Remco Evenepoel: “Nog nooit wedstrijd zo goed voorbereid als Ronde van Lombardije”

Remco Evenepoel: “Nog nooit wedstrijd zo goed voorbereid als Ronde van Lombardije”

foto: Cor Vos

zaterdag 15 augustus 2020 om 08:30
Interview

Remco Evenepoel (20) wil geschiedenis schrijven. Zaterdag rijdt hij met Il Lombardia zijn eerste monument en hij heeft maar één doel: winnen! “Dit is mijn eerste piekmoment en ik ben er klaar voor. Ik ben in topvorm én nooit eerder bereidde ik een wedstrijd zo goed voor.” Hieronder de neerslag van wat hij te vertellen had tijdens de online persconferentie.

Je hebt het parcours verkend, Remco. Wat heb je geleerd?
“Dat deze wedstrijd me op het lijf geschreven is. Lastiger dan de Clásica San Sebastián. Vooral de finale is immens zwaar, zeker de laatste 18 kilometer. Maar het begint eigenlijk al vanaf Madonna del Ghisallo, acht kilometer klimmen met tussendoor een stukje bergaf. Vanaf dan is het niet meer vlak.”

Maar zonder finish bergop…
“Klopt, vanaf de San Fermo gaat het bergaf tot de aankomst. Maar dan zal het al beslist zijn, als je het mij vraagt. In een ideale situatie heb ik nog drie ploegmaats bij mij op de top van de Muro di Sormano, op vijftig kilometer van de finish. Dan kunnen we nog controleren tot het ingaan van de finale. Daar moeten de favorieten het onder elkaar uitmaken.”

Hoeveel keer heb je de finale in je hoofd al gereden?
“In het hoofd al honderd keer! In het echt één keer, gisteren. En deze namiddag een tweede keer. Ik ken ondertussen de bochten, ik weet hoe zwaar de klimmetjes zijn… Dat is belangrijk in een eendagskoers. Het is alles of niets. In een rittenkoers kan je nog iets rechtzetten, in een klassieker niet. Ik heb alvast nog nooit een wedstrijd zo goed voorbereid als deze.”

Is dit een beetje te vergelijken met de Clásica San Sebastián die je vorig jaar won?
“Absoluut niet! Daar was Julian Alaphilippe de vooruitgeschoven man in de ploeg. Enric Mas en ikzelf waren ‘plan B’. Toen wilde ik ook goed presteren, maar het resultaat was eerder bijkomstig. Zaterdag wordt het anders. Dit is mijn eerste piekmoment en ik wil er staan. Dat is het grootste verschil.”

“Ook de ploegmaats hebben hier naartoe gewerkt, trouwens. Ik heb woensdag in Piemonte gezien dat ook zij er klaar voor zijn. Ik heb vertrouwen in hen, zij in mij. Dat is de sleutel tot succes, denk ik.”

Wat maakt deze wedstrijd zo speciaal voor jou?
“Het is mijn eerste monument en – samen met Luik-Bastenaken-Luik is het mijn favoriete eendagskoers. Ik heb deze wedstrijd al veel gezien op tv, maar na mijn eerste verkenning ben ik nog enthousiaster geworden. Dit past me echt: een zware koers met amper herstel in de laatste drie uur.”

Je kan de jongste naoorlogse winnaar ­worden sinds Jean-Pierre Monseré in 1969. Is dat een extra motivatie?
“Ik las het in de krant. Het is in geen geval een obsessie, maar ik kan niet ontkennen dat ik dit wel leuk vind, ja. Ik kan zo blijkbaar in nog een aantal wedstrijden de jongste winnaar ooit worden. Dat gegeven heb ik wel in mijn hoofd zitten en het geeft me zeker een kleine extra boost.”

Wie zie jij als grootste concurrenten?
“Eerlijk? Ik heb de startlijst nog niet bekeken. Maar uiteraard denk ik aan Vincenzo Nibali. Die kent het parcours als zijn broekzak en heeft ook ervaring. Hij kent elk gevaarlijk punt. En zijn ploegmaat Mollema won vorig jaar, dus die is ook favoriet. Al zitten we nu in een andere periode, renners hebben een ander vormpeil. Ik gok erop dat ze bij Trek-Segafredo de kaart-Nibali trekken. En dan heb je jongens al Fuglsang en zo. De toppers die hier zijn, zijn favoriet, hé. Maar ik moet de startlijst nog even checken.”

Een deel rijdt uiteraard het Critérium du Dauphiné op hetzelfde tijdstip. Jammer?
“Ja. Ik vind het altijd leuker als de allerbesten aan de start staan, maar dat is nu eenmaal het gevolg van de hertekende kalender. Het kan wel tactisch een invloed hebben. Normaal ga je misschien met vijftien de finale in. Nu met vijf. Dat is het grootste verschil. Maar om te winnen moet je even hard duwen, hoor.”

Evenepoel na zijn winst in de Ronde van Polen – foto: Cor Vos

Nog even terug naar de Ronde van Polen. Wat heb je daar geleerd dat je meeneemt naar zaterdag?
“Ik heb er mezelf overtuigd dat ik ook op de kortere explosieve klimmetjes sterk ben. Bij inspanningen van tien minuten, te vergelijken met Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik. En ik heb er bevestiging van mijn vorm gekregen, uiteraard.”

Als concurrenten gepolst worden naar hun favoriet, horen we maar één naam.
“(lacht) Mijn eigen schuld, zeker? Na mijn prestaties van de voorbije weken. Ik voelde me ook goed. Ik hoopte in topvorm te zijn in deze periode en ben daarin geslaagd. Dat moét ook, als je in een klassieker van meer dan zes uur met veel klimwerk wil presteren, moet je in heel goede conditie zijn. Prima job, samen met mijn team en coach.”

Van druk lijk je weinig last te hebben…
“Dat is mijn persoonlijkheid, denk ik. Van nature uit voel ik sowieso al weinig druk. Al leg ik die mezelf wel op. Ik hou nu eenmaal van uitdagingen, net zoals ik ervan hou om toe te werken naar een doel. Als ik een doel heb, wil ik er honderd procent klaar voor zijn. Dat is geen garantie, want er zijn nog factoren zoals geluk en koersverloop.”

“Maar ik probeer zo weinig mogelijk druk te voelen en daar helpt de ploeg me ook bij, hoor. Gezonde nervositeit is er dan weer wel. Zeker voor mijn eerste monument. Maar die geeft alleen maar positieve energie, dat is geen echte stress. Bovendien went dat ook wel. Ook het WK junioren was ik topfavoriet. Dan is het wat gekalmeerd, maar nu gebeurt dat opnieuw. Het is niet dat ik kick op die krantenkoppen, maar het motiveert wel.”

Motiveren de prestaties van Wout van Aert jou ook?
“Zeker weten. Als je ziet hoe Wout zijn wedstrijden wint, met welke kracht hij die sprints doet. Geweldig. Die sprint van hem is toch een pluspunt. Die punch, gisteren in de Dauphiné of zondag in San Remo… Dan kan je alleen maar trots zijn dat hij een landgenoot is. Super voor het Belgische wielrennen.”

Slotvraag. Wat deed het met jou om Fabio Jakobsen zelfstandig het vliegtuig te zien opstappen? 
“Ohh, geweldig! Dat nieuws is bij ons zo snel rondgegaan. Wat een sterke beer. Dat heeft ook een impact op ons, dat kan je niet beschrijven. De nacht na het ongeval hebben Dries Devenyns (kamergenoot van Evenepoel, red.) en ik maximum twee uur geslapen. Je ligt in bed, doet je ogen dicht, maar om de tien minuten doe je die weer open met dat beeld op je netvlies.”

“In mijn geval niet het beeld van de val, want ik zat er net achter. Wel van de chaos. Ik zag alles opnieuw rondvliegen. Wat een opluchting dat hij na zo’n doodsmak er is doorgekomen. Respect voor de manier waarop en hoe hard hij gevochten heeft.”

Evenepoel met een steunbetuiging aan Jakobsen bij zijn ritzege – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

102 Reacties

vanSpringel 13 augustus 2020 om 13:41

Ben ook nu weer benieuwd, wanneer ie ook deze koers gaat winnen, met welk gebaar ie over de finish komt.
Iemand idee ?

007 13 augustus 2020 om 13:46

Een leuk dansje misschien? Heeft hij waarschijnlijk toch genoeg tijd voor ;)

Roeleboelie 13 augustus 2020 om 13:46

mocht ie winnen hoop ik iig dat ie geen kracht meer heeft om daar over na te denken…

Chris Van Uden 13 augustus 2020 om 13:50

Het rugnummer van Monseré?

Man met de hamer 13 augustus 2020 om 13:53

Ik heb horen zeggen dat hij een Anderlecht shirt aan zal trekken, vlak voor de meet. Al rijdend over de finish zal hij dan met twee duimen naar zijn rug wijzen, waarop naast het rugnummer 10 de tekst ‘The Giant Dwarf’ zal staan.

Fredje Raketje 13 augustus 2020 om 15:45

@man met de hamer
Vandaag de dag trekt niemand meer een Anderlechtshirt aan uit vrije wil.

Martino87 13 augustus 2020 om 13:48

Hoe presteert deze jongen eigenlijk in slecht weer? Tot nu toe lijken bijna al zijn overwinningen behaald te zijn in vrij warm weer.

boenk 13 augustus 2020 om 14:28

In Baloise Belgium was het ook zomer, maar nat, toen hij won. In Romandië was het slecht weer en daar was hij niet goed, maar daarvan weten we ook dat hij te zwaar stond. De dag voor de tijdrit (waar hij ‘slechts’ 15 werd) was hij wel de hele dag in de ontsnapping. Dit was nog voor zijn eerste overwinning bij de profs. Tijdens de klim naar Kartepe in maart was het ook aan het regenen, daar werd hij op een aantal seconden 4de na Grossschartner, Conti en Kudus. Daar was hij eigenlijk behoorlijk goed, ook nog te zwaar, en te vroeg in de aanval. Ook dit was nog voor zijn eerste prof overwinning.

Dus mogelijk wel een tikje minder bij slecht weer, maar voorlopig te weinig om conclusies uit te trekken imho.

Frank V 13 augustus 2020 om 14:44

Van regen worden er weinig slechter. Het is koude waar sommige niet tegen kunnen.

boenk 13 augustus 2020 om 15:10

Je hebt er bij regen wel een “hoop” die in hun broek doen bij elke bocht.

Stijn Lemmens 13 augustus 2020 om 13:56

Er is maar 1 mogelijke winnaar zaterdag en dat is Remco

boenk 14 augustus 2020 om 03:18

Er is maar één mogelijke verliezer.

Marik 14 augustus 2020 om 07:32

Mocht hij niet winnen, dan zou ik je willen adviseren tijd te reserveren om De Remco te vuur en te zwaard te verdedigen op dit forum boenk. Want je weet dat er dan weer allemaal berichten komen die jij niet zo leuk vindt.

Chasse_patate 13 augustus 2020 om 13:58

Derde artikel over Evenepoel vandaag. Kan niet op hè.

Laatste man 13 augustus 2020 om 14:04

Kritiek op iets rondom Remco, foei!

go1707 14 augustus 2020 om 10:22

Dacht dat dit hier een wielersite was, we hebben te maken met het het grootste fenomeen in de wielersport. Een wielersite zou zijn naam niet waardig zijn indien hier geen aandacht aan wordt besteedt.

Joaquim Agostinho 13 augustus 2020 om 14:07

Ik lees het met een grote glimlach, heerlijke wijsneus, heerlijke renner!

Jonas in mijn Vingaard 13 augustus 2020 om 14:10

Vind het toch wel raar dat mensen bij JV (11 overwinningen) zeggen dat het verdacht is dat ze steeds winnen, maar bij deze jongeman hem aanmoedigen en het fantastisch vinden dat hij steeds wint. Terwijl deze man al 9 overwinningen heeft dit seizoen. Wat is dan nog allemaal verdacht?

Roeleboelie 13 augustus 2020 om 14:13

waarbij JV vaak wint met de allerbeste renners en Evenepoel het helemaal alleen lijkt te doen….mss is het wel echt een renner die gewoon harder trapt dan een jagend peloton. In dat geval is het fantastisch om zo een fenomeen te mogen aanschouwen. Ik hoop echter dat ook hij na een tijdje tekenen van menselijkheid gaat vertonen.

Frank V 13 augustus 2020 om 14:15

Alles wat geregeld wint.

vanSpringel 13 augustus 2020 om 14:21

Je moet ’t maar zo zien dat het even wennen is voor veel wielersportvolgers. Verandering geeft vaak weerstand. Wanneer dun Remco zijn uitermate talentenfysiek weer ten toon spreidt, dan is er maar weinig aan te doen. Kan me het duo in de vlucht met de Vocsnor herinneren. Door de hoge snelheid kon de WK tijdrijder het wiel van Remco niet meer houden, en ging hard onderuit.
Alle begin is moeilijk.

Jacob Lohof 13 augustus 2020 om 14:12

Opvallend met de poll, meer Jumbo supporters als Nederlandse supporters

vanSpringel 13 augustus 2020 om 14:18

Bovenal, wielersportsupporters ! :-) :-) :-) :-) :-) :-0 :-) :-) :-0 :-)

Jonas in mijn Vingaard 13 augustus 2020 om 14:21

Laat ons toch lekker trots zijn op onze ploeg.

Michelangelo 13 augustus 2020 om 14:36

Of hij goed met druk om kan gaan? Hij zegt van wel. Maar wat is druk als je alles tot nu toe hebt gewonnen, en alles in goud verandert. Zowel bij Remco, alsook de ploeg die gewoon wint. Het is nu nog vooral een hoog verwachtingspatroon, maar als hij niet wint zal in deze fase van zijn loopbaan iedereen daar vrede mee hebben. Het is immers zijn eerste klassieker, hij is net door zijn Clearasil-tijd heen. Het is druk van “mogen”, niet van “moeten”. Heerlijke druk, waar je alleen maar beter van gaat fietsen imo.

Ik denk dat die druk niet vergelijkbaar is met de druk die je ervaart als het niet loopt. Als je ploeg al lang niet meer gewonnen heeft. Als je er zelf steeds net naast grijpt terwijl je topfavoriet bent. Als je dan vervolgens door wielervolgers genadeloos van je voetstuk wordt gekegeld. Dan wordt het druk van “moeten”. Moeten van jezelf, van je fans, de journalisten en uiteindelijk ook de ploegleiding. En die druk is een stuk minder leuk om mee om te gaan lijkt me. Kijk naar Sagan, VdP op dit moment. Je gaat geforceerd zoeken naar een overwinning, maar daarmee is de kans dat je daadwerkelijk wint een stuk kleiner.

Deze druk heeft hij op de fiets nog niet ervaren als je het mij vraagt. En da’s natuurlijk zijn eigen verdienste. Maar het zal mij benieuwen of hij dan nog steeds zo onbevangen blijft als hem dat gaat overkomen…

Samirdurran 13 augustus 2020 om 14:40

Lol wat een onzin.

Michelangelo 13 augustus 2020 om 14:46

@Samirdurran,
In al jouw wijsheid: wat is de onzin. Of blijft het bij een loze kreet (want roep dan niks!)

Chris Van Uden 13 augustus 2020 om 14:49

Vind het wel een plausibel verhaal M.A.

boenk 13 augustus 2020 om 15:12

Of dan rijdt hij gewoon ergens een tijdrit.

Michelangelo 13 augustus 2020 om 16:07

@FrankV,
Dank voor het toesturen. Had de podcast nog niet gehoord, maar kan de nuchtere kijk van De Cauwer altijd wel waarderen.
Verwachtingspatroon wat daar beschreven wordt is denk ik iets waar hij de komende jaren pas echt last van kan gaan krijgen. Want ook al zijn de verwachtingen hoog, als hij uiteindelijk dit jaar de Giro niet wint maar “gewoon” wel een degelijke Giro rijdt, dan is dat denk ik voor heel veel volgers ook prima (of zelfs een teken van menselijkheid). Maar wint hij, dan is vanaf dan alles “van moeten” want dan heeft hij bewezen dat hij alles kan.

En als het dan eens niet lukt, of als iemand anders beter is, dan staat iedereen klaar met het fileermes. Op dat moment gaat blijken of hij ook om kan met het “moeten”, of dat hij dan net als in zijn voetbaltijd “mentaal breekt” en iets anders gaat doen.

Dumoulinke 13 augustus 2020 om 16:26

Michelangelo,

Je verkondigt nonsens. Als er 1 man is die al lang en breed heeft aangetoond met druk om te kunnen gaan is het Evenepoel wel. Ik weet niet of je het beseft maar de Ronde van Polen, die hij zojuist met groot gemak won, is geen kermisronde maar een 2.UWT. Dan heb je het over het zwaarste werk. Heel simpel. Meen je nu werkelijk dat hij in Lombardije meer druk gaat ervaren? Die jongen stapt gewoon weer grijnzend op de fiets en weet al na de eerste trap die hij doet dat hij weer gaat winnen. Net als al het andere waar hij vanaf nu aan de start verschijnt. Het wielrennen gaat saai worden, ja, Bereid je daar maar alvast op voor.

Hollow Knight 13 augustus 2020 om 16:29

Je wilt dat Remco opgeeft en met wielrennen gaat stoppen na de minste tegenslag, maar dat gaat niet gebeuren dus wees niet zo zielig. Zijn voetbaltijd kan je niet vergelijken met wat hij nu al voor elkaar heeft gekregen in zijn korte wielercarrière.

Frank V 13 augustus 2020 om 16:32

"En als het dan eens niet lukt, of als iemand anders beter is, dan staat iedereen klaar met het fileermes."
Niet iedereen. Maar van jou ben ik wel zeker. Over mentaal lul ik niet zo dolgraag als jij. Iets anders zal hij denk ik niet gauw doen. Hij was te klein en net niet goed genoeg om het 1ste van Anderlecht te halen. Ieder jaar rondjes van een week winnen, een (semi-)klassieker winnen en meedoen voor het WK zal hij niet zo gauw beu zijn. Daar kan ie zich nog wel een paar jaar mee plezieren. Maar hij wil meer, zelf, hoorde je dat niet in de podcast?

Michelangelo 13 augustus 2020 om 17:03

@HK,
Ik heb zijn voetbalcarriere niet gevolgd. Maar ik heb begrepen dat heel lang crecendo is gegaan, tot aanvoerder van het jeugdelftal aan toe. Tot het moment dat “de klad erin kwam”, of hij toch niet zo goed was als hij had gehoopt of gedroomd. En toen is ie afgehaakt.
Nu zit hij in ieder geval in de fase dat alles nog in goud verandert. Echte tegenslagen heeft hij op de fiets nog niet gekend.
Jij hebt de overtuiging dat hij blijkbaar geen tegenslagen gaat krijgen, en dat hij na ieder tegenslagje sterkter terug komt. Ik weet het niet, aangezien hij die nog niet gehad heeft op de fiets. Er zijn er die er sterker van worden, en er zijn er die mentaal breken. Ik ben er vooral nieuwsgierig naar.

Rob Ettes 13 augustus 2020 om 14:51

Ik weet niet wie hem moet gaan tegenhouden. Al zijn Nibali, Yates of Fuglsang ook de minste niet. Jammer dat de beste renners allemaal in Frankrijk rondrijden, maar voor Evenepoel is het wel een mooie kans om zijn eerste monument nu al te winnen.

Jotto-Lumbo 13 augustus 2020 om 15:03

Noem me een zeikende ollander, maar als deze man aan de start staat heb ik een stuk minder zin om koers te kijken. Hopelijk ga ik de situatie accepteren zoals hij is, ander worden de komen 15 jaar behoorlijk zwaar.

boenk 13 augustus 2020 om 15:13

Dat Roglic vorig jaar alles won waar hij startte vond je dik OK, neem ik aan?

Jotto-Lumbo 13 augustus 2020 om 17:12

Vond ik fantastisch en nu weer. Maar als je ze toch wilt vergelijken.. Toen Roglic 20 was gleed hij nog van een berg af en reed hij nog niet een volledig WT peloton op een hoop. Met een aanvallen van minstens 50 km voor de finish.. maar goed ik ben redelijk bevooroordeeld ja.

VDB44 13 augustus 2020 om 17:16

Want hij maakt overal koers en je beseft nu pas dat je eigenlijk niet graag koers kijkt?

vocsnor 13 augustus 2020 om 17:27

De oplossing voor je probleem: Remco naar TJV

assen 13 augustus 2020 om 18:12

Ik ben het eens met Jotto-Lumbo. En dan maakt het mij niet veel uit waar dit Monster rijdt. Ik houd van spanning, en dat is er niet als Monster meedoet.

Taurus 13 augustus 2020 om 19:12

Het lijkt me dat de meesten graag de allerbeste renners aan het werk zien. Daar hoort hij zonder meer bij. Blij dat hij start.

Elvs 13 augustus 2020 om 22:11

Het liefst zie je de beste renners in duel idd. Roglic VS Bernal wordt prachtig in de tour. Maar als er een renner is die veeeeel beter is dan de rest dan is het niet meer leuk. Ik heb verder niets tegen Remco, maar als hij blijft fietsen zoals in Polen hoef ik daar niet steeds naar te kijken

Jotto-Lumbo 14 augustus 2020 om 09:19

Ben ik het helemaal mee eens Elvs. En nu is het nog de ronde van Polen. De klassiekers gaat hij domineren, waarschijnlijk de giro en uiteindelijke ook de Tdf. Ik denk dat de algemene wielersupporter daar niet van gaat genieten.

Wheely 13 augustus 2020 om 15:03

Hij heeft de startlijst nog niet eens bekeken, maakt voor hem ook niet uit natuurlijk.

Chris Van Uden 13 augustus 2020 om 15:11

Zou bijv. Nibali dat wel doen denk je?

Wheely 13 augustus 2020 om 15:35

Tuurlijk zo gehaaid is ie wel.

VerstandOpNul 13 augustus 2020 om 17:57

Nibali start overal waar de concurrentie het zwakst is.. zelden zo’n geflatteerde erelijst gezien.. Maar bon, hij schijnt er zelf erg trots op te zijn..

Geraint 13 augustus 2020 om 19:34

Komop. Als Nibali al niet meer trots mag zijn op zijn palmares… je leest hier soms wat. Geflatteerd win je niet alle grote rondes hoor. Het verstand mag soms iets meer dan nul.

Romāns Vainšteins 13 augustus 2020 om 15:12

Hij weet gewoon tot nu toe de renner te zijn die niemand bergop kan volgen. De paar die het misschien kunnen ziet hij op tv in Frankrijk rijden en kennelijk kan hij redelijk deduceren. Wat vooral de vraag is of hij dik boven de 200 met een zwaarbeheuvelde finale juist inschat en niet verward met koffiemolentjedraaien op een eindklim. Nauwelijks kwalijk nemen ook wanneer je zulks nog nooit gedaan hebt.

Marik 13 augustus 2020 om 15:33

Oeh nu heeft Remco het gejinxt, geen winst helaas.

Pizzi 13 augustus 2020 om 15:34

“nog drie ploegmaats bij mij op de top van de Muro di Sormano”. Nou, als dat het geval is, zit je niet vooraan hoor Remco.

SoloSlim 13 augustus 2020 om 16:21

Zie jij geen extra 3 renners meer voorop rijden bij DQS?
-Met Serry, Deveneys & Almaida verwacht ik dat toch ook.

Merlinappa 13 augustus 2020 om 15:42

Das een flinke toren waar ie vanaf staat te blazen. We gaan het zien.

Hollow Knight 13 augustus 2020 om 15:45

edit wf: niet doen

Wradley Biggins 13 augustus 2020 om 16:26

Als je zo hard roept op voorhand kan je toch alleen maar falen! Een beetje bescheidenheid op voorhand siert toch ook een renner!

Melkzuur 13 augustus 2020 om 16:53

Zegt hij dat hij beter is dan zijn tegenstanders? Neen, hij zegt dat hij in topvorm is, en uitgaat van zijn eigen sterkte. Uiteraard kan hij ook zeggen dat het erg moeilijk zal worden, en dat hij geluk zal nodig hebben. En dat de kans op winst erg klein is. Gelukkig heeft hij ballen aan zijn lijf, en durft hij zijn ambities uitspreken.

Wradley Biggins 13 augustus 2020 om 17:33

Goed dat hij zijn ambitie uitspreekt, maar op een of andere manier vind ik Remco zijn communicatie nooit zijn sterkste punt! Er sluipt toch altijd een beetje antipathie tussen als hij zijn pre of post-race interviews geeft, ofwel ligt het aan de overvloed van Remco artikels?

Limal 13 augustus 2020 om 21:48

Best grappig dat een Bradley Wiggins fan een andere renner van grootspraak gaat betichten :p

FDJ 13 augustus 2020 om 16:41

Drie berichten over Evenepoel op een dag. En dan is hij niet actief in een koers. Het overhypen duurt voort.

Melkzuur 13 augustus 2020 om 16:57

Ik moet zo lachen om jouw bericht. “Overhypen”. :-)

Bob 13 augustus 2020 om 17:03

Wint hij met meer of minder dan een minuut voorsprong?

Melkzuur 13 augustus 2020 om 17:05

Ik gok op meer.

VerstandOpNul 13 augustus 2020 om 18:00

De overige deelnemers zouden toch ook weleens over hem lezen? Als ze met 10-20 man samenwerken moeten ze dit ventje toch wel aankunnen als hij op 50km solo gaat.. En de sprint is vooralsnog niet zijn sterkste wapen..

Melkzuur 13 augustus 2020 om 18:17

Dat lukt in een "makkelijke" koers. Maar wat als hij zaterdag aanvalt op 30 km van het einde, op het moment dat iedereen op zijn tandvlees zit? Ik fiets zelf ook, en ik mag nog 100 medestanders hebben, als er iemand aanvalt op het moment dat ik volledig kapot zit, dan ga ik echt niet meer helpen in de achtervolging.

EricV 13 augustus 2020 om 18:16

Wel slim gedaan nu komt hij heel het seizoen roglic en bernal niet tegen

Melkzuur 13 augustus 2020 om 18:17

En omgekeerd natuurlijk ook.

boenk 14 augustus 2020 om 03:46

Ach ja, so what. Na de junioren zouden we het nog wel allemaal moeten meemaken bij de profs. Jaja, leuk gereden in San Juan, en Turkije, maar niet eens gewonnen tegen een zwak veld. Ok leuk, hij "wint" een Hammer serie, dat is geen echte race. Ok, Baloise Belgium Tour was leuk, maar het waren maar Campenaerts en Wellens, wil toch niks zeggen. Sja, San Sebastian is dan wel een grote klassieker, maar uitgerekend dit jaar was iedereen moe na de Tour, en wilden Bernal, Pogacar, Valverde, Mollema en Woods gewoon duidelijk allemaal niet winnen. Telt dus niet mee. Dat EK tijdrijden zal dan wel een leuke ervaring geweest zijn, maar winnen van Van Emden, Lampaert, Dowsett, Ganna, dat doet mijn moeder ook. Op het WK moeten we het nog eens gaan zien. Hah! Hij wint het WK niet eens, krijgt daar mooi op zijn doos van Dennis. En moest Roglic in vorm zou geweest zijn en Dumoulin niet in de lappenmand gelegen hebben, stond ie niet op het podium. Sja, hij wint dit jaar dan wel San Juan, maar tegen wie? Zelfs Ganna zat er op die beklimming nog bij. We moeten het nog allemaal gaan zien tegen "echte" tegenstand, zoals Lopez, Schachmann, Costa, Martin, Thomas, Nibali… zoals in Algarve bijvoorbeeld… maar Algarve zelf telt natuurlijk niet mee want daar starten die renners allemaal maar voor de grap. Hij zou eens getest moeten worden door goeie renners die er echt voor willen gaan, in volle voorbereiding op de Tour bijvoorbeeld… Ja ok, hij wint dan wel van Landa, Yates, Chaves, Bennett, Majka, Sosa, Carapaz, Valverde, maar dit is maar een 2.1 race, kan je toch niet serieus nemen. Nee, dat telt enkel in een WT race natuurlijk. Ok, ja… ja, jaaa ok, Polen *is* dan wel een WT race maar ze laten hem daar gewoon rijden en dan is ie weg natuurlijk, zo kan ik het ook he. Maar hij heeft dus nog maar één race gewonnen waar Bernal ook startte, en nog niet wanneer Roglic aan de start stond. Zegt toch genoe-oeg. Hij ontwijkt hen gewoon.

Limal 14 augustus 2020 om 06:06

Om het in het Vlaams te zeggen: dat was er boenk op :D

EricV 14 augustus 2020 om 08:54

Je hebt gelijk tegen roglic is hij kansloos

Dumoulinke 14 augustus 2020 om 21:38

Boenk, een reactie naar mijn hart. Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Ze blijven hier tot het oneindige redenen bedenken waarom Evenepoel nog niet klaar is voor het grote werk. En al wint hij volgend jaar de Tour (wat zeker weten gaat gebeuren) dan zullen bepaalde sceptici wederom een argument vinden waarom het niet zo bijzonder was en Evenepoel toch echt op het punt staat om te breken.
Er is maar 1 feit en dat ik dat Evenepoel de allerbeste is (lees: de nieuwe Merckx). Het zal bij sommigen ontzettend pijn doen, deze constatering, maar daar kan ik weinig aan veranderen. Maar ook nu zul je weer zien dat mensen als FDJ in discussie met je gaan, ons eventjes haarfijn komen vertellen dat we ongelijk hebben.

Panache 15 augustus 2020 om 12:46

Extrapoleren en wensdenken vs. relativeren. Zo’n discussie telt zelden een winnaar, enkel een strijd om wie het hardste schreeuwt en daarmee de meeste kontenlikkers rekruteert.

Limal 15 augustus 2020 om 13:11

Ik zou toch oppassen met sterke woorden als 'kontenlikkers', Panache, want men zou foutief kunnen denken dat je aan het rekruteren bent :p

Kannibaal van Schepdaal 13 augustus 2020 om 19:30

Ik hoop dan toch dat iemand tegen hem zegt dat Vlasov, Bennett en Mollema in vorm zijn en misschien wel gevaarlijker zijn dan Nibali, Yates en Carapaz.

boehoe 13 augustus 2020 om 20:18

Ik ben benieuwd hoeveel stukken wielerflits nog uit diezelfde online persconferentie gaat persen.

FDJ 13 augustus 2020 om 20:27

Als de nieuwe god in België maar zoveel mogelijk aan bod komt op deze Nederlandse site toch? Wielerflits.be is er meer geschikt voor maar dat geheel terzijde.

Samirdurran 13 augustus 2020 om 21:37

FDJ, stop nou eens met dat zure gedrag van je. WF post over Nederlandse renners en over de beste renners in het peloton. En Remco behoort nu eenmaal tot de beste renners die momenteel in het peloton rijden. Als het je niet aanstaat, kan je best de komende 15 jaar niet meer naar WF surfen.

jan jansen 14 augustus 2020 om 00:16

Samirdurran
Het gaat WF niet over de nationaliteit van de renner, maar om het aantal reacties van de volgers.
En of dat nou op .be of .nl is maakt niet uit.
Het zijn wel de volgers die bepalen hoeveel berichten er komen van een renner.
Als niemand is geïnteresseerd in Evenpoel dan zal WF het aantal berichten over hem verminderen.
Het is puur eigenbelang van WF en de volgers laten zich hiervoor gebruiken.

Samirdurran 14 augustus 2020 om 00:47

En uiteraard gaat er meer reactie komen op een artikel over één van de toprenners.

Gelieve 2 seconden na te denken voor je reageert **

edit wf: dat laatste is niet nodig

jan jansen 14 augustus 2020 om 08:51

Daar zeg je me zowat

SprintMaster 13 augustus 2020 om 20:31

Zou toch wel saai zijn als ie al op zijn 20e deze koers wint.

Limal 14 augustus 2020 om 06:08

Afgaande op de foto’s op Sporza verkende hij gisteren de finale voor de tweede keer… op zijn eentje. Het moge duidelijk zijn wat het strijdplan is ;-)

Headlines

Materiaalzone

Populair