RCS Sport maakt deze week Giro-wildcards bekend

dinsdag 22 januari 2019 om 18:23
RCS Sport maakt deze week Giro-wildcards bekend

foto: Cor Vos

Bardiani-CSF, Israel Cycling Academy, Direct Energie… De ProContinentale ploegen zullen snel weten of ze zijn uitgenodigd voor de 102e editie van de Giro d’Italia. Organisator RCS Sport zal aankomende vrijdag met het verlossende nieuws komen, zo meldt Tuttobici.


Aanvankelijk was het plan om in de tweede week van januari de vier wildcards uit te delen, maar sindsdien bleef het angstvallig stil. Nu heeft RCS Sports laten weten aankomende vrijdag bekend te maken welke ploegen welkom zijn in La Corsa Rosa. Een formatie is al zeker, namelijk Androni Giocattoli-Sidermec.

Fikse concurrentie
De ploeg van teammanager Gianni Savio won het afgelopen seizoen namelijk de Ciclismo Cup, waardoor het zich al heeft verzekerd van een wildcard. Verder hopen Bardiani-CSF, Nippo-Vini Fantini Faizanè en Neri Sottoli-Selle Italia-KTM als Italiaanse ploegen op een uitnodiging.

De concurrentie is echter hevig, aangezien ook ploegen als Israel Cycling Academy en Direct Energie interesse hebben in een wildcard. Vorig jaar ging er een startbewijs naar de Israëlische ploeg van Dennis van Winden. Of tovert de Giro-organisatie nog een (roze) konijn uit de hoge hoed?

Dit artikel delen:

8 Reacties

Covadonga 22 januari 2019 om 19:27

Geen voorkeur

Arry1337 22 januari 2019 om 21:37

Geen grappige zin aan het eind ook.. dat is niet hoe humor werkt :/

Verweggistan 22 januari 2019 om 21:46

Als we gaan kijken naar mogelijke Giro-selecties zijn de Italiaanse PCT eigenlijk vrij zwak. Bardiani: Guardini als sprinters met Simion als hulp. Barbin als aanvaller. Senni viel vorig jaar enorm tegen nu hij voor eigen kans mag gaan. Dan heb je nog klimmer Tonelli en talent Albanese (valt tegen, maar is nog altijd maar 22) en daarna kom je al op renners als Maestri, Rota en Carboni (die vorig jaar aardige resultaten behaalde)

Neri heeft dan kopmannen Visconti en Quintana, klimmers Velasco en Zardini en allrounder Bertazzo en dat was het dan. Fonzi zal dan wel meegaan en Bongiorno wellicht. Pacioni reed ook best goed vorig jaar.

Nippo heeft Canola en Moser als kopmannen en verder nog Lobato en Santaromita. Talent Bagioli reed vorig jaar aardig. De Cima broertjes schijnen goed te zijn.

Israel kan uit die 30 renners best een aardig achttal samenstellen.

Direct Energie zou dan wel met een halve Tourploeg moeten starten.

De verrassing zou wat mij betreft best Delko mogen zijn. Met Finetto, Filosi en Fedeli drie goede Italianen, met Jones en Grosu twee aardige sprinters; ervaren mannen Moreno en Navardauskas erbij en nog de keuze uit klimmers El-Fares en Delio Fernandez.

ChefSpijker 22 januari 2019 om 21:57

De Visconti-ploeg is wel echt matig buiten Visconti. Als Dayer Quintana een van je kopmannen is, zegt dat wel genoeg. Grote vraag of Visconti, met een mooie Giro-historie, dan voldoende is. Probleem voor ze is ook dat Willier (Italiaanse fietsenleverancier) is afgehaakt als sponsor en in zee is met Direct Energie. Een extra reden voor de organisatie om Direct Energie eens uit te nodigen.

Mwielerfan 22 januari 2019 om 23:16

Viscontis leg lijkt me prima. Een grote naam die misschien nog kan uitschieten en jong volk dat kan verrassen. Voegt veel meer toe dan Israël die misschien een 13de plaats bereikt, of iets anders niet relevants.

KimJungPoels 22 januari 2019 om 22:31

Tsja het Italiaanse wielrennen ligt behoorlijk op zijn gat, maar ik weet niet of de RCS het een boost geeft als ze bij deze laatste mogelijkheid meerdere buitenlandse ploegen uit gaan nodigen.

Bardiani hoop ik persoonlijk wel echt op, geven toch altijd jonge gasten een kans, en zon Carboni bijvoorbeeld kan best eens een hele leuke renner worden, zeker met een grote ronde om extra hardheid op te doen. Visconti als vrijbuiter zie ik ook wel graag komen eigenlijk.

Mwielerfan 22 januari 2019 om 23:17

Canola en Moser zijn uitstekende kopmannen en bardiani komt jaar in jaar uit met 1 tot 3 jonge renners die het echt goed doen.

wielrenner 23 januari 2019 om 09:37

Neem de gewoon de eerste PCT’s in de ranking!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair