Raymond Kreder vierde in rit twee Tour de Taiwan, dubbelslag Benjamin Dyball

maandag 3 oktober 2022 om 09:44
Raymond Kreder vierde in rit twee Tour de Taiwan, dubbelslag Benjamin Dyball

foto: Cor Vos (archief)

Raymond Kreder is vierde geworden in de tweede etappe van de Tour de Taiwan. De Nederlander van Team UKYO finishte na een lastige rit net voor een uitgedund peloton. De overwinning ging naar Kreders ploeggenoot Benjamin Dyball, die solo aankwam in Jiaobanshan Park. De Australiër is ook de nieuwe leider.

Rit twee van de Tour de Taiwan kende een vlakke openingsfase, maar in de laatste 35 kilometer moesten enkele hellingen overwonnen worden. Hoewel het nimmer echt steil werd, waren de beklimmingen voor Dyball genoeg om het verschil te maken. Hij kwam na ruim 120 kilometer met veertig seconden voorsprong op de Brit Sam Culverwell en de Spanjaard Marco García over de streep.

Ruim een minuut daar weer achter passeerde Kreder de finish als vierde, twee seconden voor het ‘peloton’ van zo’n vijftien renners. Jeroen Meijers (Terengganu Polygon) zat ook in deze groep: hij werd tiende. Kreder en Meijers staan nu respectievelijk op de vijfde en zesde plaats in het algemeen klassement, beiden op bijna twee minuten van Dyball. Er komen nog drie etappes.

Dit artikel delen:

1 Reactie

ivo001 3 oktober 2022 om 10:08

Hey, Chun Kai Feng een keer bij de bovenste 10 van het klassement ipv onderste 10.
Zou hij hier een nieuw contract gaan verdienen?

1

Headlines

Populair

Materiaalzone