Direct Energie hoopt in 2019 de Giro d’Italia te rijden

Direct Energie hoopt in 2019 de Giro d’Italia te rijden

foto: Sirotti

donderdag 6 december 2018 om 14:34

Direct Energie is traditioneel van de partij in de Tour de France, maar de ProContinentale ploeg wil in 2019 ook de Giro d’Italia rijden. Dit laat ploegleider Dominique Arnould weten in een interview met Cyclism’Actu.

Oud-renner Arnould – die in 1992 zelf een Touretappe wist te winnen – geeft aan dat zijn werkgever een aanvraag heeft ingediend voor een Giro-wildcard. “Het klopt dat we ons kandidaat hebben gesteld. We wachten nu op een definitief antwoord.”

De ploeg reed in 2014 voor het laatst de Italiaanse ronde, toen de formatie nog werd gesponsord door het Franse autoverhuurbedrijf Europcar. Pierre Rolland wist dat jaar knap als vierde te finishen in het algemeen klassement. Direct Energie reed in 2016 – naast de Tour – nog wél de Vuelta a España.

Mocht de Giro-organisatie echter beslissen om de ploeg niet uit te nodigen, dan richt de formatie zich op een nieuwe Vuelta-deelname. “We hebben een selectie van 23 renners: het is kortom belangrijk om twee grote rondes per jaar te rijden”, zo geeft Arnould aan.

Direct Energie hoopt met Niki Terpstra nog meer te scoren – foto: Sirotti

Niki Terpstra
Direct Energie zal met gemengde gevoelens terugkijken op het voorbije seizoen. De ProContinentale ploeg boekte in totaal veertien overwinningen, tien zeges minder dan in 2017. Het trok de voorbije periode dan ook Niki Terpstra en Niccolò Bonifazio aan, die moeten zorgen voor nog meer succes.

“Het doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen”, aldus Arnould. “Niki is iemand die monumenten kan winnen. De ploeg zal hem dan ook volledig ondersteunen in de voorjaarsklassiekers. Met het aantrekken van Terpstra zal het algehele niveau stijgen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

josi 6 december 2018 om 15:15

Ik geef ze weinig kans. Van het argument dat ze 23 renners hebben, zal de Giro-organisatie waarschijnlijk niet echt ondersteboven zijn.

Ome Richard 6 december 2018 om 15:21

Lijkt me schier onmogelijk met Nippo, Bardiani, Willier en Androni als Italiaanse ploegen. Daarnaast ga ik er vanuit dat Israel ook weer een wildcard krijgt. Wordt dringen geblazen..

Mwielerfan 6 december 2018 om 18:52

Waarom Israël?

r525 6 december 2018 om 17:01

Edit: Nu niet meer

aardappeljager 6 december 2018 om 18:06

Gek doel: zoveel mogelijk wedstrijden winnen

Mwielerfan 6 december 2018 om 18:53

Misschien iets voor sunweb om twee grote rondes te rijden? Hebben ook 23 renners dacht ik

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair