Remco Evenepoel eindigt zesde in Amerikaanse gravelwedstrijd

maandag 1 november 2021 om 08:25
Remco Evenepoel eindigt zesde in Amerikaanse gravelwedstrijd

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel is gisteren zesde geworden in de Belgian Waffle Ride, een gravelwedstrijd in de Verenigde Staten. De 21-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step reed niet de langste afstand op het evenement, de 178 kilometer, maar de 111 kilometer.

Evenepoel finishte na vier uur en drie minuten, waarmee hij dertien minuten langer deed over de gravelwedstrijd dan de eerste aan de finish, de Amerikaanse transgender-atlete Molly Cameron. Mattia Cattaneo, de Italiaanse ploeggenoot van Evenepoel bij Deceuninck-Quick-Step, kwam als achtste over de streep.

Evenepoel was voor een sponsortrip al in de Verenigde Staten en voegde daar dus ook nog de gravelwedstrijd in Kansas City aan toe. De vice-Europees kampioen en eindwinnaar van de PostNord Danmark Rundt en de Baloise Belgium Tour heeft enkele sponsorverplichtingen bij de fietsenfabrikant van zijn ploeg, bij Specialized in Californië.


Wanneer je per vliegtuig of per boot naar de Verenigde Staten van Amerika reist, heb je een ESTA nodig. Ook als je alleen op doorreis bent. Alleen reizigers die in het bezit zijn van een visum of Amerikaans of Canadees paspoort vallen niet onder de aanvraagverplichting. Ook voor kinderen en baby’s is een ESTA aanvragen verplicht.

Dit artikel delen:

53 Reacties

Txirrindularitza 1 november 2021 om 08:38

“Belgian Waffle Ride, een gravelwedstrijd in de Verenigde Staten”.

lol.

fietsvriend 1 november 2021 om 14:44

Jammer dat het niet Belgian Big Waffle Ride was, had ik nog beter begrepen waarom REV op de startlijst stond. Alles is toch groter in Amerika?

Romāns Vainšteins 1 november 2021 om 09:27

Er zullen er vast zijn die lol ervaren bij REVKET die klop van een hen krijgt en daar verregaande analyses aan verbinden kunnen.

Txirrindularitza 1 november 2021 om 09:35

Voor mij is de lol toch vooral de aandoenlijk knullige naam van de wedstrijd.

xistnc 1 november 2021 om 09:41

Zoals anderen lol hebben aan het oeverloos droppen van overbodige bijnamen en afkortingen?

Michelangelo 1 november 2021 om 09:57

Ik snap vooral niet dat ze hier een nieuwsitem van maken. Die knul is lekker op vakantie, pakt voor de fun (en vanwege de sponsor) nog een keertje de fiets om een lekker toertochtje te maken in een wedstrijd die ongeveer net zo serieus te nemen is als de clubkampioenschappen van de lokale wielerclub.

Hopelijk heeft ie er van genoten, en trekt hij het zich niet te hard aan dat hij van een transgender heeft verloren…. EDIT: Blijkbaar zijn er een berg flitsers die mijn humor niet delen (al dan niet ingegeven door een persoonlijke aversie richting mijn bijdragen in het algemeen). Daarom een stukje zelfcensuur omdat de korrels zout blijkbaar zijn uitverkocht in sommige delen van de wereld….

klootje kriekeljon 1 november 2021 om 10:28

Ja er is niets meer over van de RV die nog de moeite was om te lezen. Zonde.

Txirrindularitza 1 november 2021 om 10:56

@Michelangelo, je had die domme tweede alinea ook gewoon weg kunnen laten he? Het is maar een idee. Hier wordt werkelijk niemand blij van.

Marco 1 november 2021 om 11:00

@RV, wat ik altijd begrepen heb is dat je “hen” gebruikt als iemand niet weet wat hij wil zijn, geen man geen vrouw.. dit is een transgender.

Het is een beetje zoals Michelangelo die steeds niet weet of hij bij de haters of bij de analisten met gewone kritiek wil horen. Hij zit blijkbaar ook steeds in tweestrijd of hij wel of niet een artikel wil zien over Remco, ik moet aangeven dat het niet belangrijk is maar ik heb al afkick verschijnselen dus laat ik maar wat schrijven. Dus is hij eigenlijk een typisch voorbeeld van een hen.. of REVHEN

peter s 1 november 2021 om 11:03

@ Michel….geniale 2e alinea

Michelangelo 1 november 2021 om 11:49

@Txirrunnogwat,
Ja dat had gekund. Ik vond hem persoonlijk wel grappig bedacht, maar blijkbaar zijn de meningen verdeeld…

Soms moet je dingen gewoon met een korreltje zout nemen ipv er te serieus op in gaan. Maakt het leven een stuk dragelijker als je het mij vraagt.

djerkson 1 november 2021 om 13:01

Proficiat met je tweede alinea, Michelangelo. Heel volwassen en wereldwijs. Hokjesdenken en gendershaming is wel het allerlaatste dat ik hier wil lezen.

EDIT: Dat is nu precies hetzelfde wat men iedere keer opnieuw zegt als men aan gendershaming, homofobe of seksistische uitspraken doet en daarop gewezen wordt. Standaardweerlegging: 'Het was maar een grapje' -of een variant daarvan. Volledig naar analogie zal ik dan maar aanvullen: al lachend zeggen mensen toch maar mooi de waarheid. Neem verantwoordelijk voor je uitspraken en verbloem niet hoe je werkelijk denkt. Die arme Remco heeft van een transgender begot verloren, dat was toch het hele eieren eten zeker?
Het is hier in een wielerforum, geen leuk virtueel toogje waar seksuele geaardheid whatsoever onderdeel van een topic zou moeten zijn.

Michiel 1 november 2021 om 13:49

Gendershaming hahahaha

Hey Michelangelo wil je de transgender in t vervolg met Hen aanspreken aub!

Marco 1 november 2021 om 14:12

Edit redactie: geen namen verbasteren

Michiel 1 november 2021 om 14:16

Iemand die een naam tot Angela verbastert, dát is pas seksistisch

wimvl 1 november 2021 om 14:32

@Michelangelo. Inderdaad. Dit is gewoon voor de Fun tijdens de vakantie. Ik begrijp ook niet dat hier een artikel over komt op WF.

Panache 1 november 2021 om 14:35

Het medische experiment waarmee mensen worden getransformeerd naar het andere geslacht is voor sommigen een zegen en ik hoop dan ook dat deze mensen gelukkig worden. Maar het zou goed zijn om toch een waterscheiding te hanteren wanneer het de absolute topsport betreft. Een geboren vrouw die transformeert naar man heeft dermate blijvende fysieke achterstand dat een topsportcarrière toch al onmogelijk is. Een geboren man die transformeert naar vrouw idem op tegengestelde wijze, dan zijn het juist de overige vrouwen die benadeeld worden. Geklooi met hormonen willen we sowieso niet in de topsport. Deze waffle wedstrijd is van een ander laken een trui en daar maakt het allemaal niet uit: hobbyisten, naturisten, puristen iedereen is welkom.

Marco 1 november 2021 om 14:48

@Panache Dat is een interessant verhaal want Molly Cameron (geboren man) wil meedoen met de mannen wedstrijden en dat mag niet omdat er vrouw in haar licentie staat

Murcia 1 november 2021 om 14:59

Het is natuurlijk geen experiment meer te noemen als de operaties die horen bij een geslachtsverandering al decennia worden uitgevoerd. Marco heeft gelijk dat Cameron al jaren bij de mannen koerst en er nu obstakels worden opgeworpen omdat ze vrouw als gender in haar paspoort heeft staan. Zij kiest eigenlijk voor de moeilijkste weg om als vrouw met de mannen te koersen en wordt daarin gedwarsboomd. Voor de rest vond ik de nieuwswaarde van dit artikel niet bijster hoog.Er is al genoeg Evenepoel clickbait.

Panache 1 november 2021 om 15:41

Op 28 februari publiceerde het AD anders nog als volgt Murcia:
"Nijmegen heeft sinds het voorjaar van 2020 een ‘transgendercentrum’. Kinderen die voelen dat zij niet het juiste geslacht hebben, kunnen er terecht. Zij krijgen psychologische hulp, puberteitsremmers of hormoonbehandelingen om hun lichaam van geslacht te laten veranderen. De behandeling is relatief nieuw, wordt door sommigen ‘experimenteel’ genoemd en is in Groot- Brittannië inmiddels verboden."
"Het hof van justitie in Londen heeft in januari bovendien bepaald dat kinderen jonger dan 16 jaar de gevolgen van een hormoonbehandeling niet kunnen overzien. Alle behandelingen met jongeren worden daar nu gestaakt."
"In Groot-Brittannië zie je nu de focus op de mogelijke nadelen van de medicijnen. In Nederland gaat het veel meer over de afweging: wat kun je medisch doen om iemands psychische lijden te verminderen? Je kunt zeggen, zolang er niks bekend is, doen we niks. Wij zeggen: zolang we geen schadelijke effecten zien gaan we ermee door."
"Met lede ogen ziet Steensma de werkwijze van sommige klinieken en behandelaren in bijvoorbeeld Amerika aan, waar puberteitsremmers de oplossing lijken te zijn voor alles. Zonder goede begeleiding, zonder gedegen onderzoek. Maar ook in zijn eigen kliniek is er dus een honger naar meer informatie, meer kennis en ervaringen over transgenderzorg. De behandelingen gaan ondertussen door, want zo werkt medisch onderzoek, legt Steensma uit."
"Het feit dat er weinig onderzoek is gedaan, mag niet betekenen dat iemand om die reden geen medicatie krijgt."

Juist in de wereld van de geslachtsveranderingen wordt er ontzettend veel geëxperimenteerd, gesleuteld, bekeken of mensen gelukkiger worden, bekeken wat er op de lange termijn gebeurt, etc. Wat mij betreft blijft dit voorlopig ver weg van de topsport.

Murcia 1 november 2021 om 15:47

@Panache
Dat artikel heeft dus betrekking op kinderen, daar zijn geslachts veranderende operaties relatief nieuw en leven er vraagtekens over de impact bij hun van deze beslissing en vooral of ze de gevolgen er van kunnen inschatten. Maar dat heeft niks te maken met Molly Cameron en haar beslissing als volwassene. Bij volwassenen is het geen experiment meer te noemen en daar ging mijn reactie over.

Marco 1 november 2021 om 16:02

@Panache Dat is idd niets nieuws, je hebt ook al behoorlijk wat transgender spijtoptanten..

Dat er bij jonge kinderen iets mis gaat omdat ze mss op te jonge leeftijd iets besluiten wat ze niet zeker weten dat staat inmiddels vast. Evenals dat ze de ombouw maar 1 keer kunnen en wanneer je spijt hebt er dus een enorm probleem is.

Echter zoals Murcia zegt, gaat het er hier over of een geboren man bij de mannen mag blijven mee sporten omdat bij de vrouwen al geen optie is.

Panache 1 november 2021 om 16:19

Ik dacht dat mijn opmerking “Geklooi met hormonen willen we sowieso niet in de topsport. Deze waffle wedstrijd is van een ander laken een trui en daar maakt het allemaal niet uit” duidelijk maakte dat ik een statement maakte over de omgang met transgenders in de topsport en het niet had over de de persoon die in deze gravelrace als eerste over de finish is gekomen, maar bij deze dan.

Marco 1 november 2021 om 16:43

Ik denk dat het gewoon kan wanneer je beide versies transgenders bij de mannen mee laat rijden. Bij zowel de geboren man zullen de vrouwen in het nadeel zijn, als ook bij de geboren vrouw die vol zit met mannelijke hormonen.

Panache 1 november 2021 om 16:46

Dat zou ook mijn voorstel zijn Marco, maar de persoon die dat wil formaliseren bij bijv. het IOC zal de wind van voren krijgen (een geboren man niet als vrouw zien en dat soort modieuze verwijten, waarna het online kapot maken van start gaat).

Marco 1 november 2021 om 16:59

Wanneer je dit niet zo doet en je laat een geboren man (nu vrouw) bij de vrouwen meedoen omdat het zo hoort, dan krijg je weer testosteron verlagende kuren en dus weer een berg rommel naar binnen om aan sport te mogen doen..

Delson 1 november 2021 om 18:00

@michelangelo: miss een tijdje uit de keuken blijven? :):)

Kelder is de Man 1 november 2021 om 18:13

Volledig eens met Panache in deze.

Martijn Arensman 1 november 2021 om 19:08

@panache
Mannen die het vrouwelijk geslacht aannemen ondervinden geen voordeel enkele maanden na de operatie. (Mits ze handelen als Lance Armstrong).

Testosteron wordt niet meer aangemaakt uit de testikels en de Vo2 max en lucht capaciteit zal dalen.

Kelder is de Man 1 november 2021 om 19:31

Je zal je bronnen hebben Martijn, maar ik ben pertinent tegen het mixen van de genders. Niet tegen het uitoefenen van sport. Dus nieuwe categorieen zie ik als de enige oplossing.

Panache 1 november 2021 om 20:25

Er speelt veel meer dan dat. Laat ik een voorbeeld geven dat iedereen begrijpt: lengte en basketbal. Een man die tekort komt als mannelijke basketballer en als transgender na hormoontherapie en twee jaar in de wacht mee gaat doen bij de vrouwen profiteert nog steeds van zijn lengte (2,05 mtr) tegenover de dames die 1,80 tot 1,90 zijn in het vrouwenbasketbal. Om on-topic te blijven: ik ben er van overtuigd dat Renate Evenepoel over twee jaar wél de grote koersen wint, op de meest dominante wijze, binnen het vrouwenwielrennen. Terwijl Marianne Vos misschien wel net zo getalenteerd is wordt ze ineens op minuten gereden.

Laura 2 november 2021 om 17:29

aldus de master van de bijnamen Xistnc

jv88 3 november 2021 om 10:53

[email protected] Er kwam gewoon een klein beetje kots omhoog. Bedankt daarvoor!

peter s 1 november 2021 om 09:30

Wat toch een ongelooflijk talent ,dat Revket top 10 rijdt in dit veld, Op zeker dat hij in het nieuwe seizoen vele,vele successen zal behalen

Wheely 1 november 2021 om 09:54

Was wel de beste niet transgender in de uitslag naar het schijnt.

LaDoyenne 1 november 2021 om 10:37

Vooraleer Remco 10 opeenvolgende overwinningen in Strade Bianche en -nogmaals- even zo veel zeges in Paris-Roubaix te voorspellen, dient te worden opgemerkt dat de grote ronderenner niet deelnam aan de wedstrijd van 178km maar aan de verkorte versie, die van 111km.

Marco 1 november 2021 om 10:57

Daarom is hij ook 6e want lange ritten zijn altijd in zijn voordeel

S'mon 1 november 2021 om 11:10

Staat in de eerste alinea van de tekst.

Reiger 1 november 2021 om 11:19

Logisch dat Remco de tocht van 111 km heeft gereden. Hij heeft tenslotte ook een klein motorke onder de kap. Is in het wegseizoen ook gebleken. Top tot 200 km en daarna uit de wielen gereden.

Wheely 1 november 2021 om 11:39

Tiffany Cromwell en Tanner Ward hebben de straight editie gewonnen btw.

Marco 1 november 2021 om 12:24

@Wheely Het is ook niet eerlijk als Valtteri Bottas ook al mee mag doen

Wheely 1 november 2021 om 12:39

Zou Bottas in de volgauto hebben gezeten misschien?

Marco 1 november 2021 om 13:08

Hij is schijnbaar de eerste 58 Km achter het kontje van Tiffany aangereden en is toen afgehaakt als 9e op de 58 km versie.

11 na 11 1 november 2021 om 16:31

Jammer dat jij het WK hebt moeten missen, Reiger.

Peetvader 1 november 2021 om 12:54

Cattaneo 8ste trouwens.

Mwielerfan 1 november 2021 om 13:38

Cool dat ie dit doet. Was iets stoerder geweest als ie de echte afstand had gedaan, maar hij is er tenminste. Inmiddels is wel duidelijk dat die grote ronde overwinning maar zeer de vraag gaat zijn, maar daarom zijn nog niet al z’n acties slecht lijkt mij. Getekend, een niet remco fan die ook niet veel tegen hem heeft

Gunther Leonhardt 1 november 2021 om 14:38

Het is logisch dat die transgender wint. Die heeft minder gewicht bij.

Marco 1 november 2021 om 14:52

Ik dacht juist meer

Merijn Neeman 1 november 2021 om 15:24

Remco er nu ook al afgereden door een ex vrouw.

Marco 1 november 2021 om 15:28

door een Ex man…

Cochise 1 november 2021 om 16:34

Nou. Ik dacht dat Evenepoel de zwakste laagste en minst genuanceerde opmerkingen in (sommige) wielerflitsers naar boven haalde. Tot dus dit bericht kwam waarin een transgender ter sprake komt. Proficiat jongens.

Gunther Leonhardt 1 november 2021 om 18:12

Mag er nog gelachen worden of gaat u ons vanaf nu van een lijst van toegelaten onderwerpen voorzien?

Peterke 1 november 2021 om 18:52

Uiteindelijk lacht er maar één iemand Gunther. En dat is de jongeman die vandaag genoot van een tochtje van 111 km en ondertussen meer verdiende dan de lachebekjes hier die daar meer dan een maand voor moeten werken.
Dezelfde lachebekjes die waarschijnlijk iedere zondag meedoen aan een toertochtje met hun duur betaalde racefietsje of mtb maar uiteindelijk geklopt worden door een handvol vrouwen die ook aan de start staan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair