Reinier Honig vijfde in openingsetappe Vuelta al Táchira

zondag 16 januari 2022 om 18:53
Reinier Honig vijfde in openingsetappe Vuelta al Táchira

Reinier Honig - foto: Marcel Koch (archief)

De Vuelta al Táchira in Venezuela is zondag van start gegaan met een sprintetappe. De winst ging er naar de Colombiaanse sprinter Johan Colón van IDEA-Indeportes Antioquia. Voor Reinier Honig was de vijfde plaats weggelegd.

De 123 kilometer lange etappe naar de drukbevolkte straten van San Cristóbal eindigde in een massasprint. Daarin was Colón sneller dan de Serviër Dusan Rajovic (Corratec) en thuisrijder Xavier Quevedo (Venezuela Pais Futuro). Met Reinier Honig eindigde ook een Nederlander hoog in de uitslag. Hij kwam, in het tenue van het Global Cycling Team, als vijfde over de finish.

De Vuelta al Táchira (UCI 2.2) is na de New Zealand Cycle Classic de tweede rittenkoers op de UCI-kalender van het nieuwe jaar. De ronde door Venezuela duurt nog tot en met zondag 23 januari.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Franco Ballerini 16 januari 2022 om 19:09

Jammer dat het niet live werd uitgezonden, maar gelukkig toch nog wat beelden. Hieruit blijkt duidelijk dat de sprinttrein van Global Cycling Team gefaald heeft. Ik kan me goed voorstellen dat Honig hier behoorlijk pissig over is.

Romāns Vainšteins 16 januari 2022 om 19:27

Jij kan aan deze beelden zien hoe het allemaal exact verlopen is? Je kunt net zo goed 10 sec in een termietenheuvel kijken.

Mwielerfan 16 januari 2022 om 20:23

Weer even thuis geweest en wat echte Talsi kaas gegeten? Iig goed in vorm RM, soms denk ik waar haal je je vondsten vandaan. Dit soort creatief denken is de voornaamste reden dat ik toch weer reacties ga lezen

Dikke Man 16 januari 2022 om 20:24

Dit zijn overduidelijk mieren in plaats van termieten. Het is me vaker opgevallen, vooral met beelden van overheidsspeeches, dat de vijfdehands camera’s blijkbaar in Venezuela belanden. Echt vreselijk slecht.

Cochise 16 januari 2022 om 22:31

Er is geen cameraploeg, laat staan live-coverage. In Venezuela zitten ze nog aan hun radio gekluisterd voor de live-verslaggeving. Ook wel leuk dat we hier zeuren over de vorm van de nadarhekken bij massaspurten terwijl ze ginder gewoon sprinten terwijl de toeschouwers op Alpe d’hueziaanse wijze pas opzij gaan als er een renner bijna over hun tenen rijdt.

Blij dat we met de NK in Australië en deze Vuelta al Tachira weer over echte koers kunnen praten! Roniel Campos gaat hier alleszins voor drie op drie. Colon (die wint) werd hier vorig jaar in de openingsrit nog geklopt door Malucelli, vandaag nog geen succes voor Savio z’n mannen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair