Rein Taaramäe verliest leiderstrui na val: “Het is oké, ik ben blij voor Kenny”
foto: Cor Vos
woensdag 18 augustus 2021 om 19:38

Rein Taaramäe verliest leiderstrui na val: “Het is oké, ik ben blij voor Kenny”

Rein Taaramäe raakte in de vijfde etappe van de Vuelta a España zijn rode leiderstrui kwijt. Door een val op elf kilometer van de streep kwam de Estse renner van Intermarché-Wanty-Gobert op achterstand over de streep in Albacete en moest de trui afstaan aan Kenny Elissonde.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Taaramäe nam het verlies van de trui echter sportief op. “Ik ben blij met de afgelopen twee dagen en ik heb al een overwinning op zak. Ik ben niet al te teleurgesteld dat ik de trui heb verloren. We hebben met de ploeg alles gegeven. We zaten vooraan in goede positie, maar net dáár gebeurde de valpartij. Wat ik dacht? Eigenlijk wilde ik zo snel mogelijk omhoog komen, maar er lagen zoveel jongens bovenop me. Er werd geschreeuwd en ik kon amper bewegen, dus ik lag eigenlijk vooral te wachten. Dat ik niet snel weer kon opstaan, daar baal ik wel van.”

“Of de andere jongens hadden moeten wachten? Nee, als ik vandaag zelf tweede of derde had gestaan, was het misschien voor mij mogelijk geweest om de trui te pakken. Zo is de wielersport nu eenmaal. Ik kan nog steeds lachen, en ik heb geen frustratie. Het is oké, ik ben blij voor Kenny. We doen het fifty-fifty, nu mag hij de trui een paar dagen dragen. Daarna is het waarschijnlijk alleen maar voor Primož Roglič. We gaan zien wat we nu kunnen doen”, vertelde Taaramäe, voor wie het bergklassement een nieuw doel kan worden.

Momenteel staat hij met tien punten bovenaan in de strijd om de bergtrui. “We moeten het nog met de ploeg bespreken, maar dat zou kunnen. Ik heb nu tien punten, maar de meeste bergen moeten nog komen.”

 
9 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2021
Quote Titaantje in de voorbeschouwing voor het bergklassement: Bagioli een ster? Die knalt lekker een heuveltje op, maar een klimmer is het neit echt. En vorig jaar, toen hij in goede vorm was, zagen we dat drie weken er voor hem ook wat veel aan is. Met zijn blessures dit jaar zal dat nu echt niet beter zijn. Dan toch eerder een Taaramae, Nieve, Brambilla, ofzo En dan quote ene KissMyAce: Taaramae ja tuurlijk. Als je daar op inzet ben je binnen Mr Ace: Kiss my face!
  18 augustus 2021
  lol…….
  18 augustus 2021
  Huid - beer - verkopen - geschoten…
  18 augustus 2021
  ach Turtlehead. Voor de 1* kans op het winnen van de bergtrui is iemand die in elk geval uitspreekt er voor te willen gaan al een uitmuntende keuze. Dus die beer is wel geschoten.
  18 augustus 2021
  Lol, dat is waar!
18 augustus 2021
Relaxte reactie van Taaramäe. Hou ik van.
  18 augustus 2021
  +1: duidelijk een halfvol glas bij Rein.
  18 augustus 2021
  Nu is het wachten totdat iemand zijn topsportmentaliteit in twijfel trekt.
  18 augustus 2021
  @Harry: dat kan pas als Rein expliciet heeft gezegd dat hij tevreden is

Reacties zijn gesloten.