Remco Evenepoel: “Als je een goede uitslag wilde rijden, moest je risico’s nemen”

maandag 4 april 2022 om 19:22
Remco Evenepoel: “Als je een goede uitslag wilde rijden, moest je risico’s nemen”

foto: Cor Vos

Vijf seconden: dat was het verschil tussen de nummers een en twee na de openingstijdrit in de Ronde van het Baskenland. Primož Roglič ging er met de buit vandoor, Remco Evenepoel moest na een sterke tijdrit genoegen nemen met de tweede plaats. “Ik had niets anders kunnen doen”, vertelde Evenepoel na afloop aan Cycling Pro Net.

Castelli

Evenepoel, die voor de start niet heel erg enthousiast was over de tijdrit, vertrok als een speer en bleek aan het enige tussenpunt een halve seconde sneller dan zijn grote rivaal Roglič. Die laatste wist de rollen echter nog om te draaien in de slotfase. “Ik reed echt zo snel als ik kon. Het was een korte, technische en ook wel een beetje een gevaarlijke tijdrit. Als je een goede uitslag wilde rijden, moest je risico’s nemen. En had je ballen nodig”, kan Evenepoel nog lachen.

“Primož wist denk ik de meeste voorsprong te pakken op de kasseienklim in de finale. Dit is nu de tweede keer (na Tirreno-Adriatico, red.) dit seizoen dat ik tweede ben in een openingstijdrit van een rittenkoers op WorldTour-niveau. Dat is wel een beetje jammer, maar ik ben hier wel beter dan in Italië. Ik ga nu gewoon elke dag vechten en mijn best doen.”

Evenepoel probeerde de verwachtingen voor de start van de ronde nog wat te temperen en ook nu blijft hij voorzichtig. “Ik bekijk het dag per dag, dat heb ik eerder al gezegd. Morgen kan ik ook zomaar een slechte dag hebben en veel tijd verliezen. We spreken elkaar zaterdag nog eens, dan zullen ze zien hoe de ronde is verlopen”, eindigt Evenepoel met een kwinkslag.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Richard van Hoof 4 april 2022 om 19:49

.

0
Richard van Hoof 4 april 2022 om 19:55

Excuses, ik las het verkeerd, hij heeft wel door gehad dat hij het op de kasseien heeft verloren, ik neem mijn commentaar van hierboven terug.

Knap dat hij zo goed heeft leren dalen.

0
Michelangelo 4 april 2022 om 19:56

Vind ik wel meevallen. Hij mag gewoon tevreden zijn over zijn tijdrit. Het is niet zoals in het voetbal, dat je ongeveer 50% kans hebt om te winnen. Hier heb je 180 tegenstanders, en niet 1. En als je tweede wordt van de 180, dan is daar weinig mis mee. Zeker als je verliest van de Olympisch kampioen en de 2e beste renner van de wereld (of 3e beste, daar mag je over discussieren).

0
Marik 4 april 2022 om 19:53

De Tirreno heeft hem nederig en realistisch gemaakt. Dat bevalt me beter dan dat hoog van de toren blazen.

0
Zadelsnuffelaar 4 april 2022 om 19:54

Goed gereden jongen. Laat ze maar haten en overdreven kritisch zijn. Er zijn er heel wat die niet kunnen verkroppen dat België als wielerland en qua wielerhistorie mijlenver boven hen staat. Dat reageren ze graag af op renners die een Belgisch vlaggetje naast hun naam hebben. Dat heet de Oranje bril. Blijf bescheiden en ontwikkel jezelf lekker verder.

0
uitdewaaier 4 april 2022 om 20:00

Daar heb je haar ook weer.

0
Cageman 4 april 2022 om 20:01

Bescheidenheid siert de mens, daar kunnen zijn fans klaarblijkelijk nog wat van leren.

0
Richard van Hoof 4 april 2022 om 20:05

Hoe kom je daar nou bij, ik ben Nederlander en veel mijn favoriete coureurs door de jaren heen zijn Belgen. Met a la Philippe en v Aert als nog rijdende renners en daarnaast nog wel een paar in het huidige peloton.

En ik zou liegen als er niet een beetje afgunst is op dat eindeloze blik toprenners dat er in Belgie keer op keer weer uit weet te klimmen.

Maareh…… Remco en zijn entourage hebben zich bij wel meer dan alleen Nederlanders impopulair gemaakt, als ik het goed begrijp is hij ook niet bepaald populair bij het merendeel van de Belgische profrenners dat geen ploeggenoot van hem is.

Laten we het zo zeggen, als Remco zich meer bescheiden op blijft stellen en met bloed zweet en tranen heroïsche overwinningen weet te halen en leert verliezen als een heer, dan zal hij bij veel van de mensen die hem nu niet moeten alsnog waardering krijgen.

Het wel ironisch eigenlijk, Belgen die Nederlanders altijd verwijten “dikke nekken” te hebben en nu hebben ze zelf een toptalent voortgebracht die een dikkere nek heeft dan welke Nederlandse renner ooit had en dan is het ineens geen probleem dat ie zo’n dikke nek heeft.

0
VerstandOpNul 4 april 2022 om 20:27

Nee joh, ik heb als Hollander niks tegen Remco.. Het is alvast nooit saai met hem aan de start.. En met de juiste begeleiding zie ik alsnog een groterondewinnaar in hem.

Alleen sommige Belgische fans die van alles aan de prestaties van hun landgenoten ontlenen komen soms wat sneu over.. Maar soit..

0
Pogacar_GOAT 4 april 2022 om 20:46

En gisteren was het nog:

“Wat kan mij Evenepoel schelen? Een over het paard getild arrogant mannetje dat enkel kleine wedstrijden wint. Heeft tegen grote namen buiten wat tijdritten bitter weinig laten zien. Staat los van het feit dat hij potentieel heeft. Verder ook geen idee wat Evenepoel te maken heeft met deze wedstrijd.”

0
Turtlehead 4 april 2022 om 20:50

@zadelsnuffelaar: je brengt me in de verleiding om de Belgische nationale driekleur op mijn zadel te laten printen.
Maar gezien het gebrek aan samenhang in je land, ben ik bang voor de stabiliteit van het zadel.

0
Panache 4 april 2022 om 21:03

Nederland heeft de laatste jaren Vlaanderen, Roubaix, Luik, Lombardije, Giro, podium Tour, wk tijdrijden, een van de beste sprinters ter wereld, een van de beste klassieke renners ter wereld… en dan zouden wij Nederlanders stikjaloers zijn op iemand die uhhh… de druivenkoers wint…? Neem nog een JP Chenet.

0
S.t.B 4 april 2022 om 22:04

Zelden zulke genuanceerde en lovende woorden over Remco 2.0 (de downplay versie) gelezen, en dan komt er toch weer iets geleedpotigs onder een Vlaamse kassei vandaan gekropen om wat ultra nationalistische praat te ijlen.. Jammer..

0
Fast Freddy 5 april 2022 om 01:46

@stb hahahaha
@snuffelaar, ik krijg de indruk dat je nickname niet als grapje bedoeld is. Hahaha.

0
marcel fischer 4 april 2022 om 20:01

Prachtige prestatie voor zo’n jonge jongen.

0
Turtlehead 4 april 2022 om 20:48

Dat kan waar zijn. Maar daar was ie volgens mij ook al gewoon heel goed. Bij de besten. En hij was één dag niet goed (genoeg).
Bedoelt hij: ‘ik hoop dat ik het hier wél volhoud?’

Overigens is verliezen van de twee beste ronderenners (en mede toptijdrijders) van dit moment nou niet echt een schandvlek in je palmares.

0
Murcia 4 april 2022 om 21:39

Gewoon een uitstekende tijdrit, waar hij wordt geklopt door de Olympisch kampioen van de discipline. Het verschil werd gemaakt op het slotstrookje met de kasseien, dat liep ook op en Roglic explodeerde daar ten opzichte van hem. Maar een ITT van topklasse door Remco.

0
S.t.B 4 april 2022 om 22:10

Heb Remco ook zelden zo ‘fysiek’ een TT zien rijden, en daar zat wellicht ook die 5 seconden verschil in. De aërodynamica liet nogal te wensen over. Hij trok bijkans zijn stuur in tweeën daar waar je op Primoz zijn rug een portie pannenkoeken kon bakken.

0
Barry Batsbak 5 april 2022 om 10:38

Pannenkoeken winnen niet… aldus een beschonken ploegbaas.

0
Jos Jalapenos 4 april 2022 om 22:09

Waarom probeert zo iemand de Ronde niet? Kunnen we meteen zien van welk hout hij gesneden is.

0
de adelaar 5 april 2022 om 08:47

Prima uitslag gereden en geen schande dat ie moet toegeven op Roglic. Ook zijn commentaar na zijn tijdrit is er 1 van goede reflectie…. Hij gaat steeds beter zelf inschatten waar zijn kwaliteiten liggen… wordt realistischer in zijn eigen verwachtingen en die van de zogenaamde buitenwacht…. Hulde

0
de adelaar 5 april 2022 om 08:49

@iedereen met een gekleurde nationalistische bril…. Geniet van koers en niet van pietluttige vergelijkingen.

0
peter s 5 april 2022 om 10:11

Of: ik trap mijn beste waarden ooit

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone