Reacties na het WK voor beloften

zaterdag 30 januari 2010 om 19:42

Het Wereldkampioenschap voor beloften draaide uit op een machtsontplooiing van de Poolse ploeg, en dan vooral van Kacper en Pawel Szczepaniak. De broers mochten het onderling gaan uitvechten voor de zege, en uiteindelijk bleek Pawel iets sneller dan zijn jongere broer en dan de Fransman Arnaud Jouffroy. WVcycling sprokkelde na de wedstrijd reacties van de medaillewinnaars, terwijl Meeusen zijn zeg deed bij Sporza.

Pawel Szczepaniak (winnaar): “Samen met mijn broer op het podium van het WK: dit is een echte droom. Toen Kacper zijn fiets wisselde met nog twee rondes te gaan, ging ik er gewoon vol voor. Ik rij graag op kop, alleen of met iemand anders maakt me niet veel niet uit.”

Kacper Szczepaniak (tweede): “Ik ben blij met mijn tweede plaats, maar vooral met de wereldtitel van mijn broer. We trainen alleen samen in Polen en in de week voor het WK. Ik mag niet zeggen dat dit slecht heeft uitgedraaid. Het was een perfecte dag vandaag.”

Arnaud Jouffroy (derde): “Ik ben geen snelle starter, ik kom altijd tijdens de koers pas op gang. Ik had in het begin ook een probleem met mijn klikpedaal en wisselde van fiets. Maar na een mooie inhaalrace schoof ik in de slotronden nog op naar de derde plaats. Ik werd zelfs nog bijna tweede, maar ik ben heel tevreden met brons.”

Tom Meeusen (vierde): “Ik verlaat Tabor met een kater. Ik heb me in het begin wat opgeblazen door achter die Polen aan te gaan en ik had ook wat problemen met mijn versnellingsapparaat. Ik had niet gedacht dat de Polen zo sterk zouden zijn. Op het EK waren ze ook goed, blijkbaar zijn het kampioenschapsrenners. Ik had hier ook naartoe gewerkt, maar het is niet gelopen zoals ik gewild had”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair