4865 hoogtemeters die moeten worden overwonnen.

De renner van Deceuninck-Quick-Step is vooral heel blij met de Mikuni Pass, de beklimming op 35 kilometer van de finish. “Het is heel lastig”, vertelt hij aan Sporza. “De klim is vrij breed, je ziet niet dat het steil is, maar je voelt het wel. De klim doet me erg denken aan de klim in de Vuelta a Burgos waar ik boven heb gewonnen en in San Sebastián was het ook zo steil. Een goeie Remco moet dat zeker kunnen overwinnen.”

De finale van het WK in Imola is er eigenlijk perfect mee te vergelijken, gaat hij verder. “Als je de afdaling induikt met een x-aantal seconden voorsprong, dan moeten ze rijden vanachter. Er kan dan twijfel sluipen in een achtervolgend groepje want die denken dan ook aan hun podiumplaats. Daar kan de koers gereden zijn want het stuk daarna aan het meer is ook vrij vlak, dat is een tijdrijdersstuk. Die dingen spelen in het voordeel van Van Aert en mij.”

Ook de beklimming van Fuji Sanroku, over de uitloper van de iconische vulkaan Fuji, kan weleens belangrijk zijn. “Zeker met de wind. Dat is ook niet makkelijk want die klim is heel ongelijkmatig. Stel dat er daar al een ploeg het gaspedaal induwt, dan is de finale al opengebroken. Ook het circuit (de finish op het Fuji Speedway-circuit, waar de renners na 171,5 en 189,2 kilometer al eens passeren, red.) is niet vlak. Het is al heel lastig voor we aan het lastigste moeten beginnen.”

Tactisch plan
Nu ook de andere Belgen in Japan zijn, kan hun tactische plan worden gesmeed. “We hebben een ploeg waarmee we twee tactieken kunnen uitspelen. Wout kan wachten tot aan de meet en ik kan proberen om alleen te gaan. Maar het wordt niet simpel want ook Tadej Pogačar rijdt mee, net als Richard Carapaz bijvoorbeeld. Die zullen ook goed zijn. We moeten als Belgen een goed plan hebben en dan denk ik dat we kans op slagen hebben.”

Dit artikel delen:

65 Reacties

Westland95 21 juli 2021 om 15:20

Praat hij nu al over zichzelf in de derde persoon?

Turtlehead 21 juli 2021 om 15:51

Hij mag dat ;)

04398 21 juli 2021 om 16:31

Zou wel leuk zijn als hij dat een keer na afloop in een interview deed.
“Remco was vandaag veruit de beste van het veld. Niemand kon Remco’s wiel volgen, hij reed ze allemaal kapot. Er was er simpelweg één de beste vandaag: Remco Evenepoel.”

reusjen 21 juli 2021 om 18:07

Zeker bij Louis van Gaal in de leer geweest;)

S.t.B 21 juli 2021 om 18:34

Als Julius Ceasar altijd over zichzelf in de derde persoon sprak mag Remcus Evenepoelus dat zeker!

Rendo 22 juli 2021 om 13:47

Als je het interview eens zou bekijken, snap je waarom dat hij het zo zegt. Is enkel een reactie op de interviewer die zelf op die manier een vraag stelt. Maar zoals zo vaak worden interviews (vooral bij Remco) bewust verkeerdelijk geinterpreteerd…

Reiger 21 juli 2021 om 15:32

Mensen die vol zijn van zichzelf praten vaak over zichzelf in de 3de persoon.
Louis van Gaal bv, Jan Janssen bv en nu dus ook Remco. Dat zijn alledrie niet de meest minzame personen. De eerste 2 hebben wel knalprestaties neergezet en de laatste moet alles nog bewijzen. REV zou volgens mij dit jaar altijd naar de Vuelta moeten gaan om inhoud, ervaring en hardheid op te doen voor de jaren die komen gaan als klassementsrenner in grote rondes. De enige reden waarom hij niet gaat is volgens mij angst om imagoschade op te lopen. Er staat met Pogaçar, Bernal en Rogliç het sterkste veld aan de start van alledrie de grote rondes dit jaar. Waarom wachten? Misschien kan Wout hem in Tokyo nog even vertellen wat die 3 Tours met hem hebben gedaan..
Zijn generatiegenoot Pogaçar heeft er na dit jaar al 4 succesvolle grote rondes opzitten waardoor REV’s ontwikkeling steeds grotere achterstand oploopt.

nickdt 21 juli 2021 om 15:36

Pogacar gaat volgens mij niet om een rustpauze in te lassen na de Tour en de OS.

Reiger 21 juli 2021 om 15:43

Dat is nog niet officiëel bevestigd toch?

Beer 21 juli 2021 om 16:10

Evenepoel is twee jaar jonger dan Pogacar. Over 2 jaar zal hij ook wel een aantal rondes gereden hebben. Het is elk geval niet zo dat je op dit ogenblik al kunt zeggen dat zijn ontwikkeling qua aantal rondes achterstand oploopt tov Pogacar.

WernerFranke 21 juli 2021 om 16:13

Daarnaast is Pogacar van ’98 en Evenepoel van ’00. Je moet gewoon je eigen keuzes maken en niet altijd willen spiegelen aan anderen.

FlecheWallonne 21 juli 2021 om 16:14

Vergeet ook niet dat Tom Pidcock deze editie van de Vuelta benut om zich klaar te stomen voor het grote rondewerk.

Indien Remco en Pat gokken op een makkelijke overwinning in de Giro volgend jaar, maar Vingegaard en Pidcock ook deelnemen aan diezelfde Giro, dan zou de gok wel eens verkeerd kunnen uitvallen.

Willem Kieft 21 juli 2021 om 16:29

Pogacar is geen 2 jaar ouder dan RE. Pogacar is geboren in september 1998, Evenepoel in januari 2000. Ofwel hij is een jaar en 4 maanden ouder. Leuke poging weer, Beer.

Panache 21 juli 2021 om 16:39

Pogacar gaat 'de batterij' opladen heb ik begrepen… Geen Vuelta voor hem.

Reiger 21 juli 2021 om 17:43

Dat Pogaçar de Vuelta niet rijdt is toch niet officiëel? Het stond in een krant maar is tegengesproken door zijn ploeg. Zou eventueel kunnen bij succesvolle of juist tegenvallende spelen. Afwachten lijkt mij. Zou voor de Vuelta prachtig zijn wanneer ze echt het sterkste deelnemersveld van het jaar aan de start hebben.

S.t.B 21 juli 2021 om 18:41

De derde persoon dien je of uit pure zelfspot of uit grootheidswaan toe te passen.
Voor beide heb je toch een bepaalde ondergrens aan intelligentie nodig. Vraag me bij Remco af of hij die ondergrens wel haalt.

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 09:51

Mij lijkt het net een hele goede keuze om nu geen Vuelta te rijden.
2 grote rondes op een jaar zou een te zware belasting zijn gezien Evenepoel zijn leeftijd, de blessures waarvan hij terugkomt en de Olympische Spelen.
Pogacar heeft tot hiertoe ook nog geen twee grote rondes in een seizoen gereden.

En ja, Willem Kieft, je hebt gelijk Evenepoel is 1 jaar en 4 maand jonger dan Pogacar. Maar wielrennen werkt ook met seizoenen, dus geboortejaar speelt wel degelijk een rol bij het aantal grote rondes dat je überhaupt kan gereden hebben. Zoals je doorgaans ook zegt dat een kind uit groep 2 twee jaar jonger is dan een kind uit groep 4, ongeacht de geboortemaand. Zowel Evenepoel als Pogacar hebben trouwens enkele klasjes overgeslagen, dus wat doet het er allemaal toe.

Het begint overigens nogal storend te worden hoe élke reactie van Beer wordt weggezet als een troll-reactie. Ik ben het vaak niet met hem eens, maar een andere mening uiten dan de Wielerflits-meerderheid staat niet gelijk met trollen of provoceren. Het zou jullie dan ook sieren enige objectiviteit aan de dag te leggen bij elke individuele reactie.

FlecheWallonne 22 juli 2021 om 14:55

@Maillot à Pois

2 grote rondes op een jaar zou een te zware belasting zijn gezien Evenepoel zijn leeftijd, de blessures waarvan hij terugkomt en de Olympische Spelen.

Heeft Remco dan dit jaar 1 grote ronde gereden? Ik weet enkel dat ie nogal snel opgaf in de Giro.

Turtlehead 21 juli 2021 om 15:54

Benieuwd of de benen de mond kunnen volgen. ‘t lijkt mij onmogelijk om al die Tour-mannen te kloppen, er zal er toch wel ééntje zijn die de supervorm doortrekt?
Maar ja, SAN Sebastian was ook n weekje na de Tour…

Overigens: Remco kan gerust vol gas geven en een keer gokken: elke medaille is een hoofdprijs op de OS.

FlecheWallonne 21 juli 2021 om 16:09

Enerzijds: "De klim doet me erg denken aan de klim in de Vuelta a Burgos waar ik boven heb gewonnen en in San Sebastián was het ook zo steil. Een goeie Remco moet dat zeker kunnen overwinnen.” Anderzijds: "het stuk daarna aan het meer is ook vrij vlak, dat is een tijdrijdersstuk. Die dingen spelen in het voordeel van Van Aert en mij.”

M.a.w. rasklimmer Remco, de woorden van zijn trainer en zijn vader, alias aërokogel Evenepoel, de term van collega en teamgenoot Lampaert, kàn gewoonweg niet verliezen.

Het IOC zou alvast de gouden medaille kunnen signeren met Remco's naam. Nagenoeg een unicum! Ook zou de organisatie Remco kunnen informeren dit ook gedaan te hebben met de gouden medaille voor de tijdrit evenals met beide gouden medailles van de volgende drie edities.

Net zoals hij bij de junioren deed, zal De Kannibaal van Schepdaal zijn beroepscollega's hopeloos op achterstand rijden.

WernerFranke 21 juli 2021 om 16:15

Krijg je op de OS nu ook al bekers?

Willem Kieft 21 juli 2021 om 16:32

Wie is er ooit met die Kannibaal van Schepdaal naam gekomen? Ik geef toe dat het Jachtluipaard van Numansdorp nog ongekend veel treuriger is, maar dit ook ook vrij tragisch.

Marco 21 juli 2021 om 16:37

Willem, dit vindt FlecheWallonne niet zo leuk hoor…

Die steekt al maanden energie in allerlei zeer vernieuwende en spraak makende anti Remco teksten en dan moet hij vaststellen dat mensen niet weten wie het ontzettende creatieve brein achter al die onzin is

Willem Kieft 21 juli 2021 om 16:40

Nou, bij deze min welgemeende* excuses aan FW dan. Ik ben ondertussen enigszins kwijt wie hier allemaal voor en tegen RE zijn, waarom dat is en hoe sterk die gevoelens zijn. Meestal sla ik RE- artikelen dan ook over, maar nu was ik mijn eigen beleid even vergeten en dan ga je meteen de mist in blijkt maar weer.

FlecheWallonne 21 juli 2021 om 16:45

@Willem Kieft

De Kannibaal van Schepdaal werd in 2018 uitgevonden door de uitbater van Evenepoels supporterscafé te Schepdaal. Zie “Het Laatste Nieuws” dd. 28 september 2019: “Schepdaal heeft z’n Kannibaal”.

Marco 21 juli 2021 om 17:00

kijk Willem, intussen heeft hij van zijn bericht de leesbaarheid al sterk verbeterd en voorzien van uitleg voor ons zodat we kunnen zien waar hij zijn creativiteit haalt.

Intussen heb ik zijn aërokogel de afgelopen maand al zeker 4 keer gezien..

Zijn standaard zin is: “aërokogel Evenepoel gaat iedereen vermorzelen”

Hij wil eigenlijk nog een leuke verzinnen rond Remco de prof voetballer maar zijn vernieuwende gedachten laten hem een beetje in de steek..

Mss iets als Rode duivel Evenepoel gaat als een aërokogel op het doel af…

Zoiets FlecheWallonne ? Doe je best hé.. je kunt het.

Culnamo 21 juli 2021 om 19:43

Doe eens niet zo denigrerend over anderen, Marco. Je reactie maakt dit forum er niet leuker op.

Thijs E 21 juli 2021 om 22:44

“Jachtluipaard van Numansdorp nog ongekend veel treuriger”. Uit Numansdorp komen is van een treurigheid die die slechts geëvenaard wordt door plaatsen als Etten-Leur en Tweede Exloërmond.

Het probleem van Evenepoel is overigens dat hij een beetje voetballer is geweest, maar niet bij een visafslag heeft gewerkt en schanspringen slechts ooit op TV heeft gezien.

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 10:01

Uit hetzelfde interview op Sporza:
“Het is al een beetje een overwinning dat ik hier sta een jaar na mijn zware val. Ik heb het er nog met Tiesj over gehad vandaag, het was een gekke weg. Nu sta ik hier als een van de kopmannen en dat is al een eer op zich. Ik wil er het beste van maken. Ik heb er hard voor gewerkt.”

Dat wordt hier op Wielerflits niet overgenomen, omdat Wielerflits niet zomaar volledige artikels van een ander medium kan copy-pasten en de minder straffe quotes vallen er dan logischerwijs uit.

En het past natuurlijk niet in het plaatje van de zelfgenoegzame Remco waar hier uitgebreid over uitgeweid wordt in de reacties.

Marco 22 juli 2021 om 11:45

@Culnamo meneer Fleche heeft niets liever dan dit soort reacties of denk jij dat “Het IOC zou alvast de gouden medaille kunnen signeren met Remco’s naam.” positief bedoeld is??

@Thijs E. Geweldig

VerstandOpNul 21 juli 2021 om 16:46

“Als je de afdaling induikt met een x-aantal seconden voorsprong, dan moeten ze rijden vanachter.”

Dat wordt sowieso een spektakel…

Willem Kieft 21 juli 2021 om 16:51

Of ze wachten gewoon tot Remco een bocht mist.

girardengo 21 juli 2021 om 17:00

Voor mijzelf lijkt de beste reactie op deze verklaringen: ik kijk uit naar de wegwedstrijd, ben zeer benieuwd naar het wedstrijdverloop, heb wel een lijstje van favorieten, maar meng me niet in discussies rond Remco Evenepoel.

Willem Kieft 21 juli 2021 om 17:07

De OS-wegwedstrijd in 2008 was geweldig. Zoiets kan dit ook zomaar worden.

Gebruikersnaam 21 juli 2021 om 17:19

Tja, men zou zoiets gewoon kunnen lezen en daar interessante info uit kunnen halen over het parcours en over eventuele ploegtactieken.

Of je kan met een vergrootglas op elke punt en komma gaan zitten focussen om toch maar iets te vinden om over te zeiken.

Dumoulinke 21 juli 2021 om 18:03

Drijf maar vooral, zoals de meesten hier doen, de spot met Evenepoel. Ik ben de discussie hier wel vaker aangegaan, maar ik blijf bij het standpunt dat hij alles en iedereen kan verslaan. Ik weiger nog langer een opsomming te geven van de vele overwinningen die hij al op deze leeftijd binnen heeft gesleept, of de grote namen die hij al heeft geklopt. Het is nooit goed genoeg hier, woont zolang hij Pogacar, Roglic en Bernal niet heeft geklopt, heeft hij zogenaamd een grote mond.

Diezelfde namen mogen het zo dadelijk tegen hem opnemen. Ik hoop in elk geval dat de aanwezige azijnpissers hier ook man genoeg zijn om hun excuses aan te bieden voor hun denigrerende opmerkingen als Evenepoel de gouden plak pakt. Al leert ervaring deze pissers heer en meesters zijn in het zich verschuilen achter iets. Er zal dan wel zoiets volgen als: “Ja maar wacht even. Roglic is nog altijd niet helemaal hersteld van zijn blauwe plekken, en Pogacar heeft de Tour nog in zijn benen, en Bernal moet zijn kinderen vijf keer per dag naar de peuterspeelzaal brengen wat heel vermoeiend is.”

Enfin, wat ik dus wilde zeggen is dat Evenepoel de beste renner ter wereld is en hier spoedig niemand meer om heen kan. Hij heeft dus ook recht op een grote mond.

dumoman 21 juli 2021 om 18:26

Yesss, de trollen hebben weer beet……

Alexander 21 juli 2021 om 18:28

Ik merk vooral dat hij vooral niet sympathiek is. Hij is natuurlijk nog jong, maar zo sympathiek als Van Aert, Pogacar, Van der Poel en Vingegaard zo onsympathiek vind ik Evenepoel. Dat hij heel hard kan fietsen moge duidelijk zijn, maar dat maakt hem niet aimabel. Ik zie hem daarom ook niet graag winnen. Als je dan dus een grote mond hebt mag je verwachten dat als het niet lukt er meer mensen blij mee zijn dat het dan ook niet lukt.

Willem Kieft 21 juli 2021 om 19:12

Ach waarom ook niet, ik ga er even tegen in met één voorbeeld: Pogacar versus RE over de afgelopen drie jaar.

Pogacar:
– 2x TdF met 6 etappes
– 3e in de Vuelta met 3 etappes
– Luik – Bastenaken – Luik
– Tireno

Evenepoel:
– uitgevallen in de Giro na een ondermaatse prestatie
– Clasica San Sebastian

Rara: wie van de twee was de afgelopen twee jaar beter?

Bernal met zijn Tour en Giro zege er ook nog even bijhalen? Of MvdP, van Aert, Flip, Carapaz, Roglic etc etc?

Gladiool 21 juli 2021 om 19:12

Als Evenepoel de beste renner ter wereld is, dan rijden me er toch wat prutsers rond. Ik zeg niet dat ie hier niet kan winnen. Vorm van de dag zal doorslaggevend zijn. Maar buiten die 2e plak wk itt heeft ie op t hoogste niveau nog alles te bewijzen. Zeker in de grote rondes waar veel mensen hem al een handvol zeges hebben toegedicht, maar hij vooralsnog op een halve mislukte ronde staat.

De kans dat ie in Tokyo 10e wordt is in ieder geval een stuk groter.

Dumoulinke 21 juli 2021 om 19:27

Gladiool,

Dat Evenepoel De Ronde van Polen alsook Burgos won telt dus niet mee als ik je goed begrijp. Dat zijn koersen voor amateurs, hè. Evenepoel HOEFT zich niet meer te bewijzen. Hij HEEFT zich al bewezen.

Dumoulinke 21 juli 2021 om 19:29

Willem Kieft,

Gelieve je huiswerk graag goed te doen alvorens wat onzinnigs te opperen. Ga a.u.b. naar https://www.procyclingstats.com/rider/remco-evenepoel/2020.

Evenepoel won alle vier opeenvolgende rondes waaraan hij deelnam. Maar die ben je maar eventjes vergeten zeker. En uitgevallen in de Giro met een ondermaatse prestatie? Het was Evenepoels eerste koers nadat hij vrijwel dood in een ravijn lag. Je mag je gerust schamen dit ondermaats te noemen.

S.t.B 21 juli 2021 om 19:36

@Dumoulinke

Sorry. Niet de tijd gehad me hierin te verdiepen, maar over die overwinningen van ons Remco… Hebben Poga of Primoz ook deelgenomen aan deze koersen? Aangezien jij nu toch bezig bent op PCS. Ben wel benieuwd..

Reiger 21 juli 2021 om 19:40

@Dumoulinke ik kan niet anders dan het compleet met je eens te zijn. Tenminste als ik alle theorie die hier, in Vlaamse kranten en tv en in de hoofden van bijna alle Belgische koersliefhebbers, wordt gedropt voor absolute waarheid ga aannemen. Wanneer ik verder kijk dan de wens van een natie kom ik bij de feiten terecht. Dan kom ik bij het mooie lijstje van Willem Kieft terecht en kom ik toch echt tot de conclusie dat Pogaçar veel beter is dan REV! En dan kan Beer wel komen met het leeftijdsverschil van 14 maanden maar Pogaçar had op de leeftijd die REV nu is al een Tourzege en een podium in de Vuelta op zak. En REV zal echt nog veel gaan winnen. Dat ben ik met al zijn fans eens. Maar niets wijst erop dat daar een grote ronde bij gaat zijn. Dat moet hij eerst laten zien in de koers zelf en dus niet alleen in de hoofden van zijn fans waar hij waarschijnlijk al 10 keer de Tour heeft gewonnen.

Willem Kieft 21 juli 2021 om 20:05

Dumoulinke, het had je kunnen opvallen dat ik ook bij Pogacar alleen enkele hoogtepunten uit zijn erelijst had geplukt, maar waarschijnlijk zat je met schuim op de lippen al te tikken. Polen, Burgos en de Algarve vergelijken met alleen al twee keer de Tour is toch opvallend. En ja, het was een ondermaatse Giro. Hij startte met de intentie om te winnen. Dat je zo'n ronde niet met die intentie moet gaan rijden als je er zo lang uit hebt gelegen lijkt mij duidelijk, maar dat deed hij (ook opgejut door Vlaamse supporters) wel. Vervolgens werd hij keer op keer op grote achterstand gereden tot die halve valpartij een mooie aanleiding was om uit te stappen. Samenvatting in één woord: slecht. Letterlijk niemand hier betwijfelt zijn talent, maar velen betwijfelen de halfgod status die hij in sommige delen van Vlaanderen wordt toebedeeld. RE heeft nul GT's en nul monumenten gewonnen. Het slaat dan echt nergens op om hem de beste ter wereld te noemen. Hij kan natuurlijk best winnen zaterdag, maar dan nog staan Pogacar, Roglic, WvA, MvdP en Flip aanzienlijk hoger in de peloton hiërarchie.

Gebruikersnaam 21 juli 2021 om 21:43
Quote:
Tenminste als ik alle theorie die hier, in Vlaamse kranten en tv en in de hoofden van bijna alle Belgische koersliefhebbers, wordt gedropt voor absolute waarheid ga aannemen. Wanneer ik verder kijk dan de wens van een natie kom ik bij de feiten terecht.

Er zijn wielerliefhebbers die overdreven verwachtingen hebben van Evenepoel. Er zijn kranten die hem te veel ophemelen. Maar niet meteen “bijna alle”. Misschien lijkt dat zo wanneer je met oogkleppen specifiek de euforische berichten gaat zoeken om je daaraan te kunnen ergeren in een troll-bubble, maar dat maakt het niet noodzakelijk representatief.

Quote:
Hij startte met de intentie om te winnen.

Hier nog zo’n eentje. Moet heerlijk zijn, die simpelheid. In je eigen hoofd alle discussies winnen omdat je fictieve statements die de tegenpartij nooit gemaakt heeft, zo sterk kan weerleggen.

Beer 21 juli 2021 om 21:56

Nogmaals, Evenepoel is 2 jaar jonger dan Pogacar. Ik zeg niet dat Evenepoel over 2 jaar 2 Tours zal gewonnen hebben, wel dat je dan pas rechtstreeks mag vergelijken. En ik vermoed dat de kloof dan kleiner zal zijn. Verder wordt er te snel vergeten wat Evenepoel presteerde voor zijn val (oa ook EK Tijdrijden) en mag je best in rekening brengen dat hij stevig pech had met een hele zware blessure. Als Pogacar hetzelfde zou meemaken (laat ons hopen van niet), zou het met hem ook even heel wat minder zijn. Alexander, dat je hem onsympathiek vindt, doet weinig ter zake. Ik vind VDP ook geweldig onsportief en onsympathiek, maar daar ligt ook niemand wakker van.

VerstandOpNul 21 juli 2021 om 22:06

De blessure van Remco (die heel naar was overigens), was niet puur een kwestie van pech. En het uitblijven van dit soort malheur bij Pogacar (neem de afgelopen Tour waar hij zo ongeveer de enige was die níet een keer gevallen was) is ook niet puur een kwestie van geluk.

Stuurvaardigheid lijkt enigszins door Remco en zijn fans onderschat te worden. Maar hij is nog jong, dus er is zeker nog ruimte voor verbetering.

Willem Kieft 21 juli 2021 om 22:32

Nogmaals, Evenepoel is helemaal geen twee jaar jonger dan Pogacar.

Willem Kieft 21 juli 2021 om 22:35

Sterk staaltje revisionisme, Gebruikersnaam.

Edit: en zelfs al zou hij die intentie niet hebben gehad, dan nog reed hij een waardeloze Giro.

Gladiool 21 juli 2021 om 22:40

@beer: Reiger maakt anders een duidelijk vergelijk: op de leeftijd die Evenepoel nu heeft won Pogacar de Tour en werd ie 3e in de Vuelta. Met een handvol etappezeges erbij. Duidelijker gaat het niet worden.

@Dumoulinke: je kunt heel boos doen, maar ik zeg duidelijk het hoogste niveau. Burgos is een voorbereidingskoersje dat niet eens een wt status heeft. De Ronde van Polen heeft dat wel en is eerder ook al eens door Izagirre en Weening gewonnen en recent nog door Sivakov. De wereldtop hebben ze alle drie echter nog niet met een vingertop aangeraakt.

Murcia 21 juli 2021 om 22:47

Evenepoel en Pogacar schelen natuurlijk geen twee jaar maar zestien maanden, afronden naar boven met acht maanden is een beetje te dol. Verder heeft Remco als latere instromer in het peloton een achterstand op het gebied van techniek tov Pogacar. Voeg daarbij een gebrek aan sprintvermogen en de opdracht wordt zwaar om die achterstand in te halen. Dat hij een gigantische potentie heeft staat buiten kijf maar de verstandige aanpak is om hem juist op gebieden als het dalen te laten trainen en verbeteren voordat je hem aan een confrontatie met de absolute top in de Tour laat beginnen.

In deze OS verwacht ik vooral in de tijdrit veel van hem, hij heeft op een ideale manier zijn voorbereiding kunnen doen en met name het vroeg aanwezig zijn voor de acclimatisering is een echt voordeel. In de wegwedstrijd moet hij inderdaad in die zware bergpassage van voren kunnen zitten. Vele ogen zullen op de Slovenen gericht zijn en dat biedt perspectief voor een aanval. Net als een Mollema is hij gebaat bij een lange aanval waarbij de anderen aarzelen. Niet met een punch maar juist een aanval zoals in San Sebastian een beetje sluipenderwijs.

Willem Kieft 21 juli 2021 om 22:48

@Gladiool, een discussie over Evenepoel mag uitsluitend feitenvrij gevoerd worden. Ik liet me bovenstaand verleiden om enkele rationele argumenten aan te brengen terwijl ik eigenlijk beter had moeten weten. Dus bij deze: Evenepoel is 6 jaar jonger dan Pogacar en heeft dit jaar de Giro gewonnen met 17 minuten voorsprong op Bernal na 8 etappezeges. Het was een waar schrikbewind.

Willem Kieft 21 juli 2021 om 22:53

@Murcia, wat mij in deze discussies altijd weer verbaasd is dat je heel duidelijk kan zeggen dat je Evenepoel een extreem groot talent vindt maar dat dat kennelijk volstrekt niet voldoende is voor de fanboys. Zolang je niet toegeeft dat hij de absoluut veruit beste wielrenner van het moment is blijkt dat je helemaal niets van wielrennen begrijpt, terwijl daar toch echt wel enkele kanttekeningen bij te maken zijn.

Reiger 21 juli 2021 om 22:56

@gebruikersnaam Mooi is dat toch. In de stukjes die je niet bevallen de woorden wegen en dan natuurlijk iets vinden. Ik zal de woorden alle,nooit,altijd,allemaal,iedereen enz. nooit meer gebruiken.. Je weet toch zelf ook dat chargeren gepaard gaat met woorden die de boel extra benadrukken? Maar ik zal er aan denken. Dankjewel.

Murcia 21 juli 2021 om 23:05

@Willem
Het is één van de meest vermoeiende dingen op dit forum. Natuurlijk zijn er mensen die elke uitlating van Remco gelijk affakkelen en zeer negatief al het nieuws over hem becommentariëren maar in reactie daarop krijg je dus posts die van geen zwakheden willen weten en dus net zo irritant hem op een veel te hoog voetstuk zetten. In Lombardije en de Giro kwamen tekortkomingen aan het licht waaraan hij keihard zal moeten werken en dat gaat hij ook doen maar ze ontkennen is voor mij geen optie. Bij de OS heb ik wel hoge verwachtingen van hem en dan vooral omdat hij nu vanuit de brede schaduw van Wout kan opereren en er dus vanuit de buitenwacht ook een wat gematigder verwachtingspatroon is. Met name de tijdrit is iets waar ik hem echt zie uitblinken volgende week.

MarkPeeters 21 juli 2021 om 23:58

@ willem kieft : wat mij telkens weer verbaasT is dat sommigen de basisregels inzake spelling niet kennen. Diezelfde personen hebben een bloedhekel aan Evenepoel en kunnen niks positief over hem zeggen. Ja, Remco is een goede renner en een groot talent maar niet de beste ter wereld, of nog niet. So what?
Hij is nog jong en doet nog niet zolang aan (prof)wielrennen. Feiten verdraaien of weglaten (je laat het grootste deel van zijn palmares weg en vermeldt enkel 1 zege) of vergelijkingen maken die niet opgaan (Pogacar is ouder en al langer profwielrenner) tonen duidelijk je afkeer aan. Geen wonder dat anderen je hierover aanpakken.

Michelangelo 22 juli 2021 om 00:36

Uiteindelijk heeft Willem gewoon een punt: feiten lijken niet te tellen als het om Evenepoel gaat. Het zijn vooral de belofte, het wensdenken en de hoop die leidend zijn in veel van de discussies.

Op jonge leeftijd het EK tijdrijden winnen, San Sebastian en diverse kleine rondjes belooft heel veel. Zeker als je ook zijn prestaties in de jeugdcategorieen er naast legt. Maar we moeten ook gewoon kunnen benoemen dat deze overwinningen niet de dikste vissen zijn die je in de wielersport kunt winnen. San Sebastian is voor bijna niemand een hoofddoel (itt MSR, kasseiklassiekers, Ardennenklassiekers of Lombardije). En hetzelfde kun je ook zeggen van de rondjes die hij heeft gewonnen. Niet de allure van een grote ronde, en ook niet van Parijs Nice, Tirreno Adriatico, Dauphine, Zwitserland of Baskenland. En zelfs het EK tijdrijden, dat heeft gewoon nog lang niet de uitstraling van het WK. Voor mij is dan ook zijn zilver op het WK tijdrijden zijn “dikste vis”.

Feitelijk wordt Evenepoel tot de favorieten gerekend vanwege de belofte en de hoop, en niet vanwege zijn uitslagen. Want als je puur op resultaat zou kijken, dan zou je zo 30 renners kunnen noemen die meer favoriet zijn dan Remco. Of ik zou hem willen omkeren: op basis van welke uitslagen is Evenepoel dan favoriet voor de wegrit????

Tijdrit is voor mij een ander verhaal. Daar schaal ik hem op basis van zijn resultaten echt wel in bij de 5 beste tijdrijders ter wereld, en zie ik hem wel een medaille pakken.

Maar er zijn vast “alternatieve feiten” die de Evenepoel believers gebruiken om dit te weerleggen…

Willem Kieft 22 juli 2021 om 07:15

@MarkPeeters, dat was inderdaad geen beste spellingbeurt nee. Verder is je commentaar een pracht voorbeeld van de alle aannames die RE-idolaten iedere keer doen. Ik heb geen enkel probleem met RE, ook niet met zijn uitspraken en ook niet met zijn hier uitvoerig bediscussieerde overwinningsgebaartjes. En je kan me dan ook neregns betrappen op afkeer van hem. Ik heb wel moeite met mensen die hem de beste ter wereld noemen zonder dat hij ooit een GT of een monument heft gewonnen. Dat is echt volstrekte onzin. Er is voldoende bewijs dat jij een zeer groot talent is, maar er is nu ook bewijs dat een GT te hoog gegrepen zou kunnen zijn. Het feit dat ik Polen, Algarve, San Juan en Algarve niet opnoemde was om dezelfde reden dat ik bij Pogacar o.a. Slovenie, UAE Tour en California niet noemde. In die wedstrijden bewijs je nl. niet de beste ter wereld te zijn. Jij en de andere fanboys kunnen jullie natuurlijk groen en geel blijven ergeren aan mensen die RE (nog) niet de beste ter wereld vinden, maar jullie hebben geen enkel rationeel argument om hem hoger in te schatten dan Pogacar.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 08:34

@willem kieft: voor alle duidelijkheid: ik ben ook een grote fan van Tadej Pogacar. En tot op heden heeft Pogacar in het profwielrennen al meer bereikt dan Evenepoel, zeker in het rondewerk. Ik schat Pogacar dan ook hoger in dan Evenepoel (heb ik ooit Nets beweerd?). Vergeet niet dat Evenepoel jonger is, minder lang prof is en dit jaar pas zijn eerste grote tonde heeft gereden (in niet al te gunstige omstandigheden). En ja, de Giro was een tegenvaller.
Maar dat verandert niets aan het feit dat hij een steengoede renner is en, samen met Wout VA, de grote hoop van een wielergek landje als België . Dat mag toch in de aanloop van de OS?
Je mag gerust toegeven dat iemand een goed renner is zonder fan van hem te zijn. Ikzelf ben geen fan van voetballers zoals Ronaldo of Chiellini, maar ben niet te beroerd om toe te geven dat beiden, elk op hun eigen manier, hele goede voetballers zijn en respecteer hen. Ook van Willem Kieft was ik vroeger geen fan, eerder van spelers zoals Franky Vercauteren.
Wat ik in jouw commentaren over Evenepoel mis is objectiviteit en een minimum aan respect. Je hoeft niet steeds enkel negatieve commentaren te geven en alle positieve commentaren over hem neer te sabelen. En neen, ik behoor niet tot de “fanboys”. Die term alleen al is zo denigrerend.

EricV 22 juli 2021 om 05:41

Ik zie remco niet knechten voor wva.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 11:59

Je vergist je. Als het moet, dan zal Evenepoel dat doen, zonder te verpinken.
Remember het WK in Yorkshire waar Mads Pedersen won en Remco zichzelf volledig opofferde om Philippe Gilbert na een valpartij terug te brengen. Voor Van Aert doet hij hetzelfde als het moet …

Marco 22 juli 2021 om 12:00

@Michelangelo Zonder Evenepoel believer te zijn, op basis van welke feiten ging Vingegaard tweede worden in de Tour?

2e in Itzulia Basque Country ?

of je zou kunnen zeggen er waren signalen en met genoeg hoop erbij kan het..

Michelangelo 22 juli 2021 om 15:31

@Marco,
Zou jij op voorhand Vingegaard een ster gegeven hebben in de TdF? Ik niet. Ook al kan die jongen best goed fietsen. En heeft hij best wel wat mooie dingen laten zien.

IK geef sterren op basis van prestaties en resultaten uit het (recente) verleden. En niet op basis van wat ik hoop dat een renner kan maar nog nooit heeft laten zien. En bij Evenepoel is het zo dat hij overal als favoriet naar voren wordt geduwd zonder dat hij ooit heeft bewezen dat hij het kan. Kijk naar de afgelopen Giro: nog nooit een drieweekse ronde gereden, nog nooit meerdere dagen hooggebergte, en toch staat hij bij de favorieten. Enkel op basis van hoop en nog niet ingeloste verwachtingen. Toch?

Waarmee ik meteen een disclaimer wil toevoegen. Dat ik Evenepoel geen ster geef, betekent niet dat hij niet kan winnen. Zoals ook Vingegaard heeft kunnen verbazen zonder sterretje achter zijn naam. Hopen mag altijd, maar dat is anders dan iemand tot favoriet bombarderen. Want uiteindelijk blijkt hoop heel vaak uitgestelde teleurstelling…

Melkzuur 22 juli 2021 om 15:10

Pfff, wat een nare reacties weer. Ik denk dat iedereen (op 1 iemand na misschien) Pogacar een beter renner vindt dan Evenepoel. Ik dus ook.
Maar om Evenepoel nu "overroepen" te noemen, daar ben ik het niet mee eens. Het spijtige feit is dat Evenepoel zijn carrière "on hold" staat sinds 15/08/2020, toen hij net geen 20 jaar en 7 maanden oud was. Hij is duidelijk nog niet de oude – als fan vrees ik zelfs dat hij dat mogelijk nooit meer zal worden.
Maar om bij de controleerbare/eerlijke feiten te blijven: als je het palmares van de 20,5 jarige Evenepoel met dat van de 20,5 jarige Pogacar vergelijkt, moet je toegeven dat dat van Evenepoel misschien nog indrukwekkender oogt, zeker als je er rekening mee houdt dat er een Corona-pauze was van 5 maanden (maart tot juli waardoor Evenepoel ongetwijfeld nog overwinningen heeft mislopen) en Evenepoel nooit in de spurt won, terwijl dat bij Pogacar wel regelmatig gebeurde.
Maar nogmaals, en voor alle duidelijkheid: ik vind Pogacar de beste renner ter wereld, en verwacht niet dat Evenepoel hem vaak zal verslaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair