Remco Evenepoel gaat van start in Giro d’Italia
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 10 januari 2020 om 11:20

Remco Evenepoel gaat van start in Giro d’Italia

Update Remco Evenepoel staat in mei aan de start van zijn eerste grote ronde. De jeugdige coureur gaat met Deceuninck-Quick-Step mee naar de Giro d’Italia. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Evenepoel ziet in de Giro d’Italia een perfecte wedstrijd om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen, zijn hoofddoel voor 2020. “Ik kijk er erg naar uit”, vertelt hij enthousiast. “Het zal een grote ervaring worden. Ik ben benieuwd hoe ik alles zal verteren en dat ik er goede herinneringen aan over zal houden.

De Giro d’Italia gaat op 9 mei van start in het Hongaarse Boedapest met een tijdrit.

Update – Evenepoel: “Plan is om het van dag tot dag te bekijken”

Remco Evenepoel laat in een persbericht van het team weten erg blij te zijn met het vertrouwen van de ploeg. “Ze geven me een geweldige kans”, aldus Evenepoel. “Het zal een grote ervaring voor me zijn om te zien hoe ik zal omgaan met drie weken volle bak koersen en alle hindernissen die daarbij komen kijken.”

“Tegelijkertijd kijk ik er natuurlijk ook naar uit om de Giro d’Italia te ontdekken. Het plan is om het dag voor dag te bekijken. We zullen zien hoe alles zal verlopen. Ik zal alles geven, maar ook proberen te genieten en te leren”, eindigt de 19-jarige Evenepoel.

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
10 januari 2020 09:55
Leuk om naar uit te kijken, al kan ik mij nog niet inbeelden dat hij echt om de knikkers zal meedoen in het klassement.
    10 januari 2020 10:04
    Vraag me af of hij de Giro zelfs wil uitrijden?
    10 januari 2020 10:10
    Hij zegt zelf dat hij de Giro rijdt om ervaring op te doen. En of het 3 weken, 2 weken, of 10 dagen is, zal afhangen van het gevoel. De eerste keer dat erover gesproken werd enkele maanden geleden, werd er wel gezegd dat hij niet zou uitrijden. Maar als ze zien dat het beter gaat dan verwacht, en hij nog fris zit, zullen ze hem er niet uit halen vermoed ik.

    Als hij zou meedoen om de knikkers in het klassement, nu al, zou dat toch een beetje een blaam zijn voor de klassementsrenners. Hij is op dit moment nog een volledig jaar jonger dan Pogacar toen die de Vuelta reed.
10 januari 2020 10:07
Één van de meer interessante zaken om naar uit te kijken. Lekker kort in het ak staan na 1,5 week en ergens een fraaie rit zou me helemaal niks te weinig verwachting zijn.
    10 januari 2020 12:25
    +1
    10 januari 2020 20:00
    Inderdaad. Hopelijk probeert hij zichzelf uit in de tijdritten, en in de eerste 2 ritten bergop (om te peilen waar hij staat). En verder lekker een paar dagen uitkiezen om vol mee te strijden voor de etappes of om mee te gaan met de besten. En voor de rest gewoon leren en genieten.
10 januari 2020 10:12
Gewoon voor ritzege(s) gaan, zich zeker niet laten opblazen door te willen volgen.
Hij kan daarnaast ook de tijdritten uitkiezen.
10 januari 2020 10:13
Tijdritwinst zou mooi zijn (en ik denk ook haalbaar).
    10 januari 2020 10:17
    Zou kunnen, moet ie wel Campenaerts en Dennis er op leggen (en zal nog wat bijkomen)
10 januari 2020 10:15
Zie die jongen meer als een klassieke renner dan een ronderenner. Maar zoals ie zelf al zegt doet ie mee om ervaring op te doen. Zijn onstuimig karakter zal de eerste etappes van de Giro in ieder geval doen kleuren. I'am also looking forward.
    10 januari 2020 10:24
    Waarom zou je nu al in hokjes denken?
    10 januari 2020 10:35
    Hij kan enorm goed tijdrijden en kan een berg op. Waarom zou hij dan geen ronderenner zijn?
10 januari 2020 10:24
Zou niet verkeerd zijn als hij op zijn plaats wordt gezet en niks er van bakt. Even met beide benen op de grond.
    10 januari 2020 10:35
    Wat is zijn plaats dan volgens jou? Is nu al bij de beste tijdrijders van de wereld en san Sebastian wint hij op een fantastische manier. Ik hoor hem ook helemaal geen grootspraak doen in het filmpje. Een rit winnen in de giro zou mooi zijn en volgens mij doet hij dit ook gewoon.
    10 januari 2020 10:42
    Daar kijkt de liefhebber pur sang inderdaad naar uit, jonge talenten die eens goed op hun plaats worden gezet en er niks van bakken.
    10 januari 2020 10:53
    Die jongen gaat gewoon meekomen hoor. Pakt ook een etappe of 2. Let maar op.
    10 januari 2020 11:14
    Die suggestie is onzin Domestique. Daar waar de een faalt, straalt de ander. Je kan ook andersom redeneren: de fans van renner x gunnen een ander niet zijn plezier met de overwinning van renner y. Iedere koers zijn er 180 verliezers en maar één winnaar. Wie je ook supportert, dat gegeven verandert niet.
    10 januari 2020 11:41
    Triestig ventje
    10 januari 2020 12:11
    @Panache: Ja want Chasse_patate noemt hier duidelijk een andere renner die hij wil zien ‘stralen’...
    10 januari 2020 12:33
    Ogh ogh, rustig allemaal maar. Ik kan gewoon niet supporteren voor hem. Heeft geen gun factor bij mij. Vind hem gewoon zo arrogant en helemaal door die dikke nek van een Maffiabaas van hem. Maar wist niet dat ik hier zo veel mensen tegen het been aan schopte met een simpele opmerking.
    10 januari 2020 14:30
    Lefevere is inderdaad zwaar arrogant. Tenminste, zo komt hij op mij over.

    Van Evenepoel vind ik het wel meevallen eigenlijk. Hij wordt de hemel ingeprezen, wint van alles en toch komt hij vrij goed over. Enthousiast en optimistisch uiteraard, uitgaand van eigen kunnen. Maar arrogant vind ik wat anders.

    Andersom gedacht: als ik één dag zo'n benen had, zou ik veel en veel arroganter worden denk ik.

    Inhoudelijk: vorig jaar dacht ik dat hij er wel doorheen zou zakken. Leuk dat je wint bij de juniors maar bij de grote mannen moet ik het nog maar zien. Een jaar later heb ik het gezien ;-).
    10 januari 2020 17:06
    @chassepatate, domisque
    Kennelijk zijn jullie geen echte wielerliefhebbers. Deze kerel rijdt toch geweldig. Wat is daar op tegen?
    10 januari 2020 20:26
    Van een reactie patate gesproken, Evenepoel is nog maar 20 jaar, is gewoon voor te leren en ervaring op te doen. Verwacht dan ook niet direct een hoog klassement, wel enkele uitschieters, remember ook zijn Tour de Suisse en Indurain.
10 januari 2020 10:42
Denk dat hij bedoelt dat als hij niet hoog eindigt in het klassement, of met name dat als hij blijkt bergop echt helemaal niet mee te kunnen met de besten, dat dan toch het toekomstbeeld in enig perspectief plaatst. De grote onzekerheid bij Evenepoel is zijn vermogen om echt te klimmen als het zwaar bergop gaat, daar hebben we totnutoe eigenlijk nog niks van gezien. De verwachtingen zijn echt torenhoog in Belgie.
    10 januari 2020 10:48
    Over dat vermogen is er geen enkele onzekerheid, lijkt me. De wattages die hij trapt en die kilo's die hij weegt, spreken boekdelen. De onzekerheden zijn vooral hoe hij zal reageren op 3 weken, en op de lucht in het hooggebergte.

    Hij heeft zelfs nog nooit een koers van 10 dagen gereden zoals l'Avenir.
    10 januari 2020 11:16
    @boenk
    Op de langere klimmen die hij vorig jaar deed kon hij geen enkele keer mee met de besten. Zelfs in San Sebastian niet. Dus dat blijft afwachten, daar heeft Taliesin gewoon gelijk in.
    10 januari 2020 11:28
    Sommigen snappen het begrip watt/kg nog steeds niet.
    Geef hem een vlakke aanloop en dan een lange beklimming van 40 minuten waar die op zijn vermogen rijdt,en op 5 man na, zal iedereen op VERRE achterstand binnenkomen.

    Over meerdere klimmen weet ik het niet, pas 20, inhoud?
    Maar daarom gaat hij dus naar zijn 1ste grote ronde, om inhoud te kweken.

    en af en toe eens agressief uit de hoek te komen.
    10 januari 2020 11:40
    Tendam, In Turkije komt hij op een lange beklimming 4de binnen op minder dan 10 seconden, na de eerste aanvaller op de beklimming te zijn.
    In UAE komt hij 15de binnen, op enkele seconden van Dumoulin.
    In San Sebastian is hij altijd mee, maar heeft hij mechanische pech voor de voorlaatste beklimming, haalt daar 2/3de van het peloton in, en komt na de afdaling terug aansluiten.
    In San Juan (19km @2600m) is hij mee met de besten, zelfs mee in de aanval, maar laat zich uitzakken om te werken voor klassementsleider Alaphilippe, komt uiteindelijk slechts 35 seconden binnen na Quintana en Alaphilippe.

    Of wat verwacht je eigenlijk van een kereltje dat diezelfde week nog 19 werd?
    10 januari 2020 11:55
    @boenk
    Het is niet slecht, maar hij kon toch niet mee met de betere klimmers? Ik ben wel benieuwd of het hem nu wel een paar keer gaat lukken hoor, daar niet van.
    10 januari 2020 20:30
    Dat blijft idd afwachten maar daar heeft hij nog wel enkele jaren tijd voor, remember Indurain, de potentie is er maar het kan nog verschillende jaren duren vooraleer blijkt dat hij een rol kan spelen in het klassement van een grote ronde. Maarja met Remco weet je maar nooit, vorig jaar ging het alvast veel sneller dan de meesten verwachtten.
    10 januari 2020 21:15
    Het was een hype (volgens velen) Iets wat veel groter gemaakt werd dan het was, iets wat ging overwaaien.

    Slechte inschatting of verblind door Belgenhaat? Tja, nu kiezen ze Eli Iserbyt om naar te trappen.
    Onbegrijpelijk allemaal.
    10 januari 2020 22:24
    @samlambeej
    Belgenhaat bestaat hier niet zozeer hoor. Wat jullie met Ollanders hebben, hebben wij met Duitsers. Het grote broer-syndroom, zeg maar. Antipathie tegen Ollanders leeft veel meer in België, heb ik zo het idee.

    Bij Evenepoel is het meer de overkill die misschien irritatie opwekt. Dat was destijds met Kelderman niet anders, al viel dat nog wel mee omdat Nederland minder wielergeobsedeerd is.
10 januari 2020 11:03
De 2e tijdrit is pas rit 14 en die zal hij zeker nog willen rijden.
Op de 2e rustdag zien hoeveel er nog in de tank zit.
10 januari 2020 11:07
Leuk voor de kijker, gevoelsmatige keuze denk ik ten nadele van de Vuelta. Deze kerel kan niet wachten.
    10 januari 2020 11:16
    Vuelta past niet in het schema voor de olympische spelen.
    10 januari 2020 11:17
    Uiteraard is hij zeer gretig maar de Giro smeekt om grote namen. En ik denk dat ze dit weloverwogen hebben met trainer Koen Pelgrim in Livigno op hoogte.
10 januari 2020 11:10
Die jonkies herstellen snel, waarom zou 3 weken een probleem zijn?
10 januari 2020 11:13
Hopelijk heeft eurosport nog de exclusieve rechten voor de Giro. Anders moet ik elke etappe 852 keer de naam evenpoel horen. Beetje zoals dat met Tom Boonen ging.

Evenpoel doet een plasje, Evenpoel maakt een praatje met Nibali, Evenpoel rijd nu naar voren, Evenpoel laat zich nu aan de linkerkant van het peloton afzakken, Evenpoel is nu wat aan het eten en drinken, kan Evenpoel vandaag winnen denk je en misschien morgen in de koninginnenrit ook nog vooraan meedoen, de tijdrit van overmorgen moet Evenpoel toch ook goed aankunnen, Evenpoel moet lossen maar dat zal vast zijn met het oog op morgen, Evenpoel gaat nu zijn regenjasje naar de ploegleider brengen, Evenpoel gooit zijn drinkbus voor de voeten van een klein kind, Evenpoel....
    10 januari 2020 11:16
    Evenepoel.
    10 januari 2020 11:19
    Ooit al eens een koers met Mathieu van der Poel gevolgd? Zelfs op Sporza.
    10 januari 2020 13:22
    Oh ja met om de vijf minuten dezelfde reclame keer op keer op keer.
    Ik hoor nog steeds het liedje Sunny van de reclame van de Giro start in Israël...
10 januari 2020 11:16
Vraagje aan de redactie: ik hoorde dat DQS reis en verblijf aanbood aan journalisten. Is dat normaal naar trainingskampen? Het is geen vetpot, journalistiek, maar hebben jullie dit aangenomen (of is dit nu dus een artikel op afstand)?
    10 januari 2020 11:19
    Of andere ploegen het nu doen of niet, ik vind er niets verkeerd aan. De media zorgen mee voor het imago van de wielersport, dus mogen de journalisten ook wel eens in de watten gelegd worden.
    10 januari 2020 11:26
    Ik ben er ook niet helemaal uit, maar vind het op zijn minst gek om zo veel vergoeding te krijgen van het onderwerp dat je beschrijft. En dat terwijl sportjournalistiek niet altijd in goed daglicht staat. Plus: je moet als journalist bijna sowieso daar zijn want je struikelt er over de renners. Waarom dan ingaan op aanbod DQS?
    10 januari 2020 14:20
    Ligt er natuurlijk volledig aan of je ook in de watten wordt gelegd wanneer je kritisch over de ploeg schrijft. Zou Thijs Zonneveld zijn uitgenodigd (bijvoorbeeld)?
10 januari 2020 11:17
Hij heeft nog maar 1 keer meerdere dagen na elkaar in het hooggebergte gereden tegen de grote namen (Romandië), en dat viel toen serieus tegen. Daarna is hij echter pas voor het eerst op hoogtestage gegaan (en sindsdien al meerdere keren). Ik denk dat het voor iedereen afwachten is, ook voor hemzelf en zijn team.
    10 januari 2020 11:20
    Zeker in wedstrijdverband maar ik heb wel vertrouwen in de kunde van trainer Koen Pelgrim en het werk wat hun hebben verricht in Livigno op hoogte.
    10 januari 2020 11:28
    Er is een bergrit in San Juan die eindigt op bijna 2.600 meter. Misschien krijgen we daar een eerste indicatie.
    10 januari 2020 11:30
    Dat viel toen serieus tegen, stond toen ook 2 kilo te zwaar, was ook 3 keer tegen de grond gegaan, zelfs al bij de verkenning van de proloog. Ik zou er niet te veel conclusies aan vast hangen.
    Anderzijds is het maar hoe je't bekijkt. Niet veel 19 jarigen zouden daar de meet hebben gehaald, en zeker niet in de tijdrit nog 15 zijn geworden, daags na een hele dag in de aanval te hebben gereden. Op de beklimming in Turkije en de UAE tour bracht hij het er lang niet slecht van af. In de Adriatica Ionica (daags voor zijn overwinnig) was hij ook wat te overmoedig en verloor +/- anderhalve minuut (maar kwam nog steeds wel 13 minuten binnen voor "klimmers" als Kevin Rivera). Ter referentie, een Aleotti, de nummer twee uit de Tour de l'Avenir, kwam daar binnen op 35 minuten. Het is nog allemaal zeer relatief op die leeftijd.
    Die beklimming in San Juan heeft hij vorig jaar trouwens al gedaan, toen hij 2 kilo zwaarder stond, was toen helemaal niet slecht. Was mee gesprongen in de aanval, zich laten terugzakken om te werken voor Alaphilippe, en toch nog op tijd binnen gekomen om zijn jongerentrui en een top 10 in het eindklassement te verdedigen.
    10 januari 2020 11:39
    Bedankt voor de aanvullingen, boenk. Dat zal dan inderdaad wel zijn invloed hebben gehad. Nou, van mij mag hij ook daar uitblinken, hoe meer goede klassementsrijders, hoe liever ik het heb.
    10 januari 2020 20:32
    djieezes, hij is nog maar net 20 jaar en hij komt niet uit het hooggebergt, heeft nog veel jaren om ook op die langere klimmen mee te spelen, remember Indurain, kan het niet genoeg herhalen.
10 januari 2020 11:32
Mooi! Paar nummertjes neerzetten!
10 januari 2020 11:54
Van wat ik van Evenepoel heb gezien is het geen klassementsman. Zijn impulsiviteit staat hem daarvoor in de weg. 3 weken t snot voor de ogen rijden voor n nummertje en daarvoor je aanvalslust opgeven is (nog) niks voor hem.

Lekker met open vizier die Giro in, alle tijdritten een doel van maken en voor de rest Fabio wat uit de wind zetten. In een bergetappe eens testen wat zijn klimmersbenen echt waard zijn.
    10 januari 2020 11:59
    Contador al vergeten?
    10 januari 2020 12:49
    Laat ons hopen dat er eens wat klassementsrenners komen die een grote ronde winnen door eens niet constant overal en altijd af te wachten. Ik heb niet het idee dat Roglic of Pogacar daar de grootste lefgozers zijn, Bernal geef ik nog het voordeel van de twijfel.
    10 januari 2020 13:46
    Bernal is gewoon een rekenaar
    10 januari 2020 14:22
    We hebben vorig jaar toch Carapaz gehad?
10 januari 2020 12:26
Hoezeer ik er ook niet per se naar uitkijk denk ik dat Evenepoel bij uitstek een Klassementsman is die iedereen er binnen 2 jaar Amstrongsgewijs afratelt bergop.
    10 januari 2020 13:08
    @vainsteins

    Hoe leuk ik als Belg, het zou vinden dat we weer eens meedoen in een grote ronde, ben ik toch echt onder de indruk van Pogacar.
    Daarnaast is Bernal ook nog heel jong.
    Ik wil zien of Evnepoel wel echt langere beklimmingen aankan met de beste.
    Uiteindelijk wordt GVA 2de in San Sebastian...
    Dus op dat beeld kan je niet af...
    Giro zal een mooie ontdekking zijn hopelijk
10 januari 2020 12:43
Mijn mening: (ik zet het er maar even bij)
Levevre zou er verstandig aan doen om hem na 2 weken naar huis te sturen.

Maar naar mijn mening zou hij dat ook met meerdere rit overwinningen kunnen doen.
Wat een grinta heeft die kerel!
En dat terwijl weinig met de gozer op heb.

Volgend jaar TdF.
    10 januari 2020 22:05
    Dat was oorspronkelijk het plan, toen eerst gesproken werd over de Giro enkele maanden geleden. Dat is nu veranderd naar "dag tot dag bekijken".
10 januari 2020 13:06
Dat wordt minimaal podium..
    10 januari 2020 14:11
    Dat denk ik ook.
10 januari 2020 13:28
Dat wordt een leuke Giro voor de Belgen met Wellens, De Gendt, Campenaerts en Evenepoel. Allemaal mannen die wel van een risico houden, kan ik wel waarderen.
10 januari 2020 14:20
Is hij de beste klimmer? Neen '' nog '' niet tov bernal,.... Maar het spreekt voor zich waarom hij in het begin wat moest aanpassen en in het jaar einde titels won en zilver en sb... Een kennis heeft remco eind vorig jaar bezig gezien op training in de hoge cols in frankrijk.. Col na col een paar keer volle bak na elkaar omhoog. De eerste maal kwamen ze remco tegen met de auto bergop verkenning van de col, daarna reden ze zelf die col op. remco was al bezig aan zen 3de keer, en alsof het niet genoeg was stoof hij hen nog een aantal keer voorbij was het niet op col 1 was het op col 2. Als een bezette reed hij die cols op, opnieuw en opnieuw.... Er waren ex profs bij die dit nog niet gezien hadden... Ik wil maar zeggen wat je ziet in koer ziet iedereen maar wat voor hard lebeur ze zich kapot trainen en werken voor hun doel ziet niemand....
    10 januari 2020 14:53
    Heb ie mooi gezegd rallyboy!
    10 januari 2020 17:30
    Het verbaast mij niets dat koos dit een uitstekende reactie vindt. @Rallyboy91: het moeten drie puntjes (beletselteken) zijn. Lees eens een boek van Céline ter inspiratie.
10 januari 2020 14:45
Benieuwd wat hij kan tegen topklimmers in hun vormpiek. Verwacht er een hoop van, sowieso de tijdritten en wellicht ook een mooie top 10 plek. Al weet ik niet hoe verstandig het is om nu al voor een AK te gaan. Een grote ronde is niet zomaar wat dus wellicht is het handig om eerst eens voor de tijdritten te gaan en om een paar etappes uit te zoeken.
10 januari 2020 15:52
Er wordt hier steeds maar gesproken over de "topklimmers". Maar wie zijn dat eigenlijk?
10 januari 2020 17:14
Dag tot dag bekijken. Klinkt niet onverstandig. Op het vlakke en tijdrit heeft hij al bewezen top te zijn. Hooggebergte en 3 weken afwachten. Zou me niet verbazen als hij op of richting podium rijdt. Maar een slechte dag, en hij is weg, zoals voor elke renner geldt.
Als voorbereiding voor OS met tijdspanne van 2 maanden, volg ik echter niet.
26 januari 2020 03:36
“Dag tot dag bekijken?” Geloof er niks van, da’s een rad voor de ogen draaien, verwachtingen temperen. REV en DCQ gaan er alles kapot rijden. Die heeft zijn zinnen op Giro en Tokio gezet, en gaat op beide knallen.

Reacties zijn gesloten.