‘Recordman’ Sylvain Chavanel begint aan laatste Tour de France

‘Recordman’ Sylvain Chavanel begint aan laatste Tour de France

foto: Sirotti

donderdag 5 juli 2018 om 13:16

Sylvain Chavanel zal aankomende zaterdag aan zijn achttiende(!) Tour de France beginnen. Voor de 39-jarige Fransman van Direct Energie zal het ook meteen zijn laatste ronde worden. Dit laat hij weten in een interview met La Depeche.

Met zijn achttiende Tourstart verbreekt hij het record van zeventien Tourdeelnames, dat op naam stond van het drietal George Hincapie, Stuart O’Grady en Jens Voigt. La Machine heeft sinds zijn debuut in 2001 geen editie overgeslagen. Alleen in 2007 en 2012 slaagde hij er niet in om de finish te bereiken.

In zeventien deelnames wist hij in totaal drie etappes te winnen. In 2008 zegevierde hij in Montluçon, terwijl hij in 2010 zelfs twee etappes wist te winnen, respectievelijk naar Spa en Station des Rousses. Dat jaar droeg hij ook twee dagen de gele trui.

Een negentiende Tourdeelname zit er echter niet meer in voor Chavanel. “Het is zeker dat ik mijn laatste Tour zal betwisten”, zo laat hij weten. Of dit een voorbode is voor het einde van zijn carrière, wil de Fransman niet kwijt. “Ik weet het antwoord, maar ik zal het op een eigen moment bekendmaken.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

LB117 5 juli 2018 om 13:54

Vroeger wel één van mijn favoriete renners, die altijd ten aanval trok op z’n rode fiets!

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone