Remco Evenepoel over BK: “We willen de trui binnen de ploeg houden”

zondag 26 juni 2022 om 13:22
Remco Evenepoel over BK: “We willen de trui binnen de ploeg houden”

Evenepoel en Gilbert voor de start van het BK - foto: Cor Vos

Remco Evenepoel staat vandaag, drie dagen na het veroveren van zijn eerste Belgische tijdrittitel bij de profs, aan de start van de nationale titelstrijd. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl gaat dus voor ‘de dubbel’, al is het biljartvlakke parcours hem niet op het lijf geschreven.

Castelli

Evenepoel keek vlak voor de start van het BK in West-Vlaanderen vooruit op de koers. “Voor ons is het belangrijkste dat we de trui pakken en binnen onze ploeg houden. De manier waarop, dat maakt niet uit. We zijn sowieso gemotiveerd om de trui binnen Quick-Step Alpha Vinyl te houden. We zullen er alles aan doen om met de ploeg te winnen.”

De 22-jarige Evenepoel is niet meteen een van de topfavorieten voor de driekleur, aangezien het parcours biljartvlak is en dus spek naar de bek van de sprinters. De wind kan echter nog wel een belangrijke rol spelen, zo is Evenepoel van mening. “Als de wind hier al hard blaast, zal dat zeker het geval zijn in De Moeren. Dat kan een cruciale rol spelen.”

Evenepoel werd donderdag al Belgisch kampioen tegen de klok – foto: Cor Vos

Philippe Gilbert was in 2011 de laatste renner die zich in hetzelfde jaar wist te kronen tot Belgisch kampioen tijdrijden én op de weg. Is Evenepoel in staat om dit huzarenstukje te herhalen? “Dat is niet iets waar ik mee bezig ben”, klinkt het.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Baukema Tomoulin 26 juni 2022 om 13:55

Moet ik deze uitspraak interpreteren als: iemand van QS moet winnen die niet einde contract is? Geen Lampaert bijvoorbeeld?

Romāns Vainšteins 26 juni 2022 om 13:56

Hij zal het gegarandeerd gaan proberen. QS zal wel maximaal voor de waaiers gaan en vanuit een kleiner peloton kan je makkelijk hebben dat REVKET simpelweg harder gaat dan Alpecin en Lotto die samen het gat willen dichten.

uitdewaaier 26 juni 2022 om 14:14

Het zal toch niet waar zijn zeker.

paul s 26 juni 2022 om 14:39

” we zullen er alles aan doen om met de ploeg te winnen”…Arme Tim

Al Phila 26 juni 2022 om 15:17

Hadden ze de trui dan ?

FDJ 26 juni 2022 om 15:29

Houden? Van Aert heeft hem nu.

wimvl 26 juni 2022 om 17:41

Toch gaat hij naar de ploeg. Welkom Tim.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone