‘Rebellin heeft het grootste deel van zijn leven op een fiets doorgebracht’

zaterdag 3 december 2022 om 18:45
‘Rebellin heeft het grootste deel van zijn leven op een fiets doorgebracht’

foto: Cor Vos

Podcast

In deze aflevering van de WielerFlits Podcast staan de heren stil bij het overlijden van wielericoon Davide Rebellin. Wat voor persoon was deze markante Italiaan, hoe stond hij bekend in het peloton en wat was zijn invloed op de laatste dertig (!) jaar? Je hoort het hier!

Ook wordt er in deze episode uitgebreid aandacht besteed aan het veldrijden. Afgelopen zondag won Mathieu van der Poel bij zijn rentree direct op overtuigende wijze de Wereldbeker in Hulst, aankomend weekend is het de beurt aan Wout van Aert om terug in de Antwerpse modder te duiken. Kunnen we een ‘klassieke’ tweestrijd verwachten tussen de kemphanen?

Tenslotte zijn er ook nog de vaste rubrieken, zoals Vrijdag, de dertiende en het Best gelezen artikel van de Week. En alsof dat nog niet genoeg is: Youri en Maxim hebben weer een rapportcijfer om uit te delen. Luisteren dus!

Spoorboekje

01:26 – In Memoriam: Davide Rebellin
17:47 – Mathieu van der Poel wint in Hulst
25:53 – Van der Poel over UCI-punten
34:37 – Wout van Aert keert terug in het veld
40:12 – Vrijdag, de dertiende: Mees Hendrikx
41:18 – Best gelezen artikel van de Week: David van der Poel


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

3 Reacties

Secondant 2 december 2022 om 03:45

Ondanks dat er altijd veel geklaag is over de podcast wil ik hierbij graag aangeven dat ik een fan ben! Luister hem elke week, en ook deze week staat hij al in de wachtrij en zal hij dit weekend zeker geluisterd worden.
De enige wielerpodcast die echt diepgang biedt. De andere podcasts luister ik ook en zijn uiterst vermakelijk, maar de kennis zit bij Wielerflits. Ga zo door mannen!

2
Youri IJnsen 2 december 2022 om 13:18

Thanks, Secondant! :)

0
Sean Kelly 2 december 2022 om 18:43

Hier ook hoor. Ik luister graag naar de podcast en de onderwerpen en discussies zijn vaak interessant. Toch een puntje van kritiek/geklaag: ik vraag me af of de discussies over of er 13 of 14 Belgen mogen starten in een cross veel mensen boeien. Zolang de beste veldrijders maar aan de start staan!

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone