Remco Evenepoel over Giro 2023: “Wil minstens een rit winnen, en podium in het klassement”

woensdag 28 december 2022 om 15:49
Remco Evenepoel over Giro 2023: “Wil minstens een rit winnen, en podium in het klassement”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel mikt in de Giro d’Italia 2023 op een podiumplaats in het eindklassement. Dat vertelt de wereldkampioen van Soudal-Quick-Step in het VTM-programma Uw Film van het Jaar. Dit jaar won Evenepoel nog de Vuelta a España, maar beide grote rondes zijn volgens hem niet te vergelijken.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik wil minstens een rit winnen, sowieso. Het liefst is dat een van de drie tijdritten. Daarnaast wil ik ook graag een bergetappe winnen, dat zijn dus eigenlijk al twee ritzeges. En dan mik ik op top-3 in het klassement, een plek op het podium”, vertelt Evenepoel over de Giro van volgend seizoen.

Dat de verwachtingen hoog zijn na zijn Vuelta-zege, dat weet hij. “De Giro is een heel andere wedstrijd. Een heel andere karakteristiek, de bergen in het parcours… Je moet altijd realistisch zijn en ik denk dat het podium halen in een grote ronde al een prachtprestatie is”, vindt hij.

Evenepoel mag ook een groot deel van de selectie samenstellen die hem moet ondersteunen in de Giro d’Italia 2023. Hij mag vijf van de acht renners aanwijzen die meegaan naar Italië. “En dan zijn er nog twee plekken die worden gekozen door de ploegleiding en Patrick Lefevere. Ook vanwege de individuele programma’s doorheen het seizoen en ook door te zien wie er het best in past, en wie wil en kan gaan.”

Welke renners Evenepoel gekozen heeft om mee te gaan naar de Giro, is nog niet bekend.

Wedstrijdprogramma

Dit artikel delen:

13 Reacties

plattenband 28 december 2022 om 16:27

Bij mijn weten bestaat een wedstrijdploeg tegenwoordig uit 8 renners. Dan vind ik dit wat vreemd;

“Hij mag zes van de acht renners aanwijzen die meegaan naar Italië. “En dan zijn er nog twee plekken die worden gekozen door de ploegleiding en Patrick Lefevere.”

Alsof Rev er dan nog zelf tussenuit kan gehaald worden.

2
SoloSlim 4 januari 2023 om 14:51

Zijn seizoen zit goed ineen.. Een vroege piek en eens strijden tegen Pogacar in de UAE tour.. erna pieken naar Giro waar we hopelijk een mooi duel zien tussen hem, Roglic, Thomas en Vlasov.
Na een korte rustperiode dan het wk en de najaarsklassiekers.. Voor lombardije zou ik hem zelf al bijna opschijven, vrees namelijk dat enkele toppers, met oa Pogacar, die na de tourdoor het WK, nog 3 weken willen doortrekken niet meer de nood zullen hebben om er een lang seizoen van te maken.

1
Lars Maden 28 december 2022 om 16:02

Is pas volgend jaar.

0
Gelei 28 december 2022 om 16:04

Tiens? Catalonië toegevoegd aan programma?

0
plattenband 28 december 2022 om 16:30

Hmm, Rev wil alles winnen. Hoe zal ie dan z’n vormopbouw doen om uiteindelijk top te zijn in Luik én in de Giro?
Catalonia rijden op 90%, zal ‘m dat kunnen?

0
wielerlover 28 december 2022 om 16:51

Ik ben er nog niet zo zeker van dat hij Brabantse Pijl en Waalse Pijl rijdt, voorbereiding op Giro zal logischerwijze voorgenomen worden

0
meqadon 28 december 2022 om 18:39

Hij ging toch tirreno rijden? Wrs een foutje en moet deze verwisseld worden met catalonie. Aan de brabantse pijl zal hij ook niet deelnemen denkik

0
Groetjesaandevoetjes 28 december 2022 om 16:26

Hij mag 6 renners kiezen, inclusief zichzelf, dus praktisch gezien mag hij 5 knechten uitkiezen. En ik ga er ook vanuit dat Jakobsen, Flip, Merlier niet op de knechtenlijst staan.

0
Marik 28 december 2022 om 17:08

Dit is natuurlijk niet waar. Remco is maar met 1 eindresultaat blij.

0
Gapenberg 28 december 2022 om 18:00

Klein gokje

Remco zelf
Vervaeke
Van wilder
Hirt
Masnada
Cattaneo
Devenys
Declercq, cavagna of Asgreen

0
meqadon 28 december 2022 om 18:37

Serry en vansevenant zullen ook in aanmerking komen

0
Gapenberg 28 december 2022 om 22:00

Waren idd mijn 1ste reserven voor voor de 6 bergknechten.

Cattaneo kan op het vlakke ook zijn waarde zijn vandaar dat ik die zeker zou meenemen.

Devenys misschien inderdaad eerder mee met Flip naar de Tour

0
Grote Plateau 28 december 2022 om 23:31

edit wf: niet provoceren svp

-4

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone