Remco Evenepoel: “Ganna is gewoon een specialist in dit soort tijdritten”

maandag 7 maart 2022 om 19:05
Remco Evenepoel: “Ganna is gewoon een specialist in dit soort tijdritten”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel hoopte eigenlijk een gooi te doen naar de blauwe leiderstrui, maar in de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico bleek niemand opgewassen tegen wereldkampioen Filippo Ganna. Toch deed Evenepoel met een tweede plaats, op elf seconden van ritwinnaar Ganna, uitstekende zaken met het oog op de eindzege.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De 22-jarige Belg van Quick-Step Alpha Vinyl hoopte voor de start de tijdrit te winnen, maar was na afloop ook nuchter in zijn commentaar. “Als je start in een tijdrit moet je altijd geloven dat je kan winnen”, citeert Het Nieuwsblad. “Ik heb alles gegeven en ik kon het vooropgestelde schema volgen. Ik hoopte dat het genoeg zou zijn voor de zege, maar Filippo is gewoon een specialist in dit soort tijdritten.”

“Ik was de beste van de rest”, is dan ook zijn conclusie. “Het is een goede stap in mijn ontwikkeling dat ik met mijn gestalte en gewicht al zo dicht kan eindigen in korte tijdritten. Ik kan haast niet gelukkiger zijn.” Met het oog op de eindzege deed Evenepoel namelijk uitstekende zaken, al is het verschil met fopfavoriet en titelverdediger Tadej Pogačar amper zeven seconden.

Over Pogačar: “Ik hoop hem stiekem het vuur aan de schenen te leggen”
Evenepoel is realistisch als het gaat over de eindoverwinning. “Als ik deze Tirreno wil winnen, moet ik gewoon hopen dat hij eens een verschrikkelijk slechte dag heeft”, lacht de renner uit Schepdaal. “Hopelijk hebben we allebei deze week niet te veel pech en kunnen we er vooral een mooi duel van maken. Ik bekijk het dag per dag. Al hoop ik stiekem hem het vuur aan de schenen te leggen.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

Michelangelo 7 maart 2022 om 19:14

Was bij zijn warming up erg geconcentreerd. Gewoon een prima tijdrit. Overigens is Ganna het afgelopen jaar op alle tijdritten een maatje te groot gebleken, of het nu vlak was, lang of kort, of zelfs heuvelachtig.

Gewicht, gestalte… hij is toch ook gewoon de aerokogel. Ganna moet bijna 100 watt meer trappen voor dezelfde snelheid. En zijn gestalte: hij is klein maar is toch heel anders gebouwd dan veel andere renners van zijn lengte/gewicht: Evenepoel heeft naar verhouding dikkere bovenbenen dan veel andere concurrenten voor het korte rondewerk.

Verder: dromen mag. Maar ik verwacht eerlijk gezegd 2 keer een poef van Pogi bij aankomsten bergop, en dan met wat boni’s en wat tijdsverschil gewoon het rondje winnen. Maar de kleien van Schepdaal mag mijn ongelijk bewijzen….

KimJungPoels 7 maart 2022 om 19:38

Als de Carpegna etappe gewoon door gaat zoals die uitgetekend is moet Remco daar eerst maar eens bij de eerste vijf zien boven te komen. ;)

Zadelsnuffelaar 7 maart 2022 om 20:19

Michelangelo, ouwe schaapherder, helemaal eens met jouw analyse. Evenepoel lijkt wel ontworpen voor tijdritten. Die dikke benen en aerohouding geven hem een voordeel op de klassementsrenners in ritten tegen de klok maar een nadeel op (steile) beklimmingen.
In hoeverre spelen zijn genen tegen hem in de bergritten? Lijkt mij dat zijn vetpercentage net zo laag is als anderen en dat er aan die dikke benen weinig te doen is?

Michelangelo 7 maart 2022 om 21:25

Heb ‘m vandaag live gezien. Veel vet kan daar niet meer af….

Klaas Foppen 7 maart 2022 om 19:16

Veel succes, maar ben inderdaad bang dat Pogacar een maatje te groot is voor je. Ik zou ook niet teveel naar hem kijken wat dat betreft en gewoon kijken hoever je kan geraken. een Vingegaard in zijn tour vorm is ook een beter klimmer op papier en zo zijn er nog wel een paar die bergop goed mee kunnen.

SoloSlim 8 maart 2022 om 09:32

Pogacar is een maat te groot gebleken voor iedereen.. Bij Evenepoel kunnen we momenteel nog hopen dat het idd spannend wordt. Bij al de rest weten het al dat het niet zo is.

Dikke Vrouw 7 maart 2022 om 19:20

Rem heeft het reuze gedaan vandaag! Komen er veel steile aankomstbergjes in dit rondje? Zoniet wordt dit heel spannend

Eroba 7 maart 2022 om 20:18

zou Ganna ook na elke meerdaagse wedstrijd zeggen dat het is gewonnen door een GC specialist?

Steven_E 7 maart 2022 om 20:21

Als Ganna wordt gevraagd waarom hij het GC verloren heeft, zeker en vast wel dan…

LuckyLuc 7 maart 2022 om 21:10

KimJungPoels zegt het al hier boven. Gezien etappe zes mag Evenepoel blij zijn als hij de top vijf haalt. Winnen gaat hij in ieder geval op zeker niet.

theking 7 maart 2022 om 21:27

Evenepoel is op vlakke tijdritten echt wereldtop. Ik heb het idee dat hij hierin nog sterker is dan in de heuvelachtige tijdritten. Ik ben erg benieuwd dit seizoen of hij kan laten zien of hij ook wereldtop kan worden bergop.

Michelangelo 7 maart 2022 om 22:05

Heuvelachtige tijdritten zijn dan weer het domein van roglic, pogi, en wie weet ook weer dumoulin.

Ik denk dat hij de pech heeft dat hij op ieder terrein iemand tegenkomt die beter is. Ganna, van aert, bissegger, pog of rog. Maar als je een allround tijdrit kampioenschap zou organiseren zou evenepoel denk ik kampioen worden.

Steven_E 7 maart 2022 om 22:13

Niet slecht voor de Richie Porte van deze tijd

Wheely 8 maart 2022 om 08:39

Een allround tijdrit kampioenschap, die is mooi Michel!

Proloog –
Vlakke tijdrit –
Heuveltijdrit –
Klimtijdrit –

Denk toch dat ie overall voor Pog of Rog gaat zijn…

SoloSlim 8 maart 2022 om 09:41

De tijdrit die Evenepoel won tegen Ganna was het weldegelijk heuvelachting.. En ook de tijdrit die hij won tegen Kung, met bijna 1min voorsprong, was niet vlak.
Dus denk dat heuvels hem goed liggen.. maar het mogen waarschijnlijk geen bergen zijn.

tramontana 7 maart 2022 om 22:01

we zien donderdag-vrijdag-zaterdag wel hoever hij het bergop schopt, op zich al mooi dat hij de strijd aangaat.

bellevue 7 maart 2022 om 22:11

klagen dat Evenepoel te veel aandacht krijgt en dan gewoon bij een subartikel 25% van de reacties voor je rekening nemen…

RefleX 7 maart 2022 om 23:42

Ik zou toch naar meer mensen kijken dan enkel Pogacar. Hij moet nog maar zien of het podium gaat lukken wanneer zijn slechte dag er weer is. Een goede zaak gedaan vandaag dat zeker.

sooike 8 maart 2022 om 00:00

Hoezo Evenepoel nu al als kandidaat voor de eindzege beschouwen? Bestaat de rest van het deelnemersveld uit koekenbakkers ? Gaan onze Vlaamse vrienden weer eens driftig op de loopt met ontluikend talent ? Beetje dimmen jongens; Evenepoel moet alles nog bewijzen !

Jean Dumas 8 maart 2022 om 06:36

Hij draait in zijn media-uitingen in ieder geval goed bij, al vind ik het wat overdreven om dolblij te zijn met 6 seconden winst op Pogacar. Die voorsprong breidt hij alleen nog uit door pech van Pogi.

thorsen 8 maart 2022 om 09:15

De winst op alle andere concurrenten voor het podium is dan wel weer heel groot voor zo’n kort tijdritje.

Rendo 8 maart 2022 om 11:13

In interview op Sporza was hij toch eerder groen aan het lachen. Ziet in de uitslag vlak achter hem Pogacar staan en weet ook al hoe laat het is.

Jean Dumas 8 maart 2022 om 11:52

Mentaal is het nog een broekie vergeleken met Pogi.

deharderpeter 8 maart 2022 om 10:02

Het duel Evenepoel-Pogacar hoor je alleen maar, maar schrijf maar op in het klassement komt Evenepoel na deze week niet in de top 5 voor.

Dit is nog even een maatje te groot voor hem, wat totaal niet erg is. Zijn tijd is er al wel maar gaat nog veel meer komen.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair