Remco Evenepoel na eindzege in Noorwegen: “Heel bemoedigend richting Vuelta”

zondag 29 mei 2022 om 19:43
Remco Evenepoel na eindzege in Noorwegen: “Heel bemoedigend richting Vuelta”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel is blij met de vorm die hij heeft laten zien in de Tour of Norway. De kopman van Quick-Step-Alpha Vinyl won er drie van de zes etappes en was de beste in het eindklassement. “Het was over het algemeen een heel goede week voor de ploeg”, blikt hij terug.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We kunnen trots op onszelf zijn. Over de manier waarop we gereden hebben en over de Wolfpack-spirit die we elke dag weer hebben laten zien”, vindt Evenepoel. “En op de manier waarop we altijd in onszelf zijn blijven geloven. Het was namelijk mijn eerste race sinds Luik-Bastenaken-Luik, dus ik wist niet hoe het zou gaan.”

Met ritzeges op een aankomst voor puncheurs, in de koninginnenrit en in een vlakke sprint van een elitegroep zal Evenepoel dus blij zijn. “Ik ben op een hoog niveau teruggekeerd van mijn pauze. Dat is bemoedigend, omdat dit het begin is van het tweede deel van het seizoen, en ik op weg ben richting de Vuelta a España.”

Voor de Ronde van Noorwegen sprak WielerFlits uitgebreid met Evenepoel. Dat het een rittenkoers van lager niveau is, maakt hem niet uit. “Eenmaal op de fiets wil ik er het maximale uithalen. Een zege is altijd goed voor het kopje, zeker richting de Ronde van Zwitserland”, aldus Evenepoel, die van de Zwitserse koers ook een groot doel heeft gemaakt.

Wedstrijdprogramma Remco EVENEPOEL

Dit artikel delen:

36 Reacties

Turtlehead 29 mei 2022 om 20:00

Edit: Kennelijk met mijn verkeerde leesbril gelezen.

0
Steve De Wolf 29 mei 2022 om 20:05

Euh, de koptekst is nochtans helemaal OK. Althans zoals ie nu is: “Heel bemoedigend richting Vuelta.”

0
paul s 29 mei 2022 om 20:12

Huh….waar heb je t over……

0
TheBigShow 29 mei 2022 om 20:26

Turtlehead ziet spoken?

0
Marik 29 mei 2022 om 20:18

In Zwitserland gaan we wat beter zien hoe hij ervoor staat in het rondewerk. In dit rondje nauwelijks serieuze tegenstand gehad.

0
Beer 29 mei 2022 om 22:41

Ik snap het niet. Toch weer die toevoeging ´nauwelijks serieuze tegenstand´, waar er met Vine, Plap, Uitdebroecks en Johannesen toch de toekomst van het rondewerk in zijn leeftijdscategorie meedeed en Hart & Chaves weinig introductie nodig hebben. Waarom lees ik dit soort downsizers niet wanneer Matje klop krijgt van Leemreize en Buitrago?

0
Deo 30 mei 2022 om 01:18

Vine en Plapp hebben beiden nog niets gewonnen. Uijtdebroeks en Johanessen zijn neo prof zonder verwachtingen. In de ronde van Zwitserland komt hij mannen tegen die hem dit jaar al eerder hebben verslagen, dus als hij beweert een stap te hebben gezet moet hij dat daar weer laten zien. Ik twijfel er overigens niet dat hij mee gaat doen voor de winst, en waarschijnlijk door de 31km lange tijdrit ook als topfavoriet aan de start staat.

0
Deo 30 mei 2022 om 01:18

Ohja… Chaves en Hart presteren ook al een tijd lang niets.

0
Marik 30 mei 2022 om 09:16

Dat wat Deo zegt. Om vdP erbij te halen vind ik wat vreemd, daar Evenepoel wordt klaargestoomd voor het rondewerk. Prima prestatie in Noorwegen en in Zwitserland mag hij laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap. Dat zou moeten kunnen lukken, want minder steile cols dan bijvoorbeeld in het Baskenland. Mooie tijdrit erbij, dus top 3 mag je van hem verwachten.

0
Beer 30 mei 2022 om 09:23

Mooi Deo, vul je ook even aan met de rennersprofielen van Leemrijze, Buitrago, Vendrame & Rota? Thanks!

Helemaal niet zo vreemd om VDP er bij te halen trouwens, zolang de prestaties van REV worden gedownsized en die van MVDP geupsized voor hun 'entertainment'-level. Gewoon effe alles in perspectief plaatsen.

Zwitserland wordt weer een niveautje hoger, dat wel. Gezien zijn huidige vorm heb ik er ook wel vertrouwen in. Top 3 en een ritzege zouden mooi zijn.

0
Henk van Bouw 30 mei 2022 om 09:33

Toch geinig altijd dat #whataboutism

0
Marik 30 mei 2022 om 09:43

Beer het is niet zo moeilijk hoor, maar goed dat weet jij zelf ook wel. Als je (de ophemelaars) de prestatie van Evenepoel in Noorwegen gebruikt om hooggespannen verwachtingen te creëren voor de andere grote doelen van dit jaar, dan is het toch ook goed om even te wijzen op het deelnemers veld in Noorwegen. Begrijp me niet verkeerd, een rondje winnen is voor heel veel wielrenners niet weggelegd en Evenepoel doet dat schijnbaar met twee vingers in de neus. Dat is dus gewoon heel erg goed. Tegelijkertijd mag je de verwachtingen voor andere (moeilijkere) rondes wat kalmeren.

0
kleomantre 30 mei 2022 om 10:29

Beer maakt weer een vergelijking die krom is. Die lui die je noemt in de Giro zijn niet waar VdP zich toe moet verhouden. Evenepoel moet zich wel verhouden tot types die een klassement nastreven en die waren er hier.

De toevoeging minder serieuze hoeft nochtans niet meer voor mij tav Evenepoel. Het is allang gekend dat hij niet het grootste talent ooit is en niet zoals een Pogacar het rondje na het andere rondje oprolt ongeacht de bezetting of periode op de kalender. Eerder beoordelen op wat-ie wel presteert en dat is dit jaar prima in orde en nog steeds zeer goed gezien zijn jonge leeftijd. Het is ook een eerzuchtig lefgozertje en dat maakt het wielrennen aantrekkelijker.

Uiteraard is de Ronde van Zwitserland wel een belangrijker ijkpunt voor zijn ontwikkeling dan dit rondje in Noorwegen. Kan-ie wat-ie liet zien in Baskenland herhalen in een meer bergachtige setting, of misschien nog wel een stapje zetten? De voorbereiding lijkt me goed dus het zou ook vanuit dat oogpunt een ijkpunt moeten zijn voor de ploeg/hemzelf. Niet zoals de Giro vorig jaar dat een stompzinnige deelname was. Daar lijkt in ieder geval wel lering uit getrokken.

Desalniettemin zal het ook na een succesvolle, maar ook net zo goed na een minder succesvolle deelname, ongewis blijven of Evenepoel grote rondes kan betwisten voor een topresultaat. Gelukkig zal de Vuelta later dit jaar volgen dat ons hopelijk een goede duiding gaat geven van de mogelijkheden. Zou ook de forumdiscussie wellicht wat helpen.

0
Beer 30 mei 2022 om 10:39

Ik zou niet weten waarom mijn vergelijking krom is. Leemreize, Buitrago, Vendrame, Rota… dat waren nu eenmaal het niveau renners waartegen VDP moest strijden in de Giro voor ritzeges, zoals Evenepoel het in Noorwegen moest opnemen tegen Vine, Plapp en Chavez voor ritzeges en het eindklassement. Als de tegenstand van Evenepoel weer 'o-zo-zwak' was, dan vraag ik me af tegen welke toppers VDP het opnam.

Met de rest van je post ben ik het helemaal eens.

0
Jean Dumas 30 mei 2022 om 10:53

Vind ik ook. Zwitserland moet aantonen dat het zin heeft in de Vuelta voor een klassement te gaan.

0
Fifty 30 mei 2022 om 11:15

Beer heeft een goed punt

rond de pot draaien, de laatste jaren een discipline in the Holland Games.

0
paul s 30 mei 2022 om 11:19

Klopt helemaal Marik

0
Marik 30 mei 2022 om 12:06

Bellevue is van het forum verdwenen en fifty maakt zijn entree. Wat leuk zeg.

0
Barry Batsbak 30 mei 2022 om 15:22

Ik kom even meelezen in een Rev-artikel omdat ik dat vorige week aan Beer beloofd had. Weinig verheffends vooralsnog.

0
mauri 30 mei 2022 om 17:24

Bij Ineos (plapp) kom je niet zomaar, voor Uitdebroucks’ handtekening hebben ze gevochten, Carl Hagen werd (weliswaar 4 jaar geleden) 8ste in de Vuelta, wie Hart niet kent zou (op zijn zachtst gezegd) zijn kennis moeten bijschaven(giro), Bekijk ook eens de erelijst van de tour de l’Avenir (Johanessen en Chaves) Chaves, die misschien ook een Nibali kan doen en ik vergeet er nog een paar

0
vluggejapie 29 mei 2022 om 21:21

Tja dit rondje is beneden zijn stand, dat maken deze superlatieven wel duidelijk.

0
plattenband 29 mei 2022 om 21:52

Tja, hoogstaand is het niet.
Maar hij moet zich ergens voorbereiden op groter werk en ja, 3 + 1 zege is toch weer mooi meegenomen en zijn vertrouwen kreeg hierdoor weer een extra boostje

0
Kopinkas 29 mei 2022 om 22:18

Eigenlijk zegt hij ook ‘bemoedigend richting Zwitserland’ en dat zou dan zo logisch aanvoelen dat je het artikel laat links liggen. Terwijl de koppeling met de Vuelta- die hij wel degelijk maakt, maar waarbij deze titel een gecomprimeerde versie is van zijn uitspraak – weer eens wenkbrauwen kan doen fronsen.
Ik blijf erbij dat het gebruik van aanhalingstekens zorgvuldiger kan gebeuren in de WF titels.

0
Limal 30 mei 2022 om 05:26

Nog steeds helemaal eens. Ik vertrouw daarom eigenlijk geen enkele quote meer volledig, ook niet die in de tekst.

0
Henk van Bouw 30 mei 2022 om 09:35

Toch inderdaad weer een quote in de titel plaatsten wat geen quote blijkt te zijn…

0
Jos Jalapenos 29 mei 2022 om 22:48

Verstandig dat hij de Tour niet rijdt.

0
Pietspeed 29 mei 2022 om 23:30

Madrid is nog ver.

0
jan jansen 29 mei 2022 om 23:38

Remco is de beste.
Hup Remco

0
tramontana 30 mei 2022 om 00:20

Heeft al heel wat Europese regio’s op zijn naam staan, nu Zwitserland en Spanje nog annexeren, en wie weet later ook Italië en Frankrijk.

0
hjjanssen1973 30 mei 2022 om 07:55

Opvallend aanhoudende kritieken op REV, volledig onterecht. Hij is nog steeds piepjong en al veel gewonnen. Kan nu al alle tijdritten en klassiekers winnen, en daarbij de kleinere rondes. Waarom zou hij grote rondes moeten aankunnen, terwijl hij nu al een groot coureur is? Hooguit mooi meegenomen, maar niet nodig om een der grootste coureurs te worden.

0
JelleNijdam88 30 mei 2022 om 09:13

Misschien niet de grootste namen verslagen dit rondje, maar imposante wattages bergop laten zien als ik LanterneRouge mag geloven. Heel benieuwd of de publieke opinie nog gaat draaien als ie over een paar jaar meer gewonnen heeft en wat minder ondoordachte dingen in de media roept. Dit mannetje gaat nog veel vooraan rijden de komende jaren.

0
Tom Bidon 30 mei 2022 om 12:21

Evenepoel komt terug uit zijn pauze na de Waalse klassiekers en focust zich voor de rest van het jaar meer op het klim-/rondewerk. Dat hij in Noorwegen goed bergop rijdt (op een echt wel stevige berg) en tegelijk explosief en sterk lijkt in de andere ritten, is wat hij wou zien richting Zwitserland in juni. Job done, meer kon hij niet doen. Die 6,5 Wkg neem ik nu wel met een korrel zout, zeker als op die slotklim het tempo vooral werd verzorgd door Ben Healy en James Shaw van EF voor de aanvalletjes van Chaves en Vine kwamen. Ook daarna werd er nog regelmatig ingehouden tot Evenepoel de rest loste.

Op de stelling van anderen dat er in dit rondje geen tegenstand was voor hem: dat is gebleken. Kan hij er wat aan doen dat er geen enkele hoogstaande koers bestaat om terug in competitie te komen in een ganse maand mei? Ze droppen hem bij QS echt wel dit jaar in sterkere koersen (die stevig bergop lopen), maar in mei is er gewoon niets buiten de Giro. Ik heb zowaar heimwee naar de Tour of California.

0
Kopinkas 30 mei 2022 om 15:47

Evenepoel en Alaphilippe naar Californië met bloemen in hun haar. Het Flower Power Koningswolvenkoppel. Stel je voor.

0
Stefan Vis 30 mei 2022 om 13:43

Voor het moraal is winnen altijd goed, of dat nu in een klein rondje is of in een grote(re) ronde. Daarbij moet wel aangetekend worden dat het kaliber waar REV tegen moet koersen in de Vuelta en ook al in Zwitserland niet in Noorwegen was en dus is het niet zo gek dat hij dit ook dit rondje makkelijk wint, hij is gewoon een groot talent en heeft een hoge basisconditie.

Wel denk ik dat QS nu het beter aan het aanpakken is met REV. Ik vond QS erg onstuimig met alle koersen en verwachtingen voor Remco, dat is met de huidige generatiegenoten (Carapaz, Pogacar en noem maar verder op) niet realistisch gebleken.

0
11 na 11 30 mei 2022 om 15:28

Carapaz is 7 jaar ouder.

0
Marcus Aurelius 30 mei 2022 om 19:52

Winnen is winnen, zegt De Cauwer. En kan hem enkel maar gelijk geven. Beseffen jullie wel hoe moeilijk het is om één koers te winnen ? Als je tenminste geen spurter bent en naar de meet gesleept wordt … Het ontbreekt hem vooral aan goede omkadering momenteel op topniveau in de koers zelf. Waar je in andere vooraanstaande ploegen toch steeds meerdere toppers tegenkomt als het om de knikkers gaat in het zwaardere werk, staat hij er gewoon alleen voor. Vorig jaar was er nog Almeida, maar ja, zo'n rat, wat moet je daar mee ? Almeida stond deze week nog in een comment op Wielerflits veel hoger aangeschreven dan Remco … nu ja. Verleden jaar in de giro in twee ritten tien minuten aan zijn been, en dit jaar ook snel naar huis in dezelfde giro … Maar goede omkadering kost visie …. en hopen geld ….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone