Remco Evenepoel beperkt schade: “15 seconden is bijna niets, de grote bergen komen nog”

zondag 16 mei 2021 om 19:26
Remco Evenepoel beperkt schade: “15 seconden is bijna niets, de grote bergen komen nog”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel behield in de bergetappe naar Campo Felice zijn tweede plaats in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. De kopman van Deceuninck-Quick-Step kwam vlak voor de laatste gravelstrook nog in de problemen, maar hij herstelde de schade en finishte op tien seconden van Egan Bernal, die een dubbelslag sloeg. “We hebben het maximale eruit gehaald”, zegt hij na afloop.

“De start was heel zwaar met twee beklimmingen, maar de laatste klimmetjes in de etappe voelden niet echt als echte bergen”, blikt Evenepoel terug op de negende etappe. “Alleen de laatste gravenstrook deed echt pijn. Ik hoopte op een zwaardere koers in de finale, maar uiteindelijk ging het goed en hielden we onze goede positie vast. Dat is belangrijk richting woensdag. We hebben het maximale eruit gehaald, omdat ik denk dat veel rennes hebben afgezien.”

‘Helaas net buiten de bonificaties’
In de finale viel Evenepoel even weg van de voorposten in de favorietengroep. “Ik zat op 1,5 kilometer van de finish even slecht gepositioneerd. In de tunnel raakte iemand van INEOS Grenadiers bijna het wiel van Egan Bernal, die vlak voor mij zat. Daardoor verloren we wat plekken, maar dat is ook koers. Daardoor zat ik niet goed bij het begin van de gravelzone. Ik probeerde vervolgens nog wel een paar plaatsen op te schuiven en dat lukte, maar ik eindigde helaas net buiten de bonificatieseconden”, vertelt de nummer vier van de etappe.

“Uiteindelijk verlies ik ‘maar’  tien seconden, en dan nog tien bonificatieseconden”, doelt Evenepoel op zijn achterstand op nieuwe leider Egan Bernal. “Dat zorgt dat ik nu op vijftien seconden sta in het klassement. Dat is bijna niets, als je weet dat de grote bergen nog komen. De ploeg kan trots zijn. Morgen wordt weer een sprintersrit en daarna is de rustdag. Daar zal iedereen blij mee zijn.”

Dit artikel delen:

77 Reacties

Turtlehead 16 mei 2021 om 19:30

Taal van een kopman. En als je ziet hoe dicht hij nog eindigt, na op plek 20-30 verzeild te zijn geraakt, dan is ‘ie echt wel bewonderingswaardig goed voor zo’n jonge gast, zonder eerdere grote ronde en met half jaar herstelmodus achter de rug. Ik ben benieuwd…

Chasse_patate 16 mei 2021 om 21:33

Bijna een dag geen post over Zeverepoel. WF heeft zijn klicks weer binnen.

Murcia 16 mei 2021 om 19:31

Edit redactie: Bedankt.

Handige Harry 16 mei 2021 om 19:33

10 seconden op 400 meter is behoorlijk veel.

Turtlehead 16 mei 2021 om 19:35

Niet als je er al 6 achter lag…

chiller87 16 mei 2021 om 19:37

Op het moment van de aanval (op 600 m)rijdt evenepoel op plaats 15. Heeft op dat moment al zeker 5 sec achterstand op Bernal. Uiteindelijk staat er nog 15 man binnen de twee minuten. De giro zal pas in week 3 beslist worden.

lander luypaert 16 mei 2021 om 19:37

Als Bernal in de Strade zijn vleugels ontbind vrees ik voor Evenepoel dat hij wel wat meer kan verliezen. Als jonge gast doet hij het natuurlijk zeer goed. Als ik dan even vergelijk met Bernal en Pogacar dan denk ik toch dat zijn zwakke punt zijn explosief vermogen is.

Cochise 16 mei 2021 om 19:51

Wat op zich geen ramp hoeft te zijn. Bernal was in z’n eerste jaren ook niet de meest explosieve, niet de typische Colombiaanse klimmer zoals Quintana. Niet toevallig dat dit pas zijn eerste ritzege in een grote ronde is.
Ik denk dat Bernal wel geleerd heeft van vorig seizoen en niet meer enkel volume heeft getraind. Op de langere klimmen was hij mss minder dominant dit seizoen, maar eens ze dan weer boven de 2000m gaan is hij weer extra in het voordeel.
Veel kans dat Remco voor plaats 2 rijdt maar zelfs als hij dat zou halen zou het nog een prachtig resultaat zijn na die 9 maanden.

antilek 16 mei 2021 om 19:54

Bernal, Pocagar,Bernal, Roglic zijn dan ook veel beter. De Giro heeft dit jaar veel mindere klassementrenners dan vorig jaar.

adelaarvanantwerpen 16 mei 2021 om 20:13

@cochise
Ik vond Bernal in zijn eerste jaar super explosief, maar jij hebt wel gelijk dat het nadien totaal verdween. Het lijkt weer terug te zijn

@ antilek
Natuurlijk zijn die drie op dit moment nog beter, maar evenepoel is nog maar bezig aan zijn eerste ronde. Het giro deelnemersveld is dit jaar veel beter dan vorig jaar. Dat kan een blinde al zien.

Pascal Mortier 16 mei 2021 om 20:32

@Antilek:

Quote: “Bernal, Pocagar,Bernal (ik vermoed dat dit zijn denkbeeldige tweelingbroer moet zijn :-), Roglic zijn dan ook veel beter. De Giro heeft dit jaar veel mindere klassementrenners dan vorig jaar.”

Bernal rijdt dit jaar toch mee? En zóveel beter is die op dit moment ook niet dan de anderen. De top 10 staat nog binnen de minuut (en 1 sec) :-)

Gebruikersnaam 16 mei 2021 om 20:55
Quote:
De Giro heeft dit jaar veel mindere klassementrenners dan vorig jaar.

Klopt volledig. Als jongens als Almeida, Hindley of Bilbao dit jaar hadden meegedaan, hadden die de rest vernederd.

Feit!

FDJ 16 mei 2021 om 20:57

@antiliek de Giro mindere klassementsrenners dan vorig jaar? Mij zou het niets verbazen mocht je zowel Hart, Hindley als Kelderman nooit weer op een podium gaat zien staan in een grote ronde. Vorig jaar was een uiterst zwak veld.

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 10:11

@antilek dit behoeft eigenlijk geen antwoord, maar je slaat de bal twee keer compleet mis

el_jafar 17 mei 2021 om 11:33

niet eens het reageren waard, maar toch ..

Deze jongen is pas 2 maanden terug aan het trainen na 4 maanden inactiviteit. 0 koersritme. Natuurlijk ontbreekt het hem dan aan explosief vermogen.

Ik denk als je schachmann in een sprint bergop klink uit de wielen rijdt, je heus wel over explosief vermogen beschikt.

adelaarvanantwerpen 17 mei 2021 om 11:51

Evenepoel sprintte schachmann niet klink uit de wielen. Schachmann zat gewoon te ver en werd ook even opgehouden door de schakel problemen van Lopez. Schachmann sprintte nog helemaal terug tot zijn wiel.

En wat Lander zegt is toch gewoon de waarheid. Evenepoel explosiviteit ligt lager dan die van Bernal en zeker dan die van Pogacar. Geen schande want Evenepoel heeft andere troeven.

Etika 16 mei 2021 om 19:43

Niks doorzakken, dus. Ik vond hem nog geweldig terugkomen. Er zat op het eind nog meer snee op dan bij Bernal, leek me zo.

williams 16 mei 2021 om 19:47

Die gast is 2 maand aan het trainen voor de Giro…Met n normale voorbereiding staat er niemand op de foto in Milaan.

Turtlehead 16 mei 2021 om 19:51

Dat lijkt me wat overdreven, in dit stadium van zijn carrière. Bernal ziet/zag er ook sterk uit deze eerste week. Maar het belooft wel veel voor de (nabije) toekomst als je ziet hoe gemakkelijk hij in het wiel meerijdt en bij de allerbesten aan de finish komt.

Michelangelo 16 mei 2021 om 19:49

Als je het mij vraagt is het wat warrig allemaal, zowel het artikel als de reactie van Evenepoel zelf.

– Quote: "De kopman van Deceuninck-Quick-Step kwam vlak voor de laatste gravelstrook nog in de problemen, maar hij herstelde de schade en finishte op tien seconden van Egan Bernal, die een dubbelslag sloeg." –> Ligt misschien aan mij, maar hij heeft schade opgelopen ipv hersteld. Hij zat namelijk gewoon in de groep toen Bernal aanging. Beetje rare kop dus van de schrijver.

– Quote: “Uiteindelijk verlies ik ‘maar’ tien seconden, en dan nog tien bonificatieseconden”, doelt Evenepoel op zijn achterstand op nieuwe leider Egan Bernal. “Dat zorgt dat ik nu op vijftien seconden sta in het klassement. Dat is bijna niets, als je weet dat de grote bergen nog komen." –> dat komt toch vreemd over als je in rit 2 je best doet om twee luttele seconden bonificaties bij elkaar te sprokkelen.

– Quote: "Ik hoopte op een zwaardere koers in de finale, maar uiteindelijk ging het goed en hielden we onze goede positie vast" –> Als je het mij vraagt, dan was de finale juist net te zwaar voor hem. Of, als je een zwaardere finale wilt, laat dan je ploeg wat doen. Maar ik heb niet gezien dat DQS de koers ergens echt hard heeft gemaakt, hooguit een wat magere poging ergens in een afdaling.

En ook hier weer een beetje hetzelfde als in de eerdere interviews (gebaseerd op de opgeschreven versie hierboven): geen opmerking of compliment over hoe sterk Bernal was, of dat hij zelf gewoon net niet goed genoeg was om de top 3 te volgen. Net als in het interview van zijn ploegleider enkel de focus op zichzelf. Misschien is het zijn manier om zichzelf op te peppen en de tegenstanders niet groter te maken dan ze zijn (dat mag), maar (hopelijk mag dat ook) ik heb toch meer met renners die naar hun eigen prestatie kunnen kijken EN een compliment uit kunnen delen aan de tegenstand in plaats van te downplayen in de vorm van "het zijn maar 10 seconden".

Cochise 16 mei 2021 om 20:03

Andere mensen idolatrie verwijten, de verzamelde media overdreven aandacht verwijten maar dan zelf elke quote van Remco die te vinden is tot op de letter analyseren.
Misschien je eigen tip ter harte nemen en zélf meer aandacht schenken aan de échte sterren van de Giro tot nu toe? Je gaat even ver in het (overdreven) verafschuwen dan anderen in het (ik geef toe, eveneens overdreven) ophemelen.

Dion 16 mei 2021 om 20:03

Ben het wel eens over de opmerking dat het niet zwaar genoeg was. Hoezo los je dan?

Derrick 16 mei 2021 om 20:08

En daar is hij weer met zijn dagelijkse column met 140 000 woorden met telkens dezelfde conclusie. Oscar voor het zieligste lid van Wielerflits!

Melkzuur 16 mei 2021 om 20:11

“‘Dit was de zwaarste koers ooit.”
“Bernal is de sterkste renner op de planeet, in geen honderd jaar kan ik hem kloppen.”
“Ik ben eigenlijk maar een middelmatig renner van een doorsnee ploegje met een ondermaatste manager. Michelangelo heeft het al meermaals gezegd, en hij heeft gelijk.”

Zo beter?

Michelangelo 16 mei 2021 om 20:19

Derrick,
De Oscar voor het zieligste lid van Wielerflits heet de “HK award”, en dat is niet voor niets. Die prijs is genoemd naar 1 van onze illustere voorgangers, en stond voor nietszeggende en inhoudsloze bijdrages, voornamelijk reacties op de man ipv de inhoud.

Maar misschien toch tijd voor een naamswijziging van deze prestigieuze prijs, aangezien ik mijn holle vriend hier al lang niet meer heb gezien (toch niet onder die naam althans). Ik zou deze eervolle prijs naar jou willen vernoemen, mits jij dat ook een eer zou vinden.

Gilberto 16 mei 2021 om 20:20

Ik zou toch eens met een therapeut gaan praten…

vocsnor 16 mei 2021 om 20:24

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

Derrick 16 mei 2021 om 20:24

Vreemd dat ik toch heel wat gelijkgestemden lees onder jouw berichten turtle. Nogmaals: niemand interesseert zich in die nietszeggende woorden die jij elke dag post.

filemon crauwels 16 mei 2021 om 20:30

– zwaardere rit betekend minder volk op het einde en dus minder ruis. De colombiaan had hij niet kunnen volgen, maar zijn positie had anders geweest met minder volk in die trechter. Minder stress, minder geharrewar.

– Evenepoels tijdrit in gedachte gaat het inderdaad maar over een verwaarloosbaar aantal seconden. Voorlopig, want Bernal gaat niet op zijn louweren rusten. Die jongen is ook niet van gisteren. Wees maar zeker dat dinsdag en de Zoncolan met rode stift staan aangestipt bij Ineos.
Terecht ook, ieder zijn sterktes.
Want net als jij, ik, andere wielerflitsers en Evenepoel zelf weet ook Bernal hoegenaamd nog niet hoe Remco zal rondtoeren die derde week.
Als een lijk op een fiets of een straaljager.

– de ploegleider van dqs geeft letterlijk een dik compliment ( ‘achter toch wel een hele sterke Bernal vandaag’) aan Bernal.
Moet hij het dan enkel over de colombiaan hebben als de Belgische tv hem vragen komt stellen over zijn renner?

– Remco lijkt vooral zelf gelukkig dat het ‘leuk’ loopt momenteel ( en met hem een pak wielerliefhebbers die uitkijken naar een mogelijk tegengewicht voor Bernal en Pogacar). Aan de Vlaamsche vijfhonderd keer ‘we zullen wel zien’ hebben we niks.

Pascal Mortier 16 mei 2021 om 20:37

@Michelangelo: kan je misschien ook even een link posten waarbij Egan Bernal bloemetjes werpt naar de tegenstanders? :-)

trigger 16 mei 2021 om 21:49

Naar mijn gevoel is deze reactie van Michelangelo toch weer een vrij zwakke poging om Evenepoel te “framen”: een zeer eenzijdig/onjuist kader creëren waarin iedereen hier op het forum deze jonge wielrenner moet beschouwen als een egoïstisch, zelfingenomen, arrogant opdondertje.
Laat je je als lezer meeslepen en misleiden? Dan ga je ook werkelijk mee door deze gekleurde bril kijken, en interpreteer je elke uitspraak van de jonge renner negatief.
Stel dat hij dan de Giro wint, dan is het hem helemaal niet gegund, want “we” moeten hem niet.
Naar de leeftijd van onze Italiaanse schilder is het raden, maar allicht heeft hij veel meer jaren op de teller dan het jonge veulen dat elke dag opnieuw met de benen zijn talenten toont.
Tijd dus om die frames eens naast elkaar te zetten: de verbittering, jaloersheid en frustratie van de giftige schrijver naast die van een enthousiasteling die dagelijks de strijd aangaat met de beste renners ter wereld in de bergen. Het heeft een hoog Salieri-Mozart-gehalte, dat beeld.
Hopelijk is iedereen hier slim genoeg hier door te kijken.

Gebruikersnaam 16 mei 2021 om 21:49
Quote:
Moet hij het dan enkel over de colombiaan hebben als de Belgische tv hem vragen komt stellen over zijn renner?

Als dat was gebeurd, dan zullen we wel iets horen over hoe men de aandacht probeert af te leiden van het eigen falen, door te focussen op de tegenstand en dus te weinig aan zelfreflectie te doen.

Kortom, hoe je begint met de conclusie waarop je wil uitkomen, dan selectief op zoek gaat naar de vaststellingen die je goed uitkomen en die probeert te verwringen naar onschuldige observaties. En dan uiteraard het geheel verkopen als logisch eindoordeel van enkele feitelijke constateringen.

G99prblms 16 mei 2021 om 21:53

Waarom wordt iedereen zo boos? Dit is precies waarom lang niet iedereen het op deze jongen heeft. En daar waren veel mensen naar op zoek. Deze analyse is gewoon spot-on. Maar misschien niet de eerste keer zo te lezen.

Maillot à Pois 16 mei 2021 om 23:29

Even inhoudelijk reageren op de punten van Michelangelo:
Herstelt de schade is idd wat onhandig geformuleerd van de schrijver, maar lijkt me wel duidelijk wat hij bedoelt: op een bepaald moment was de (virtuele) schade een stuk groter en die situatie heeft hij nog grotendeels recht kunnen zetten. De kop van het artikel en Evenepoel zelf hebben het over ‘de schade beperken ‘ en dat is een juiste weergave denk ik: hij heeft schade opgelopen, maar die schade is beperkt, nl twintig seconden.

In de video waarop dit artikel gebaseerd is, zegt Evenepoel dat 15 seconden niets is in het licht van wat nog komen gaat. Dat klinkt volgens mij helemaal niet raar, het is eerder een open deur. Het is ook niet in tegenspraak met de mentaliteit om voor elke boniseconde te vechten.

Over die zware koers geef ik je wel gelijk. Ik denk dat Evenepoel bedoelt dat hij dat positieverlies niet opgelopen had als er minder volk was overgebleven, maar inderdaad, dan had hij daar zelf voor moeten zorgen.

Je laatste punt: hij zegt het maximale eruit gehaald te hebben. Volgens mij is dat een erkenning dat hij niet beter kon. Geen expliciet compliment naar Bernal, dat is waar. Maar is dat uitzonderlijk? Ik denk het niet, de doorsnee wielrenner is nogal op zichzelf en zijn eigen prestatie gericht.

JayJay 17 mei 2021 om 01:25

Speciaal voor Mich !!
Ik lees al een jaar of drie wielerflits maar post nooit iets. Lees enkel wat reacties.
Nu een zekere Belg vrij goed rondrijdt merk ik van sommige reaguurders een zekere dosis azijn over sommige topics. Laat Mich hier een kampioen in zijn…
Ik verkneukel me aan het feit dat met een beetje pech Mich zich nog 15 jaar zal mogen verzuren aan prestaties van die jonge REV. Stel je dat voor Mich! Nog 15 jaar ;-)
Dikke zoen JJ

Tom De Kenner 17 mei 2021 om 10:49

@JayJay, ik herken me in jouw verhaal – ik heb ook louter een account aangemaakt om een beetje tegengas te geven aan jaloerse nitwits.
Ik zou zeggen: laat MichelDenEngel nog eventjes genieten van deze overgangsperiode, het zal vanzelf overgaan ;-)

Marik 17 mei 2021 om 11:06

Als je een account aanmaakt enkel om tegenwicht te bieden aan diegenen die een andere mening hebben dan jij…..hoe werkt het dan in je hoofd?

Michelangelo 17 mei 2021 om 14:09

Misschien moet ik bij WF toch maar eens geld gaan vragen voor alle extra actieve leden die ik aandraag, en de extra reacties die ik genereer…

rennerske 16 mei 2021 om 20:12

Bernal, Evenepoel, Pogacar, Pidcock……. de jeugd heeft de toekomst. Roglic etc. moeten voort maken.

IlPirata 16 mei 2021 om 20:15

Niet alleen roglic inderdaad. Maar de etc. dekt de lading.
Hele goede lichting.

VerstandOpNul 16 mei 2021 om 20:20

Hij heeft het gewoon heel behoorlijk gedaan vandaag..

Moet wel nog ‘leren verliezen’ misschien.. Het is helemaal geen schande om te erkennen dat Bernal zeer sterk was en hij net niet mee kon met zijn versnelling.

Remco hoeft niemand meer te overtuigen hoe goed hij is, dat zien we heus wel..

Marik 16 mei 2021 om 20:22

Mensen het is helemaal niet zo lastig. Als je alle emoties, gevoelens en voorkeuren weglaat dan krijg je de volgende situatie:
Evenepoel is 9 maanden uit de roulatie geweest, daarvoor een aantal indrukwekkende resultaten behaald. Mag je verwachten dat hij de Giro wint? Neen. Mag je verwachten dat hij anoniem in de rondte rijdt? Neen.
Dus….7e bij de openingstijdrit is normaal voor zijn statuur en voorgeschiedenis. Hij rijdt nu niet onder zijn maat en hij rijdt niet boven zijn maat. Wat REV nu laat zien is precies wat je mag verwachten van iemand met zijn kwaliteiten en voorgeschiedenis. Ik kan me ook voorstellen dat hij zich nu al wat forceert om erbij te blíjven.
Nee mensen Remco gaat niet gedurende de ronde verder in vorm komen. Vanaf nu gaat de slijtage tellen. En dat is geheel volgens de wetten der natuur. In de Vuelta mogen we hem met z’n allen op waarde schatten.

plattenband 16 mei 2021 om 21:07

Ik ben benieuwd hoeveel renners op hun 21ste al kunnen zeggen 8 maanden lappenmand/revalidatie achter de rug te hebben én ervóór al enkele rondes op tamelijk niveau gewonnen te hebben.

Hoeveel renners van 21 nemen een GR als 1ste koers na 8 maanden uit roulatie en kunnen in die koers zeggen na 9 ritten 2de te staan in het klassement?

Zoek ze maar!

‘T is gene gewone

Marik 16 mei 2021 om 21:53

Met deze variabelen heb ik allemaal rekening gehouden Plattenband. Ik heb het idee dat je mijn verhaal niet begrijpt.

ProfrondeZevenbergen 16 mei 2021 om 23:38

Ik verwacht ook dat Evenepoel Bernal niet bij blijft benen. Maar het is een bijzondere, dus je weet het nooit. We gaan het zien. Top 10 is ook al knap.

trigger 17 mei 2021 om 12:47

Bijzonder grappig (lachwekkend edoch evenzeer intriest), de forumleden aanspreken met "Mensen", alsof het een paus betreft die vanop zijn balkon het plebs even toespreekt met een goddelijk waarachtige boodschap. Mooie poging, maar de antichrist in mij wordt dan wakker en samen met wat andere "fanboys" vormen we agnostisch front tegen elke vorm van Remco-bashing. Het moge bij deze dan ook duidelijk zijn dat Remco nog alle kans maakt op roze. Hallelujah!

hugenholz 16 mei 2021 om 20:27

Evenepoel gaat dit klusje ala Dumoulin in 2017 klaren…

Nog 2 weken aanhaken bij Bernal en dan gaat Remco op 21 mei het roze pakken in de afsluitende tijdrit.

Alvast gefeliciteerd Belgische vrienden!!!

TIO 16 mei 2021 om 21:02

Kenner!

nickdt 16 mei 2021 om 21:30

Als die dat flikt, is die nog ongeloofwaardiger dan alle Touroverwinningen van Armstrong bij mekaar en dat wil wat zeggen. Alles beter dan een top 3 is ongeloofwaardig.

Merzbow 16 mei 2021 om 23:36

@nickdt:

Dus wat jij wil zeggen is dat Evenepoel aan de doping zit. Want wat hij nu aan het presteren is kan eigenlijk niet. Was Evenepoel maar een Nederlander en dan was het gewoonweg normaal.

Aart van Woud 17 mei 2021 om 11:47

Weer dat Calimero-achtige “als het maar een Nederlander was..” Zijn ze in België allemaal zo? Allemaal aannames doen dat elke Nederlander op dezelfde manier reageert?

Neen, bij een Nederlandse renner had ik me dit ook afgevraagd, in de trant van “als dit maar niet het gevolg van doping is…”

Gebruikersnaam 17 mei 2021 om 12:15
Quote:
Zijn ze in België allemaal zo? Allemaal aannames doen dat elke Nederlander op dezelfde manier reageert?

Ik hou van dit soort boomerang-statements.

vevie 16 mei 2021 om 20:30

Hij zegt de grote bergen komen nog. Ik hoop dat hij beseft dat dat het terrein is van Bernal. Ook Martinez zal daar beter zijn dan sommige renners die nu voor hem staan. Maar ik denk wel dat hij hier ‘gewoon’ podium gaat rijden. En, ik denk dat hij binnen anderhalf jaar tijd een ronde pakt als hij deze al niet pakt. Het is overduidelijk dat deze jongen alles heeft om GT’s te winnen en dat gaat, denk ik, niet lang uitblijven. Wellicht wint hij deze al. Het zou me niet verbazen al hoop ik dat Bernal wint.

Txirrindularitza 16 mei 2021 om 21:09

Gister Rev gezien bij Sporza? Wanne misselijk mannetje is het toch ook; arrogantie ten top om de tv daar geen vijf seconden een quootje te geven. Die bakkes erbij ook. Hij moet serieus aan zijn imago gaan werken.

Over de koers: er is nog niets stuk voor hem natuurlijk, maar Bernal (en Ineos) maken indruk.

zwaenie 16 mei 2021 om 21:41

Viel me inderdaad ook op, wel vreemd dat ze bij Sporza ervoor kozen om dat dan ook uit te zenden, dan zullen ze de volgende keer ook niet zomaar een reactie krijgen.

Voodoo Adolphine 16 mei 2021 om 23:08

Kan best geloven, Txirr, dat jij je moeilijk kan identificeren met een kampioen waar een kop op staat.
Lastig hé, een leider met zelfvertrouwen aanschouwen.

Kannibaal van Schepdaal 17 mei 2021 om 00:17

Het is hem gewoon ingepeperd dat hij krachten moet sparen en dus niet elke dag na de aankomst een uur interviews moet geven aan de pers. Het was misschien wat fanatiek oma zelfs niet 30 seconden vrij te maken voor Sporza (maar waar stopt het dan, als ook HLN ‘slechts dertig seconden een reactie willen, en daarna VTM, etc), maar heeft weinig met arrogantie te maken volgens mij.

Sommigen zien in alles een bewijs van arrogantie bij Evenepoel. Als hij geen interview geeft, is dat omdat hij arrogant is. En als hij wel een interview geeft, dan horen ze daar ongetwijfeld iets arrogants in. Hij is ambitieus, weet wat hij kan en zegt soms openlijk wat hij wilt en denkt te kunnen bereiken, maar altijd op een respectvolle manier. (Al kan zijn twitteraccount misschien beter door iemand van de ploeg beheerd worden.) Weinig arrogants aan, lijkt mij.

Mensen worden vaak onterecht als arrogant versleten, en als iemand je als arrogant beschouwt, vinden ze in alles wel elementen die hun mening bevestigen.

vocsnor 17 mei 2021 om 08:59

Als je idool zoiets zegt of doet, heet dat lef, branie, zelfvertrouwen.
Bij iemand die je niet mag heet het arrogantie

Txirrindularitza 17 mei 2021 om 11:37

@Voodoo Adolphine

Kampioen? Waarin of waarvan? Bij de junioren bedoel je?

Arrogant gedrag moet je verdienen. Rev heeft nog lang niet genoeg bijeen gefietst om hier een vrijgeleide voor te krijgen.

Miko1983 16 mei 2021 om 21:11

Evenepoel rijdt prima op dit moment. Verwacht dat de derde week er echter teveel aan gaat zijn, en dat is heel begrijpelijk. Zijn wens op de hogere bergen kan nog weleens het spreekwoordelijke dekseltje op de neus opleveren. Top 5 in AK zou ik al erg knap vinden na zn revalidatie.

Eljorro 16 mei 2021 om 22:12

Die vliegt omhoog met 60kg.

Gr.R. 16 mei 2021 om 21:49

Tja. Evenepoel legt (samen met zijn ploeg) zelf de lat zo hoog. Dan valt dit dus gewoon tegen.

Kannibaal van Schepdaal 17 mei 2021 om 00:23

Ze hebben net de voorbije maanden niet anders gedaan dan de lat zo laag mogelijk leggen, tot op het tenenkrullende af.

De verwachtingen waren hoog vanwege de prestaties de voorbije jaren. Dat maakte dat velen (alles, ik dacht het toch, dus ik neem dat ik niet alleen was) zelfs dachten dat Evenepoel na een lange revalidatie en zonder koersritme meteen hoge ogen zou gooien in het klassement. En voorlopig maakt hij het gewoon helemaal waar. Podium lijkt realistisch, en winst is niet onmogelijk. Puur objectief is dat waanzin, gelet op de omstandigheden. Evenepoel lijkt in deze Giro te doen wat Pogacar in de Vuelta van 2019 deed. Er meteen staan tussen de groten in zijn eerste grote ronde. Dat belooft sowieso al voor de komende jaren, maar ook deze Giro hebben we wellicht nog niet het laatste van hem gezien.

Luc La 16 mei 2021 om 22:16

Mss tactisch wat gaan aanpassen. Eindschot van Bernal vermijden door laatste 2km zelf aan te gaan. En proberen versmachten..

Kan je tegen de lamp lopen, maar blijf je allicht wel in de bonis..

Enfin, het kan nog voor Remco. Net zo goed heeft hij straks een echt zwakke dag. Hijzelf en de buitenwereld weten niet wat hij kan in 3 weken, laat staan na zolang uit koers te zijn geweest.. Maakt volgens mij ook dat Bernal zo offensief koerst. Het grote onbekende, hoe ver reikt Remco deze 1e grote ronde.. Stiekem hoop ik op het pogacar scenario

joep b 16 mei 2021 om 22:16

Marik je neemt jezelf veel te serieus.je hebt echt te veel tijd

joep b 16 mei 2021 om 22:18

Marik neem jezelf niet zo serieus man..of ga zo door,ik vind t altijd wel grappig

joep b 16 mei 2021 om 22:18

Die marik toch….schitterend

FDJ 16 mei 2021 om 22:33

Gelukkig geef jij hem in twee minuten tijd liefst driemaal aandacht. Ik denk dat hij er van geniet. Ook leuk.

Marik 17 mei 2021 om 06:31

Met volle teugen!

Luc La 16 mei 2021 om 22:19

Moscon ook sterk vandaag.. Eigenlijk had ik Wout deze rit wel eens willen zien.. Denk trouwens dat die ook in top 3 klassement zou staan tot nu..

joep b 16 mei 2021 om 22:33

Edit redactie: Niet doen.

Wolf 16 mei 2021 om 22:34

Ben hier voor de pro en anti REV comments

ProfrondeZevenbergen 16 mei 2021 om 23:41

Ok en wat nu?

evelineroos 16 mei 2021 om 23:51

REV is wel de slechtste bijnaam / afkorting van een sporter die ik heb gezien.

Voodoo Adolphine 17 mei 2021 om 00:46

Klopt Evelineroos.
Maar we kunnen hem moeilijk Remco noemen, want dat is een naam voor een homofiele hond.

Ik neem zijn vader 2 zaken kwalijk : Dat hij zich maar 1 keer voortgeplant heeft. En dat hij die vrucht benoemde met de lelijkste voornaam denkbaar.

Marik 17 mei 2021 om 09:30

Eeeeh vodoooo gaat het verder wel? Terug naar de les, de juf staat op je te wachten en laat je telefoon voortaan beneden liggen en niet stiekem in je bed op dit forum hè!

evelineroos 17 mei 2021 om 00:10

Ik dacht gehoord te hebben een foto van Patje.

Headlines

Materiaalzone

Populair