Reacties na het WK voor junioren

zaterdag 30 januari 2010 om 19:28

De Wereldkampioenschappen konden niet beter beginnen voor de supporters in Tabor. Met de winst van Tomas Paprstka bij de junioren boekte thuisland Tsjechië al in de eerste wedstrijd van het weekend succes. WVcycling tekende na afloop van de wedstrijd de volgende reacties op van de winnaar en van runner-up Julian Alaphilippe. Emiel Dolfsma, derde en beste Nederlander, stond achteraf De Stentor te woord.

Tomas Paprstka (winnaar): “Ik had niet gepland al rond half koers aan te vallen. Ik probeerde voorin te zitten voordat we een paar lastige bochten ingingen, toen ik zag dat ik een gat had geslagen. In de sprint was ik gelukkig de beste. Mijn coach zei al voor het WK tegen me dat wanneer ik het asfalt als eerste zou opdraaien, ik zou winnen. Uiteindelijk heb ik dit ook gedaan. Dit is het grootste succes uit mijn carrière. Ik weet nog niet hoe ik ga vieren, maar het wordt een mooi feest!”

Julian Alaphilippe (tweede): “Een tweede plaats ik helemaal niet slecht. Ik kwam hier om een goede uitslag te rijden, maar een podiumplek is wel een verrassing. Ik reed mijn eigen koers en keek de kat uit de boom in de favorietengroep. Toen David van der Poel wat foutjes maakte ging ik er voorbij. In de sprint was Paprstka jammer genoeg sterker, maar ik ben tevreden met mijn zilveren medaille.”

Emiel Dolfsma (derde): “Hier had ik absoluut niet op durven rekenen. Misschien presteerde ik wel zo goed omdat de favorietenrol niet bij mij lag. Ik was ontspannen in mijn hoofd, maar voelde bij het inrijden al wel dat de benen heel goed waren. Tijdens de wedstrijd kwam ik daar terecht waar de medailles verdeeld werden. Ik zat nog even in het wiel bij de Fransman en de Tsjech, maar durfde in de afdaling in de slotfase niet alle risico’s te nemen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair