Remco Evenepoel hoopt op sportieve revanche in Ronde van Lombardije

donderdag 22 december 2022 om 08:15
Remco Evenepoel hoopt op sportieve revanche in Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel lijkt klaar voor het nieuwe wielerseizoen. De renner van (vanaf volgend jaar) Soudal-Quick-Step heeft de belangrijkste wedstrijden al aangekruist. Zo hoopt de regerende wereldkampioen te schitteren in de Giro d’Italia, maar heeft hij ook een andere Italiaanse koers met rood omcirkeld in zijn agenda: de Ronde van Lombardije.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Evenepoel heeft naar eigen zeggen vier hoofddoelen voor 2023. “De grote doelen voor komend jaar worden de Giro d’Italia, Clásica San Sebastián, het WK tijdrijden en de Ronde van Lombardije”, liet de Belg woensdag vanuit Brussel weten aan Het Nieuwsblad, waar hij de Trofee van Sportverdienste in ontvangst mocht nemen. “Luik-Bastenaken-Luik ligt ook al vast, maar ik weet nog niet in welke vorm ik daar aan de start ga staan.”

“In functie van de Giro moet ik kort voor La Doyenne een lange hoogtestage afwerken en je weet nooit hoe je daar van terugkeert. We zullen dan wel zien hoe ik me voel, maar de focus ligt in eerste instantie op de Giro die twee weken later begint. Het zal sowieso bijzonder zijn om in Luik in mijn regenboogtrui te koersen, waar ik mijn eerste Monument won. Ik ga alles geven wat ik in me heb en als het kan, waarom dan geen tweede keer winnen.”

“Wil een streep trekken onder wat er is gebeurd”
Evenepoel wil komend jaar in meerdere grote wedstrijden schitteren. Na het WK in Glasgow hoopt de nog altijd maar 22-jarige renner nog een laatste keer te pieken naar de Ronde van Lombardije. Evenepoel heeft nog iets goed te maken in de Italiaanse klassieker, nadat hij er in 2020 zwaar ten val kwam in de afdaling van de Sormano. “Dit jaar zag ik het na het WK niet meer zitten om nog door te trekken tot aan de Ronde van Lombardije, dat doel heb ik bewust een jaar vooruitgeschoven, naar 2023.”

“Nu wil ik er me echt op concentreren, met als doel er sportief te presteren en te proberen winnen, maar anderzijds ook met een emotionele reden. Ik wil er een streep trekken onder wat er twee jaar geleden gebeurd is.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Mooie Sjors 22 december 2022 om 08:24

Ik weet niet of het parcours van de WK-tijdrit al bekend is, maar bij een vlakke omloop geef ik lieden als Ganna en Van Aert (wie weet doet hij weer mee volgend jaar) toch meer kans.

Wel opvallend dat hij de wegrit niet noemt. Met een goede 3000 hm moet hij op dat parcours toch ook een rol kunnen spelen?

0
JohnDeere 22 december 2022 om 09:14

De tijdrit valt dit jaar na de wegrit wat de kans verhoogd dat Van Aert er zal starten. De kans op een golvend parcours is door de regio waarin gereden wordt wel groot.

0
JohnDeere 22 december 2022 om 09:15

Verhoogt**

0
Melkzuur 22 december 2022 om 10:47

Op basis van de foto die bij het artikel hoort, kunnen we ervan uitgaan dat de ITT (op zijn minst) niet volledig vlak zal zijn.
https://www.uci.org/pressrelease/2023-uci-cycling-world-championships-time-trial-venue-revealed/4NFkCe8JlpRHfiyi3vYvRS
Iemand ergens een profiel gevonden?

0
Gunther Leonhardt 22 december 2022 om 16:28

@Melkzuur: Op een bultje na op het einde, ziet het er erg vlak uit. https://cyclinguptodate.com/cycling/profile-glasgow-world-championships-time-trial-2023-cycling

0
Melkzuur 22 december 2022 om 16:48

Bedankt! Op basis van het profiel is dit meer op het lijf geschreven van van Aert. Ik vermoed dat er niemand zo snel als hem die bultjes kan nemen, zeker ook die allerlaatste.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone