Remco Evenepoel na nieuwe solo: “Ik denk dat ik stilaan terug ben”
donderdag 26 augustus 2021 om 17:42

Remco Evenepoel na nieuwe solo: “Ik denk dat ik stilaan terug ben”

Remco Evenepoel rondde vandaag een solo af van 60 kilometer in de Druivenkoers Overijse. De Belg van Deceuninck-Quick-Step reed weg vanuit een elitegroepje en werd niet meer teruggepakt. “Het was immens lastig”, zei hij direct na zijn zege in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het plan van het team om de boel open te gooien bleek de juiste zet (op zo’n 70 km. van het eind, red.). Toen Julian Alaphilippe aanging, kon ik er nog maar net aan blijven hangen’’, aldus de winnaar.

Evenepoel had vandaag niet alleen het peloton als tegenstander. Op 28 kilometer van de aankomst moest hij – net als het peloton – noodgedwongen stoppen wegens een autobrand. “Toen ik op de grond ging zitten verloor ik even de hoop. Het was koud maar daar hadden de anderen ook last van. De organisatie heeft de hervatting erg correct geregeld. Ik kreeg mijn 35 seconden terug en kon mijn solo hervatten”, gaat Evenepoel verder.

“In de laatste dertig kilometer was het vaak de wind die op de kop stond, dat maakte het zo lastig. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik hier gewonnen heb. Ik kan denk ik wel zeggen dat ik weer terug ben.”

De volgende wedstrijd op het programma van Evenepoel is de Brussels Cycling Classics (zaterdag), aanstaande maandag maakt hij zijn opwachting in de Benelux Tour.

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2021 17:45
Nee, joh. Weer heel knap, dat wel. Nu het nog laten zien wanneer de andere ‘groten’ ook meedoen en volgend jaar in de Giro of andere GT.
26 augustus 2021 17:50
De grote mannen gaan hem alleen niet laten rijden.
    26 augustus 2021 19:17
    Ze gaan hem moeten kunnen volgen.
    26 augustus 2021 22:20
    Dit was tegen Janneke en Mieke. Andere ploeggenoten voor de ereplaatsen.
    26 augustus 2021 22:43
    UAE had toch mooi volk bij. Bjerg, Gaviria, McNulty en Hirschi. Daarnaast reden Wellens, Gilbert, De Buyst, Laporte, Vakoc en Bohli mee.
26 augustus 2021 17:50
De grote mannen gaan hem alleen niet laten rijden.
26 augustus 2021 17:51
Hebben ze erachter wel gereden, wie? En voor wie?

Tegenwind 28 k 35 sec consolideren tegen een rijdend peloton is wel straf hoor.
    26 augustus 2021 17:56
    Waarom zouden ze er niet achter rijden. Wat een rare vraag.
    26 augustus 2021 18:28
    Gewoon, wie zaten er nog in het pak als potentiële winnaars en welke teams reden? Is dat binnen het wielrennen een rare vraag?
    26 augustus 2021 21:06
    Nee, een heel normale vraag, RV.

    Ik heb de koers niet gezien, maar als je een klein peloton over houdt met daarin de lachende gezichten van Asgreen en Alaphillipe (en wie weet nog een paar blauwe rakkers), dan weet je ook dat als je het gat dicht rijdt, de volgende gewoon gaat. Als Evenepoel was teruggepakt, dan had Asgreen waarschijnlijk gewonnen met een solo.

    En daar vooruit rijdt iemand die zonder dit soort beslommeringen kan rondfietsen, en alles kan geven in de wetenschap dat het alleen maar de kansen verhoogt van zichzelf of zijn ploegmakkers.

    Kortom: gewoon een mooi nummer, maar het is niet alsof hij een TdF peloton voorblijft dat op een massasprint af dendert....
    26 augustus 2021 21:08
    Maar nog geen antwoord dus, wie reden er achter en voor wie?
    27 augustus 2021 11:16
    Er reden 3 ploegen achter hem, Lotto, Alpecin en vooral UAE die een pak hardrijders bij hadden. Maar het is elke keer hetzelfde na een solo van Remco hier, als het zo makkelijk zou zijn, waarom zie je andere renners het dan bijna nooit doen? Wie zelf af en toe eens op een giets zit, beseft hoe de verhouding van 1 renner vs een peloton ligt en hoe straf dat telkens is dat hij dat kan, dat hoeft echt geen Tourpeloton te zijn, die gasten van UAE gaven alles en bleven steken op 35 seconden. Dan is dat gewoon erg straffe kost, maar ik verwacht ook niet dat Michelangelo en consoorten ineens uit hun tunnelvisie mbt Remco gaan stappen. Een paar dagen zag ik hem ergens posten dat hij van aanvallende renners hield, wel hier heb je het beste voorbeeld, maar blijkbaar telt dat niet bij hem en moet alles neergehaald worden, triest.
    27 augustus 2021 11:17
    Giets moet fiets zijn natuurlijk :-)
    27 augustus 2021 11:37
    @VDB44,
    Je mag me vanalles verwijten. Maar ik heb meermaals gezegd dat:
    - ik vind dat Evenepoel hele straffe nummers laat zien, ook al is het in een C koers.
    - hij aantrekkelijk en aanvallend koerst, en dat ik dat heel goed kan smaken
    - dat ik het een respectloze kleine puntjepuntje vind met veel te veel praatjes, en daarom anderen veel liever zie winnen.

    Maar een straf nummer in een C koers (met veruit de sterkste ploeg van het veld achter je in steun of als demotiverende factor voor de achtervolgers) is makkelijker op te voeren dan een straf nummer in een A koers. Ik verwacht niet dat Evenepoel in staat is om hetzelfde kunstje te flikken op het WK. En sommigen hier zien dat wel voor zich, omdat hij het ook kan in de Druivenkoes. En dát is pas tunnelvisie.

    Jammer genoeg zitten er hier een boel gasten met deze tunnelvisie die niet kunnen begrijpen dat je wel van iemands manier van koersen kunt houden (en er bewondering voor kunt hebben) maar dat je tegelijkertijd iemand gewoon een irritante voetballer op een fiets vindt. Vergelijk het met Ronaldo: ik kan zijn maniertjes niet uitstaan, maar ik heb veel bewondering voor zijn werkethiek en prestaties, overal en jaar in jaar uit.
    (waarbij ik meteen wil aantekenen dat Evenepoel op dit moment nog niet in de buurt komt van wat de Portugees heeft laten zien; Ronaldo is een gearriveerde vedette die alles al heeft gewonnen, en Evenepoel daarmee vergeleken de snotneus die net zijn eerste wonderschone goals heeft gemaakt.)
26 augustus 2021 18:05
Pfff wint de druiventros tegen een paar c renners en denkt dat hij terug is. Heb dit seizoen nog maar weinig indrukwekkends gezien van hem. Zijn eerste GT was ook echt een lachertje.
    26 augustus 2021 18:14
    Chasse patate. Waarom verbaas je me niet. Slap nummer tegen allemaal amateurs. Ze laten hem wegrijden en als het pelerine korter komt steken ze een auto in brand zodat iedereen moet stoppen. Daarna mag hij wegrijden en de rest laat maar begaan. Nee, zo is het niet. Dit is weer een groot nummer.
    26 augustus 2021 18:31
    Dit is geen groot(s) nummer. Dit is een heel degelijk nummer van een renner uit de enige ploeg die met een sterke opstelling kwam. Helemaal prima prestatie, maar laten we het niet groter maken dan het is. Dit is wel de juiste weg om hem naar de top te krijgen. Kleinere wedstrijden rijden en meedoen voor de winst en dan eens gaan kijken of het op een hoger niveau ook lukt.
    26 augustus 2021 21:02
    Chasse heb je teveel op of zo?
26 augustus 2021 18:08
Waarom toch al dat negatieve gedoe over Evenepoel?
    26 augustus 2021 18:12
    Begrijp ik ook niet.
    26 augustus 2021 18:15
    Dit is gebruikelijk op WF
    26 augustus 2021 18:21
    Snap ik ook niet. Evenepoel is sinds zijn comeback op zijn oude niveau, wat inhoudt dat hij zeer dominant is in wedstrijden waar de toppers niet pieken en deze wedstrijden harkt hij een voor een binnen. Beter dan 95% van het peloton en een mooie niche waar hij nog heel wat successen in kan boeken.
    26 augustus 2021 18:23
    Omdat hij zichzelf nog steeds niet bewezen heeft tegen de echt grote namen.
    26 augustus 2021 18:45
    @ alle negatievelingen, ik wens jullie veel moed toe de komende 15 jaar.
    26 augustus 2021 19:03
    @chasse: en waar zegt hij dan dat hij dat wel gedaan heeft?
    26 augustus 2021 19:30
    We zullen zien Mirra. Pogacar piest in zijn broek. Of dat van angst is of van het lachen mag je zelf invullen.
    26 augustus 2021 19:40
    Lees de kop nog een keer, edje47, en kijk dan naar de uitslag en lees dan de kop nog een keer. Trainingsrondje met zijn ploeg waarin hij de bordjessprint won.
    26 augustus 2021 21:03
    Jaloesie is het
    26 augustus 2021 21:04
    Omdat hij arrogant is en nogal hoog van de toren blaast. Daarom.
    26 augustus 2021 21:34
    @mark vv: voor sommigen zal het nooit goed genoeg zijn. Ik zag een goede Evenepoel vandaag, die dolblij was met zijn overwinning en vrij bescheiden was in zijn commentaar achteraf.
    26 augustus 2021 21:39
    Ik weet 100% zeker dat het geen jalousie is.
    26 augustus 2021 21:52
    @MarkP Dat was ook mijn reactie na afloop. En nu nog. Jij bent duidelijk fan en kunt slecht tegen kritiek op hem. Mag allemaal natuurlijk. Alleen jij reageert op alles als door een adder gebeten. Dat heet waar ik vandaan kom, iemand voeren. Alsof je een muntje in de jukebox gooit en hetzelfde liedje begint weer. Je trapt er iedere keer met ogen open in. En zolang het werkt wordt je dus gevoerd. Simpel.
    Ik vond het vandaag ondanks de geringe tegenstand een mooie zege en ik vond hem in zijn gebaren en praatje na afloop heel fijn overkomen.
    27 augustus 2021 08:08
    Correctie: ik kan slecht tegen ongefundeerde kritiek en dat geldt algemeen, niet enkel voor RE. Soms is RE onvoorzichtig in zijn uitspraken maar ik vraag me af wat hij gisteren verkeerd heeft gedaan? Zelf in zijn commentaren achteraf was hij bescheiden.
26 augustus 2021 18:15
Dan is hij eens gematigd in z'n reactie, dan is het nog niet goed. Er staat wel degelijk dat hij denkt (!) dat hij terug is. Dat verwijst dus naar terug op het niveau waar hij was en waar je rondes van België, Polen, Denemarken mee wint. Hij verwijst niet naar de veronderstelling/hoop/utopie (schrap vooral zelf wat voor jou past) dat hij 7 rondes van Frankrijk na mekaar kan winnen.
Dus ja, hij is "terug", zonder meer...
    26 augustus 2021 18:34
    Je vat de situatie perfect samen, waarvoor dank.
26 augustus 2021 18:21
Ben maar een passieve volger hier, maar de reacties hier op de prestaties van REV zijn inmiddels wel hallucinant. Je zou haast hopen dat hij WK wordt en Lombardije wint, zodat het hier eens stopt. Ondertussen wint Cort alweer een knappe etappe in de Vuelta, maar de winnaar van de Druivencross maakt blijkbaar meer tongen los. Let it go, zou ik zeggen.
    26 augustus 2021 22:24
    Helemaal eens. Ik volg dit forum al jaren en het wielrennen al een stuk langer. Ik reageer vrijwel nooit ergens op. Ik ben geen fan van Evenepoel maar de hoeveelheid haat die hij hier krijgt heeft hij wat mij betreft ook nergens aan verdiend.
    26 augustus 2021 22:33
    @ kenbev +1
26 augustus 2021 18:47
Een jongen met pit! Geen kasplantje…
Al zat er natuurlijk een tros ploegmaats klaar om de overwinning te plukken als hij weer opgeslokt zou worden…
26 augustus 2021 19:20
Benieuwd of hij nog fatsoenlijke koersen kan winnen.
    26 augustus 2021 21:14
    Definieer fatsoenlijke koersen. Is de Druivenkoers geen fatsoenlijke koers?
    26 augustus 2021 21:25
    @markpeeters,
    Vind jij Canyon dhb Sungod, Riwal, Tartelletto, Metec/Solarwatt (en zo zijn er nog een stuk of 8) fatsoenlijke tegenstand voor een DQS ploeg met Evenepoel, Lampaert, Asgreen, Alaphillipe, Honore en de rest van de ploeg?

    Ik niet namelijk. Ze doen hun best, maar ik neem aan dat je met mij eens bent dat deze ploegen toch echt van ander niveau zijn...

    Laat Real Madrid mee draaien in de keukenkampioen divisie, dan krijg je ongeveer hetzelfde effect.
    26 augustus 2021 22:21
    @michaelangelo ik ben het zo eens met je!!
    26 augustus 2021 22:29
    Zo , Hirschi, Gaviria , Ewan , kapotte zijn c coureurs. Je moet weten dat ook die koersen moeilijk te winnen zijn . Heb een beetje" fatsoen " , wat hij wint dit jaar ( na de val) is wederom fantastisch
    26 augustus 2021 22:30
    Laporte is de laatste, hahaha
    26 augustus 2021 22:30
    Alpecin uae lotto wanty area cofidis. Toch allemaal degelijke ploegen me dunkt. En ze deden ook allemaal mee met goede renners. Akoord, dit is geen topklassieker. Maar het blijft ne mooie numero dat hy opgevoerd heeft in een mooie koers.
    26 augustus 2021 22:37
    @Meestre Als dit alle renners zijn die je kunt noemen bevestig je alleen maar dat het deelnemersveld tov DQS niet sterk is. Bovendien noem je sprinters die heus niet gaan achtervolgen met Asgreen, Honore en Alaphilippe in hun nek. Het team DQS was gewoon te sterk voor dit veld. Asgreen en Alaphilippe hadden dit ook succesvol kunnen afronden. Ik denk zelfs dat dit ook geldt voor Honore
    26 augustus 2021 22:45
    No problem , ik deed dit trouwens ook uit het hoofd er zullen wel nog een wat andere hardrijders zijn. Ik zeg gewoon, iedereen die op die leeftijd na zo'n val zoveel wint , hoed af punt
26 augustus 2021 19:20
Mij is zelfs opgevallen dat hij zijn daal en stuur kwaliteiten al getraind heeft, hij ging echt met veel meer vertrouwen door de bochten.
    26 augustus 2021 19:27
    Bochten op het vlakke lijken meestal geen probleem op te leveren voor hem. Het zijn meer de (natte) bochten in snelle, smalle afdalingen waar hij in de problemen is gekomen.
26 augustus 2021 19:35
Alsof het erg verrassend is dat Evenepoel hier zou winnen. Niet echt.
26 augustus 2021 19:49
“Het plan van het team om de boel open te gooien bleek de juiste zet (op zo’n 70 km. van het eind, red.). Toen Julian Alaphilippe aanging, kon ik er nog maar net aan blijven hangen’’

Heb het niet gezien. Wat bedoelt hij met het aangaan van Flip, de boel op de kant gooien oid of probeerde hij (JA) solo weg te komen?
    26 augustus 2021 22:50
    Allaphilippe heeft een aanval geplaatst op 1 vd hellingen. Evenepoel zat toen wat achter zag ik. Hy is over de top wel kunnen meeschuiven en daarrna heeft hy zelf een aanval opgezet. Maar je ziet dt hy de explosiviteit niet heeft die je nodig hebt op deze hellingen. Maar op dit parcours is hy met zijn hardrijderskwaliteiten ook een topper. Ik vergelijk hem op dat vlak wel met Asgreen of Jungels in 2019
26 augustus 2021 20:10
Evenepoel is nog steeds 1 van de 5 renners die structureel tot buitengewone dingen in staat is.
    26 augustus 2021 20:26
    Vast goed bedoeld maar het rijtje wereldtoppers (die structureel verbazen/overklassen) bestaat al uit vijf: Alaphilippe, van der Poel, Van Aert, Roglic, Pogacar.
    26 augustus 2021 20:39
    Je hebt gelijk, Alaphilippe hoort daar ook bij.
    26 augustus 2021 21:18
    @panache: OK, dan maken we er toch gewoon een 6-tal van?
    26 augustus 2021 21:28
    Evenepoel staat op de rankings van PCS 73e en 59e. Om hem bij de 6 besten ter wereld te scharen qua sterke staaltjes is dus volkomen buiten proportie. Momenteel zijn er gewoon een stuk of 20 renners beter en dat is geen misgunnen maar juist een flinke subjectieve upgrade van zijn resultaten dit jaar. Hem van positie 20-25 naar top-6 upgraden vind ik echt buiten proportie en een grote minachting van renners als Bernal, Carapaz, maar ook Mollema en Asgreen.
    26 augustus 2021 22:45
    hahaha mollema. Ik kom niet meer bij!
    27 augustus 2021 05:24
    Toch even een hele korte vergelijking dan:

    2021 OS:
    - Mollema: 4e
    - Evenepoel: 49e, ruim 9 minuten later

    Carrière:
    - Mollema: Lombardije, San Sebastian, etappes en top 6 plek in alle GT's
    - Evenepoel: San Sebastian, Giro DNF

    De Mol is natuurlijk geen "sexy" renner en heeft totaal niet het vermogen van Evenepoel. Maar vooralsnog heeft hij er wel het maximale mee gedaan. Laten we dat over een paar jaar nog eens over Evenepoel bekijken.
    27 augustus 2021 08:15
    Je vergeet 1 ding: Bauke Mollema wordt er straks 35 en heeft al een profcarrière van 15 jaar achter de rug. RE is pas 21 (eigenlijk nog een belofte) en pas aan zijn 3e profseizoen bezig.
    27 augustus 2021 09:03
    @willem kieft: misschien moet je de prestaties van RE vergelijken met Nederlandse talenten. Met Jules Van Den Berg, Nils Eekhoff of Pascal Eenkhoorn bijvoorbeeld (hoewel ik zie net dat die intussen al 23 en 24 jaar zijn).
    27 augustus 2021 10:42
    Mark, ik reageer op "hahaha mollema. Ik kom niet meer bij!". Dan is het grappig op hun resultaten even te vergelijken. In de meest recente wedstrijd waar zij beide reden, waar ook nog eens de wereldtop aanwezig was en ze een grote mannen afstand reden werd Mollema 4e en Evenepoel 49e. En daarna keek ik even terug. Je kan op basis van de resultaten, recent en de afgelopen jaren, van de twee echt niet met droge ogen beweren dat Evenepoel veel beter is dan Mollema. En o.b.v. de Druivekoers en de Ronde van Denemarken hoor je niet bij de top zes van de wereld (waar overigens ook Mollema niet bijhoort). Zijn fans scharen hem bij de absolute wereldtop o.b.v. potentie, maat laten we nou gewoon even afwachten of dat er ook uitkomt. Die Giro was in ieder geval weinig hoopgevend, maar dat was ook voor een groot deel de schuld van Patje.
    27 augustus 2021 14:08
    En ik lachtte erom dat Mollema in één adem genoemd werd met Carapaz Bernal en Asgreen. Dit is een lijstje van absolute toppers en klasbakken. In dat geval kunnen we er Dylan Theuns, Tim Wellens etc. ook wel bijzetten.
    27 augustus 2021 14:17
    En wat te denken van Edward Teuns
26 augustus 2021 20:39
Vanwege een autobrand !?? Wat was er gebeurd dan?
26 augustus 2021 22:07
Kijk gasten, waar zijn jullie allemaal over bezig? Kijk op pro cycling stats naar zijn uitslagen, die zijn gewoon fantastisch. Kleine koersen of niet , fantastisch. Zoveel koersen winnen . Waar klagen jullie allemaal over .
26 augustus 2021 22:13
Wat een gezeik is dit iedere keer geworden.. Toen Van Baarle ddv op dezelfde manier On was iedereen euforisch hier maar ik snap het wel, dit was tegen een b peleton
27 augustus 2021 09:03
“IK DENK DAT IK STILAAN TERUG BEN”.
Terug van de Pizza Hut?
Deze man heeft de wegwedstrijd in Tokyo voor de Belgen verprutst. Ik laat in het midden of dat bewust gebeurde, alhoewel na zijn interviews voor en na de wedstrijd leek dat er sterk op.
Mentaal mankeren bouwstenen.
Naar mijn indruk te egocentrisch voor het WK in de Belgische ploeg.
Ik was zeer onder de indruk in de eerste jaren.
27 augustus 2021 10:21
Hij was altijd al terug, ook in de Rondes van België en Denemarken. Pieken op topniveau is een ander verhaal, zoals de Giro en de OS lieten zien. Misschien dat hij bedoelt: klaar om een WT-koers te winnen, zoals San Sebastian destijds.
27 augustus 2021 10:44
Het is jongen met heel veel talent. Die als hij zorgvuldig met zijn lichaam en geest omgaat, nog heel veel gaat winnen in zijn fiets carrière.
De redenen waarom hij niet geliefd is op wielerflits zijn makkelijk te benoemen(tenminste dit is mijn aversie t.o.v. RE):
- Hij is niet een Nederlander
- Hij komt arrogant over
- Hij juicht als een voetballer
- Hij lijkt alleen te rijden voor zichzelf
- Hij heeft een onsympathieke ploegleider
- Hij heeft een onsympathieke ploegarts
- Hij wordt totaal niet bekritiseerd door de Vlaamse media
- Vlamingen hebben een hekel aan 'Hollanders' (tegenreactie-effect)

Ik hoop vooral dat hij snel volwassen word en misschien wat tegenstand kan gaan bieden tegen Pogacar. Maar dan zal hij waarschijnlijk naar een andere ploeg moeten. PatLef kijkt, m.i., vooral naar de korte termijn en heeft nog nooit een grote ronde gewonnen.
    27 augustus 2021 10:54
    Hier zijn er volgens mij heel veel Nederlandse fans van WvA, Flip, Pogacar, Roglic etc. Hij roept weerstand op door zijn grote muil en zijn onsympathieke ploegleider. Maar ik heb vooral het idee dat er hier vooral weerstand is tegen zijn zogenaamde fans die bij winst van een mug een olifant maken en bij tegenvallers het omgekeerde doen.
    27 augustus 2021 11:22
    Ik daarentegen merk aan mezelf dat de vele bagger en spottende berichten die Evenepoel over zich heen krijgt ervoor zorgen dat ik hem net iets meer een overwinning ben gaan gunnen.

    Je hebt een aantal rabiate fans die doen alsof hij Eddy II is, maar de haters zijn hier toch wel veel talrijker vertegenwoordigd. Gegronde kritiek mag en is terecht, maar even vaak gaat het ook nergens over.

    Verder is het qua persoonlijkheid ook niet het soort van type waar ik echt fan van ben. Hij is inderdaad opgegroeid in het voetbalmilieu en dat merk je er wel aan. De maniertjes enerzijds, maar anderzijds ook het grote belang dat hij hecht aan het teamgevoel van de ‘Wolfpack’.

    Hij reageert ook vaak enorm emotioneel en ik vraag me af of het nog gezond is. In tranen schudden met het koppie van nee nee nee in de Druivenkoers, misschien mist hij zelf ook wat perspectief.

    De hype moet hij vooralsnog waarmaken op het allerhoogste niveau, en het is inderdaad onnozel om nu al te doen alsof hij 1 van de allerbeste renners ter wereld is. Te meer omdat er met Pogacar momenteel een echt wonderkind rondrijdt en je met Wout van Aert in België ook een renner hebt die tot de absolute wereldtop behoort. Laat REV dus maar rustig groeien. Zijn lange solo’s zijn natuurlijk spectaculair, maar het zijn wel nog geen topkoersen.

    En Vlamingen hebben geen hekel aan Nederlanders, dat vuurtje lijkt vooral opgepookt door een aantal figuren hier die niet liever doen dan overal een BE/NL-discussie van te maken met Belgjes hier en Ollanders daar.
    27 augustus 2021 12:00
    "– Vlamingen hebben een hekel aan ‘Hollanders’ (tegenreactie-effect)"

    Ik zou eerder het omgekeerde denken als ik de reacties op Greg Van Avermaet, Ilan Van Wilder en Remco Evenepoel lees.
    27 augustus 2021 15:18
    Volgens mij zijn de zure reacties op GvA hier meestal van Vlamingen afkomstig. Ik broeg me altijd af wat hij misdaan had in Vlaanderen.
    27 augustus 2021 21:51
    De kritiek op zijn gouden helm komt nochtans vooral uit Hollandse hoek …
27 augustus 2021 12:22
Dat argument over zijn 'slechte' Giro mist toch ook alle context hoor. Die jongen heeft letterlijk tot maart niet consequent kunnen trainen. Hij miste overduidelijk basis (lees: een lange, rustige winter met goede opbouw) voor een seizoen op een egaal hoog niveau en heeft toch 10 dagen nagenoeg gelijke tred kunnen houden met de top van die Giro, waarna zijn kaars uitging. Velen doen hier alsof hij op zijn top naar die Giro is gegaan. DQS, Evenepoel zelf en zelfs Lefevere hebben zich daar echt wel aan mispakt qua verwachtingen (toch zeker na die 2de bergrit) en communicatie. Had Almeida gewoon die eerste bergrit kunnen volgen, had Evenepoel zich alle heisa kunnen besparen.

Vervolgens van wedstrijd naar wedstrijd gegaan met wisselende prestaties: goede Baloise Belgium Tour, iets minder BK tijdrijden, goed BK op de weg, slechte OS weg, degelijke (toch wel) OS tijdrit en daarna een goede ronde van Denemarken. De laatste communicatie van DQS rond het traject van 2021 was de juiste: veel koersen op allerhande niveaus en met een goed gevoel de winter induiken, is het plan.

Kans is reëel (maar niet zeker) dat we dan in 2021 een Remco zien van voor zijn duik in Italiaans ravijn, die wel in staat is om WT-koersen naar zijn hand te zetten, want dat niveau heeft hij ontegensprekelijk al in zich (op GTs en Dauphiné/Zwitserland voorlopig na). Dat gaat hier op WF dan nog genoeg idolatrie en haat teweeg brengen.
    27 augustus 2021 12:36
    Communicatie "we gaan lekker wat koersen rijden in het teken van volgend seizoen" was prima. Maar inmiddels is het, ook vanuit Evenepoel zelf, alweer verworden tot "we gaan nog proberen dit seizoen te redden".

    Van mij mag ie. Maar hij heeft al vaker te snel zichzelf willen bewijzen, en korte termijn doelen gesteld boven een gezonde lange carriere. Ik zie hem opduiken in Lombardije, en daar proberen zichzelf te bewijzen in de afdaling. Om daar uiteindelijk dezelfde fout te maken als vorig jaar... dat zou zijn karakter helemaal typeren.
    27 augustus 2021 12:54
    Klopt dat hij hyperambitieus is en veel over de korte termijn communiceert, maar op zich is zijn communicatie sinds de Olympische Spelen best gematigd, vind ik zelf. Zeker t.o.v. wat hij al durven zeggen heeft. Anderen gaan daar een andere interpretatie voor hebben, maar goed.

    Na OS: "Lampaert is beter en moet naar WK tijdrijden"
    Later: "Ik ga op EK proberen derde ticket te halen voor WK tijdrijden"
    Na Denemarken: "Ik ga vechten voor laatste plaatsjes in selectie WK"
    Na Druivenkoers: "Ik denk dat ik stilaan terug ben"

    Ik vind niet dat dit "Ik ga mijn seizoen nog redden" uitstraalt, want een WK-selectie alleen redt zijn seizoen hoegenaamd niet. Zijn reactie na de Druivenkoers alludeerde ook niet op een WK-kopmanschap, eerder over zijn eigen gevoel, ook naar 2021 toe. Voor Lombardije (aankomst in Bergamo, dus geen Sormano, neem ik aan) heeft hij gezegd dat het een kwestie van schrik overwinnen is, wat ik snap. Ik mag nu wel hopen dat hij niet zomaar blind over zijn toeren gaat gaan in elke afdaling, maar dat zullen ze hem ondertussen wel goed ingepeperd hebben, zeker na dat bochtje in Denemarken.
    27 augustus 2021 13:33
    @TomBidon,
    Remco heeft (ik dacht ook bij het startinterview Druivenkoers, maar daar kan ik me in vergissen) wel degelijk uitspraken gedaan in de trend van "ik ga proberen nog wat van dit seizoen te maken".
    En ergens is dat goed; als je de benen hebt moet je het niet laten. Maar het komt communicatief ook wel een beetje knullig over als nota bene je baas heeft gezegd dat de focus voor Evenepoel gaat op komend seizoen, om daar weer helemaal "de oude" te zijn, whatever that means.

    Het komt visieloos en planloos over; opportunisme, waan van de dag, zonder een goed beeld van de toekomst. En als het hier ging om een renner van 35 die het eind van zijn loopbaan en contract nadert, dan zou ik dat goed kunnen snappen. Maar als het gaat om je piepjonge poulain die is voorbestemd om een grote ronde voor je te winnen en een contract heeft voor meerdere jaren, dan zou iets minder opportunisme en iets meer planning veel gezonder zijn.
    27 augustus 2021 14:03
    Ik vind het een eerder vage uitspraak van Remco dan. Hij noemt geen specifieke koers en geen specifiek resultaat. Hij is al sinds de OS (en eigenlijk al sinds de Giro) bezig om nog wat van zijn seizoen te maken. Koersen en proberen winnen, op welk niveau dan ook, en niet klagen als het niet lukt, want goede benen is geen zekerheid dit seizoen. De visie/ het plan wordt dus eigenlijk wel gevolgd: lekker koersen en met een goed gevoel een rustige winter induiken. Dat klinkt uiteraard niet als een uitgekiend, becijferd plan, maar DQS blijft op dat vlak een Vlaams team en geen Ineos.

    Voor mij lijkt het een dertien-in-een-dozijnuitspraak die eender welke coureur met een hobbelige eerste seizoenshelft had kunnen maken. In die zin zou ik er niet te veel uit opmaken; ze duwen nu eenmaal van Vlaamse zijde bijna elke dag een microfoon onder zijn neus. Waarvoor excuses aan zij die er gek van worden.

Reacties zijn gesloten.