Reacties na afloop Ronde van Vlaanderen

zondag 3 april 2011 om 18:06

De Ronde van Vlaanderen kende vandaag een opvallend wedstrijdverloop. Nick Nuyens sprintte in Meerbeeke verrassend naar de overwinning die eerder nog voor Fabian Cancellara bestemd leek te zijn. WielerFlits zet de reacties van de hoofdrolspelers op een rij.

foto: Sirotti

Nick Nuyens in (Saxo Bank-Sungard, 1e)
“Ik had vandaag geen topdag,” vertelde Nuyens tegen Sporza. “Toen ik voorbij Cancellara ging voelde ik dat ik dit echt niet meer mocht laten liggen. Die laatste vijftig meter waren heel lang. Even flitste de sprint van Hoste met Ballan door mijn hoofd.” Lees meer

Sylvain Chavanel (Quick Step, 2e)
Chavanel sloop na de Leberg succesvol mee in het wiel van Cancellara, maar heeft achteraf spijt dat het niet anders is gelopen. “Ik vind het nu jammer dat ik niet met Cancellara meegereden heb,” vertelde hij tegen Sporza. “Misschien hadden we het vol kunnen houden tot aan de finish. Mijn sprint was best goed, maar met Boonen en Steegmans had onze ploeg nog twee sprinters achter mij. Dus ik begrijp de ploegorders wel. In de sprint moest ik nu twee keer inhouden, anders was het misschien anders gelopen.”

Fabian Cancellara (Leopard-Trek, 3e)
Titelverdediger Cancellara kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Na zijn demarrage op de Leberg leek hij lang op weg naar de zege, maar aan de voet van de Muur stortte hij in. “Superman had een zwak moment,” vertelde hij tegen Sporza. “Ik had te weinig gedronken en kreeg last van kramp. Het gewijzigde parcours maakte de wedstrijd nerveuzer dan voorheen. Het was een vreemde dag. Nu ben ik nog derde en daar ben ik best tevreden mee.”

Tom Boonen (Quick Step, 4e)
Tom Boonen kon vandaag geen derde zege aan zijn palmares toevoegen. “Rond de Valkenberg ging bij mij het licht uit en kreeg ik last van kramp. Vanaf dan heb ik me door de wedstrijd moeten sleuren.” De terugval van Cancellara verbaast hem niet. “Het is ook maar een mens hè. We moeten niet denken dat nu hem dat een keer gelukt is dat hem altijd gaat lukken.” Hij roemt zijn ploeggenoot Chavanel. “Sylvain was volgens mij absoluut de sterkste man in koers en niet Cancellara. We hebben als ploeg heel veel kruit verschoten om zijn vroege vlucht te beschermen. In de finale was het een steekspel, maar ik had niet gedacht dat ik die nog zou rijden. Het was een heel rare koers vandaag.”

Sebastian Langeveld (Rabobank, 5e)
Langeveld zag zijn demarrage in de finale stranden. ”Ik moest het gewoon proberen. In de sprint ben je toch kansloos,” vertelde hij tegen het ANP. “Er was een moment van vertwijfeling. Uiteindelijk reed Ballan het gat dicht. Dat is koers, hè. Ik denk dat dit toch een aardige bevestiging is van mijn kunnen.”

Nico Verhoeven (ploegleider Rabobank)
Rabobank kijkt met tevredenheid terug op de Ronde.”We hebben gereden zoals we het van tevoren wilden. We wilden constant in de koers zijn, mee de wedstrijd bepalen. Dat hebben we ook gedaan,”vertelde Verhoeven tegen Rabosport.
Met name Sebastian Langeveld reed een sterke koers. “Op de Muur kon hij de schade beperken en ook op de Bosberg bleef hij bij. Daardoor kon hij mee vooraan de finale kleuren. En dat was ook ons doel, om mee de finale te rijden. Als dat dan lukt, ben ik trots op hoe we gekoerst hebben.”

Daan Luijkx (manager Vacansoleil)
Vacansoleil-manager Daan Luijkx is tevreden over zijn renners. ”Stijn (Devolder) was goed, maar niet goed genoeg. Björn was super. We kijken nu al uit naar Parijs-Roubaix van volgende week. Vorig jaar was hij hier al vierde en daar zesde”, vertelde Luijkx tegen het ANP. “Het is ook knap dat Stijn zich heeft opgeofferd voor Leukemans. Maar die weet ook: als Björn zegt dat hij goed is, is hij ook goed. Dit is de week van Leukemans.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair