Reacties na Wereldbeker Igorre

zondag 6 december 2009 om 19:09

Zdenek Stybar bewees vandaag opnieuw zijn goede vorm door de vijfde Wereldbekermanche van het jaar op zijn naam te schrijven, zijn vierde zege al in vijf wedstrijden. Sporza en De Morgen vingen na afloop van de cross reacties op van de drie sterkste renners, te beginnen bij de winnaar.

Zdenek Stybar: “Ik ben superblij met deze zege. Ik toon stilaan dat ik op alle parcoursen goed ben, na Koksijde nu hier in Igorre. Vandaag maakte ik alweer een opperbeste beurt. Ik probeerde in het begin een beslissing te forceren, maar dat lukte me niet. Daarna bleef ik met Nys en Albert duelleren, maar ik had genoeg reserves overgehouden om in de slotronde te kunnen toeslaan.”

“Ik koers op mijn gevoel en dat heeft me de laatste wedstrijden mooie overwinningen opgeleverd. Dat ik nu tot op vijf punten van Niels Albert genaderd ben, betekent een grote motivatie voor mij. Ik wil immers de Wereldbeker op mijn naam schrijven. Het is voor zo’n successen dat ik crosser geworden ben.”

Niels Albert: “Het gevoel was veel beter dan de voorbije weken en daar ben ik heel blij om. In de eerste helft van de wedstrijd had ik het moeilijk, op het einde kwam ik er door. Spijtig van dat voorval met Nys, want we waren allemaal even sterk. Het is heel simpel: die kerel mag daar gewoon niet rijden. Die paar seconden hebben beslist over de overwinning, want winnen zat er zeker nog in.”

Sven Nys: “Wie de sterkste was van ons drie durf ik niet te zeggen. Wat ik wel weet, is dat die gedubbelde mij de aansluiting heeft gekost. Ik had niet verwacht dat die man daar zou lopen. Hij keek ook niet achterom en ik kon hem niet meer ontwijken. Er was meteen iets gebroken, want twee keer zo’n inspanning leveren kon niet. Het is een gemiste kans. Ik heb die gedubbelde even aangekeken en de frustratie uitgeschreeuwd.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone