Rebellin (50) zit weer op de fiets: “Ik weet nog niet of ik kan terugkeren in het peloton”

woensdag 27 oktober 2021 om 10:10
Rebellin (50) zit weer op de fiets: “Ik weet nog niet of ik kan terugkeren in het peloton”

foto: Cor Vos

Davide Rebellin zit, ruim een maand na zijn zware valpartij in de Memorial Marco Pantani, weer op de fiets. De inmiddels 50-jarige Italiaan kan al weer voorzichtig fietsen op de hometrainer, maar staat pas aan het begin van zijn revalidatie. “Of ik nog zal terugkeren in het peloton? Dat is op dit moment nog onduidelijk”, zegt Rebellin in gesprek met OA Sport.

Rebellin kwam op zaterdag 18 september zwaar ten val in de Memorial Marco Pantani. Work Service Marchiol Vega, de continentale ploeg waar Rebellin dit jaar voor uitkomt, liet al snel weten dat de ervaren kopman last had van een gebroken scheenbeen en een gebroken kuitbeen. Na de valpartij werd de gewezen klassiekerwinnaar meteen afgevoerd naar het ziekenhuis in Forlì. Er kwam zo abrupt een einde aan zijn seizoen.

Aan motivatie geen gebrek 
De Italiaan ging echter niet bij de pakken neerzitten en is inmiddels volop bezig met revalideren. De vraag is alleen of hij op zijn 50ste nog in staat is om volledig te herstellen. “Ik weet nog niet wat ik kan verwachten na mijn zware smakker. Het is nog onduidelijk of ik kan terugkeren in het peloton en weer een rugnummer kan opspelden.” Een ding is zeker: aan Rebellin zal het niet liggen.

“Wielrennen is mijn leven, mijn passie. Ik beschouw het dan ook helemaal niet als een opoffering en daarom maak ik nog altijd deel uit van het peloton. Bovendien voel ik me fysiek gezien nog altijd goed en ben ik nog altijd competitief.” Rebellin, die in 1992 debuteerde als profwielrenner, werd dit jaar nog zevende in de Turul Romaniei, tiende in de Sibiu Cycling Tour en de Adriatica Ionica Race en twaalfde in de Giro dell’Appennino.

Dit artikel delen:

6 Reacties

IlPirata 27 oktober 2021 om 10:41

Liefhebber,net als mancebo en sevilla.

Japiejo 27 oktober 2021 om 11:18

Haha, ja die hoge alimentatie zal er inderdaad niks mee te maken hebben :)

lo squalo dello Stretto 27 oktober 2021 om 15:44

Ik denk niet dat hij nog zoveel verdient als wielrenner bij een CT ploegje hoor. Dit is gewoon puur passie.

Japiejo 27 oktober 2021 om 17:01

Veel niet nee, maar zie hier: zelfs in NL hebben we het over dit anders totaal onbekende ploegje. Zo’n naam neemt gewoon veel publiciteit met zich mee en daar zal ook wel wat tegenover staan. Maar eens hoor, zonder passie voor de sport zou dit niet volt te houden zijn.

Ronellenfitsch 27 oktober 2021 om 10:51

Hup Rebellin! Zijn niveau van 2021 rechtvaardigt nog altijd een plaats in het peloton

Skywalker 27 oktober 2021 om 12:04

Straf dat hij niet rijdt als louter pelotonvulling maar nog steeds degelijke resultaten rijdt in kleinere koersen.

Headlines

Materiaalzone

Populair