Raymond Kerckhoffs naar WielerFlits

dinsdag 25 augustus 2020 om 07:30
Raymond Kerckhoffs naar WielerFlits

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs komt het team van WielerFlits versterken. De Limburger (48) volgt als journalist al ruim dertig jaar het peloton op de voet. Voor De Telegraaf was hij een kwart eeuw lang dé wielerverslaggever. Ook is hij al sinds 2012 voorzitter van de AIJC (Association of International Cycling Journalists) en maakt hij deel uit van de UCI-werkgroep ‘how to make cycling more popular’.

Voor WielerFlits zal Kerckhoffs vooral analyses en opinies schrijven, maar natuurlijk richt hij zich ook op het internationale wielernieuws en interviews met de hoofdrolspelers. Ook zal hij belangrijke gebeurtenissen en wedstrijden in onze videoreportages duiden. Kerckhoffs wordt tevens mede-eigenaar van het platform

Vanwaar de keuze voor WielerFlits?
“Ik denk dat de meeste mensen nog niet in de gaten hebben hoe groot Wielerflits momenteel al is. Het is het grootste Nederlandstalige wielerplatform in zowel Nederland als Vlaanderen, met prachtige cijfers. Met bijna vijf miljoen unieke bezoekers in 2019 heeft de site nu al een groot marktaandeel.”

“Op belangrijke wielerdagen zijn er meer dan honderdveertigduizend unieke bezoekers. Vanuit de wielerwereld hoor je ook steeds meer geluiden dat WielerFlits de eerste site is waar iedereen naar kijkt om volledig op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in het wielrennen. Het enthousiasme waarmee de eigenaren mij hebben benaderd gaf uiteindelijk de doorslag.”

Wat vind jij de kracht van WielerFlits?
“Als je wilt weten wat er allemaal op wielergebied is gebeurd, dan scrol je even door de tijdlijn op de app of de site en je bent binnen een minuut helemaal bij. Was het vroeger vooral een nieuwssite, dan zie je nu op WielerFlits ook steeds meer eigen journalistieke producties. Van uitgebreide voorbeschouwingen op wedstrijden, relevante interviews tot themaverhalen.”

“Journalistiek staat er een sterke redactie met onder anderen Maxim Horssels, Youri IJnsen en Nico Dick, die van Het Laatste Nieuws is overgestapt om WielerFlits.be sterker te maken. Met mijn opinies en duidingen hoop ik de site nog meer statuur te geven. Verder denk ik dat er in de follow-up sfeer van nieuws journalistiek gezien nog terrein valt te winnen.”

In welke rol ga jij voor WielerFlits actief zijn? 
“Ik zal me vooral richten op het schrijven van analyses en opinies. Na belangrijke wielerwedstrijden of gebeurtenissen zal ik een analyse maken. Verder zal ik mijn ingangen in het peloton natuurlijk benutten om hoofdrolspelers in de sport te interviewen, maar ook om nieuws boven tafel te krijgen. Ik ga niet fulltime aan de slag voor WielerFlits en blijf ook voor andere media reportages maken. Zoals ik dat de afgelopen maanden al deed voor onder meer Helden, Panorama, Chapeau, Nummer 1, L1 en talrijke buitenlandse tijdschriften en organisaties zoals Vélomagazine en Ride.”

Naast journalist ben je de laatste jaren als ondernemer bij diverse grote projecten op onder andere Curaçao en Argentinië betrokken. Welke ‘zakelijke’ kansen zie je bij WielerFlits? 


“Ik heb de afgelopen decennia een groot netwerk in de wielersport en fietsindustrie opgebouwd. Er zijn vaker ideeën bij mij gepresenteerd. Dan liep ik tegen de problematiek aan dat de grote mediabedrijven te log zijn om snel te kunnen schakelen. Bij WielerFlits is die flexibiliteit er wel. Ik zie grote kansen in strategische samenwerkingen met andere partijen in de media, maar zeker ook door partnerships met partijen uit de wielersport en fietsindustrie.”

“Juist in de nichemarkten liggen kansen. Als je dan slim samenwerkingsverbanden opbouwt, kun je nieuwe inkomstenstromen aanboren. Ik heb hier een aantal ideeën over. Met WielerFlits werken we nu al aan een nieuw groot project waar bekende personen uit de mediawereld aan gaan meewerken. Misschien kunnen we dat tijdens de komende Tour de France al aankondigen.”

Toch zal het voor sommigen vreemd klinken dat je van De Telegraaf naar WielerFlits overstapt.
“Als ik naar de toekomst kijk, dan is dit voor mij een logische stap. De mediawereld verandert ongekend snel. Net zoals V&D van het toneel is verdwenen, zou het mij niet verbazen als er ook grote mediatitels de komende jaren gevangen zitten in de rode cijfers. Ik heb prachtige jaren bij De Telegraaf gekend en ben dankbaar voor de vele kansen die ik er heb gekregen. Ik ben echter iemand die altijd vooruit wil en open staat voor veranderingen en nieuwe dingen. De afgelopen twee jaar kon ik bij De Telegraaf nauwelijks een toekomstvisie op de sportredactie ontdekken. Er werd vanuit het oude model alleen nog maar defensief gedacht.”

Hoe kijk jij dan naar de toekomst van WielerFlits? 
“De laatste jaren is er in de dagbladjournalistiek met name sprake van krimp. Bij WielerFlits spreekt men vooral over investeringen en kansen. WielerFlits is een mediaplatform dat enorm in ontwikkeling is en snel groeit. Het is knap dat het in een kort tijdstip succesvol is in zowel Nederland als België. Daar slagen weinig andere mediatitels in. Dat biedt mogelijkheden. Zeker nu de verdienmodellen in de media in sneltempo veranderen.”

“Zo ben ik sinds 2013 aandeelhouder bij Chapeau Magazine. Zeven jaar geleden was het verdienmodel helemaal op het magazine gericht, nu is het een platform geworden met zes verschillende pilaren. De organisatie van evenementen, contentproducties, videoproducties, een webshop met producten gericht op de specifieke doelgroep etc. etc. Dit zijn kansen waar je op moet inspringen. Juist omdat de Lage Landen momenteel ongekend goede wielrenners hebben en dat het recreatief fietsen populairder dan ooit is, liggen er nu grote uitdagingen voor WielerFlits. Ik bruis van de energie om hier met mijn journalistieke en zakelijke inzichten aan de slag te gaan.”

Dit artikel delen:

118 Reacties

Franco Ballerini 25 augustus 2020 om 07:41

Fijn om te lezen dat het WF zo voor de wind gaat!

Secondant 25 augustus 2020 om 07:43

Dit vind ik een opvallende stap, Wielerflits. Ongetwijfeld iemand met enig aanzien binnen het wielerjournaille, maar de heer Kerckhoffs kon mij nooit bekoren in zijn media optredens en schrijven. Misschien een kwestie van smaak of stijl, maar doe mij Maxim & Youri maar. Wellicht dat de zakelijke kennis van Kerckhoffs een toegevoegde waarde voor het merk Wielerflits is, hier kan ik niet over oordelen.

007 25 augustus 2020 om 07:48

+1. Hij brengt ook vaak “roddels” de wereld in. Zoals de Jumbo Visma vrouwenploeg die Vos heeft gestrikt. Klopt waarschijnlijk wel maar nog nergens is een handtekening gezet

krypton 25 augustus 2020 om 07:52

Dat maakt het toch juist leuk? Ik hoef hier niet alleen nieuws te lezen dat ik ook op de website van een ploeg kan lezen. Zolang de journalist echt een goede bron heeft en niet maar wat speculeert althans.

Krul 25 augustus 2020 om 08:01

Gefeliciteerd. Ik was altijd een beetje skeptisch over Kerckhoffs, aangezien de De Telegraaf mij totaal niet aan staat, aangezien er heel veel troep in de Telegraaf staat en de geruchten niet altijd uit komen. Maar als hij zijn netwerk inzet om de juiste 'roddels' los weet te peuteren en relevante analyses en opinies schrijft, dan zie ik hier wel kansen in voor Wielerflits.

Secondant 25 augustus 2020 om 08:30

@krypton
Ik ken Kerckhoffs niet persoonlijk overigens. Maar De Telegraaf en tevens zijn sportjournalisten (Driessen, De Groot, Verweij etc) kwamen altijd vrij schreeuwerig en arrogant over. Kerckhoffs had dit m.i. ook een beetje. Terwijl ik de terughoudendheid van een Youri en Maxim juist mooi vind. De echte wielervolgers herkennen wel waar de kennis zit, daar hoeft niet voor geschreeuwd te worden. Nick Doup kende ik nauwelijks voordat hij bij Wielerflits aan de slag ging, maar zijn bijdrages zijn aanwinsten. Van Kerkchoffs hoop ik het beste, maar heb ik mijn twijfels.

Maxim Horssels 25 augustus 2020 om 08:51

Raymond is een heel grote aanwinst voor ons. Je omschrijving van hem herken ik helemaal niet. Ik kan je dus geruststellen. En Nick was pas net uit de luiers toen hij bij ons kwam. Niet gek dat je hem toen nog nauwelijks kende. ;)

Wheely 25 augustus 2020 om 09:30

Gefeliciteerd! Ik denk dat het wel leuk is voor de mix, hij geeft toch weer een ander geluid. Dat deze site hoog in aanzien staat bij veel wielervolgers is mij al jaren duidelijk. Vaak merk je ook dat de commentatoren op Eurosport en Sporza deze site raadplegen om hun uitzendingen vullen.

Secondant 25 augustus 2020 om 10:20

@maxim,
Ik laat mij graag verrassen! Succes de komende periode, het gaat druk worden (eindelijk).

klootje kriekeljon 25 augustus 2020 om 11:06

Je haalt enorm veel ervaring en kwaliteit binnen. Met Kerckhoffs krijg je meer opiniestukken, je krijgt zijn netwerk. En je gaat van nieuws brengen naar ook vaker het nieuws maken.

Frank V 25 augustus 2020 om 12:25

Wat @Wheely zegt. En dat interview met Schippie na GW is natuurlijk GOUD geweest voor jullie. Dat werd prime-time op Extra Time koers getoond. "Van onze collega's van Wielerflits." KLAK! 500.000 bezoekers erbij.

SnellePelle 25 augustus 2020 om 07:44

Een groot compliment voor WF dat Raymond de stap logisch vindt om hier in te stappen.
Maaruh, Youri / Maxim, komen artikelen nu ook achter een betaalmuur? #dtv

Maxim Horssels 25 augustus 2020 om 08:39

Wat we nu doen blijven we doen. Als er een betaalmuur komt, is dat voor nieuwe, extra content.

Veloburto 25 augustus 2020 om 10:06

Ja dus ;)

dumoman 25 augustus 2020 om 12:20

als ik moet gaan betalen, ben ik weg…

SnellePelle 25 augustus 2020 om 14:18

@maxim
De portal waarop Raymond op publiceert wordt dus geïntegreerd met de pagina van Wielerflits. Raymond meer bereik > dus meer inkomsten. Jullie de beschikking over zijn contacten?

erikvoncken 25 augustus 2020 om 07:46

Geweldig nieuws! Gefeliciteerd Wielerflits! Nog meer eigen content, kom maar door!

Jean Dumas 25 augustus 2020 om 07:49

Een goede stap, voor beide partijen.

Arry1337 25 augustus 2020 om 07:56

Als ik dit zo lees begrijp ik niet waarom de website zelf kwalitatief zo slecht is. Al die vervelende pop-ups en fouten met het posten op het forum lijken me dan dingen die ondertussen niet meer zouden mogen.

Daarnaast vind ik het wel cool dat jullie zo blijven groeien, en hoop ik dat Raymond hier een positieve bijdrage aan kan leveren.

Chasse_patate 25 augustus 2020 om 08:04

Zo slecht is de site toch niet?

Arry1337 25 augustus 2020 om 08:19

Achter de schermen zitten er toch aardig wat fouten in het systeem. De site is niet slecht, zo bedoel ik het niet direct. Maar bijvoorbeeld het wegvallen van de bovenste regel in het antwoorden op een mobiel is heel irritant. Daarnaast krijgen mijn meer uitgebreide posts op het forum vaak een spam-flag en klik ik geregeld op reclame dat met vertraging de lay-out plots aanpast wanneer ik op een artikel wil klikken. Dat zijn toch dingen die ik elders niet zie.

Maxim Horssels 25 augustus 2020 om 08:34

Daar blijven we aan werken!

maklukzat 25 augustus 2020 om 09:38

Was ook mijn eerste gedachte. Er wordt wel een journalist van naam binnen gehengeld, maar technisch is de site niet op niveau en er worden vreemde keuzes gemaakt. Kijk alleen maar naar “Johnnybet” in de menubalk. Dat heeft een kwalitatieve site toch niet nodig. Verder veel gedoe met pop-ups, opnieuw inloggen en reacties die niet worden geladen. Verder wel positief dat Wielerflits aan de weg blijft timmeren. Een journalist met veel ingangen is wel wat waard in de wielerwereld.

Wheely 25 augustus 2020 om 11:12

Ik vind de wielerflits site op Android echt vele malen beter en minder schreeuwerig dan bv nieuwssites als Nu.nl, het AD of de Telegraaf. Om nog maar te zwijgen over andere wielersites als Cyclingnews, Velonews of Indeleiderstrui.

ProfrondeZevenbergen 25 augustus 2020 om 20:28

Eens wat betreft de matige techniek. Het telkens opnieuw moeten inloggen en het wegvallen van reacties zijn zomaar een paar voorbeelden.

josemanuelfuente 25 augustus 2020 om 07:56

Leuk voor WF. Voor mezelf zal het denk ik niet veel uitmaken, videoreportages en interviews zijn niet mijn ding op WF.

platteprijs 25 augustus 2020 om 07:59

En nu nog een goede eindredacteur.

Turtlehead 25 augustus 2020 om 08:01

…, want: … ? Je maakt me nieuwsgierig!

platteprijs 25 augustus 2020 om 08:06

@ Turtlehead om de journalistieke kwaliteit te waarborgen, helder en correct taalgebruik te garanderen enzovoort. Daarin kan Wf nog een flinke slag maken.

Arry1337 25 augustus 2020 om 08:21

Eens, ik zie ook veel te veel spelfouten en stijlfouten in teksten.

wilbertdh 25 augustus 2020 om 08:50

@Arry: in de lead staat nog een mooie in de naam van de UCI-werkgroep

salem 25 augustus 2020 om 10:08

Nieuwsberichten produceren blijft mensenwerk. Hierin worden fouten gemaakt, zelfs door mensen die de taalregeltjes kennen. Ik maak mij hier totaal niet druk om…

oscarito1908 25 augustus 2020 om 10:18

Op de grote nieuws websites zie je veel meer fouten. Overtik media zoals nu.nl

klootje kriekeljon 25 augustus 2020 om 10:37

Ja eens. Complimenten zijn op zijn plaats, maar dit mag ook gezegd worden.

Turtlehead 25 augustus 2020 om 08:01

Hahaha, ik weet niet wat ik lees. Mooi hoor. En gefeliciteerd voor Raymond.

Ik moet ook ff terugdenken aan de tijd dat we met vier volgers online de Ronde van België volgden via een aftandse liveticker om te zien hoe Denis Menchov die wel even voor Rabo zou winnen (om na 50km gelost te worden en af te stappen). #langgeleden#veelveranderd

appiett 25 augustus 2020 om 08:46

@wielerflits van Harte, ik denk een goede zet.
Ehm ja die tijden kan ik me ook nog herinneren, dat je alleen die paar mensen van Sportone.nl had die mee waren verhuisd.

oscarito1908 25 augustus 2020 om 10:19

Was dat niet wielrensite.nl?

appiett 25 augustus 2020 om 14:02

@ Oscarito, nu breng je mij aan het twijfelen. Want die laatste komt me ook heel bekend voor…. Ik geloof dat ik bij beiden heb gezeten.

Verweggistan 25 augustus 2020 om 14:31

Was wielrensite. Daar kondigde Leon aan dat hij een nieuwe site had nadat die Wielrensite stopte met reacties. Ik was toen net een week ofzo lid van wielrensite, dus ik verhuisde meteen maar naar WF en heb toen onder bijna elk nieuwsbericht een reactie geplaatst in de hoop dat er wat meer reactie op kwam. Het zag er in de begintijd uit als Wielerflits.be :)

appiett 25 augustus 2020 om 14:38

@ Verweggistan, dank!
Dat laatste herinner ik mij inderdaad weer.

Wielerfan1987 25 augustus 2020 om 08:06

Is dit nu de scoop waar Maxim gister over tweette??

Maxim Horssels 25 augustus 2020 om 08:33

Er zijn niet veel nieuwtjes waar ik trotser op ben dan deze!

Spartacus 25 augustus 2020 om 08:08

Welkom Raymond bij ‘onze’ club! Maar deblokkeer me dan wel op twitter. Of worden we in de toekomst ook hier op WF geblokt als we een kritisch tegengeluid laten horen? :)

Lance4eva 25 augustus 2020 om 08:43

Is toch al lang soort van aan de hand? Met al die censuur?

vanSpringel 25 augustus 2020 om 08:11

Die zag ik in geen velden of wegen aankomen. Transfer van het jaar, zou ik zeggen. Mooie toevoeging aan deze fraaie WF.

Maxim Horssels 25 augustus 2020 om 08:30

Dat beeld past inderdaad niet meer bij wie we zijn. De komst van Raymond helpt ons ook dat beeld te kantelen.

Adelaar 25 augustus 2020 om 08:32

Dat dacht ik ook Verstandopnul. Hopelijk gaat hij er niet voor zorgen dat de koppen nog sensatiebeluster worden. Als die straks in drievoud worden onderstreept, weten we in ieder geval waar het vandaan komt. :)

FDJ 25 augustus 2020 om 08:37

Netjes hoor, fantastisch journalist, goede contacten en een uitstekende reputatie in het peloton. Vooral een echt en oprecht journalist die zich, ondanks zijn netwerk, altijd vrij van geest en onafhankelijk heeft durven opstellen.

peervaneynthoven 25 augustus 2020 om 11:45

@FDJ +1 volledig mee eens.

KimJungPoels 25 augustus 2020 om 08:39

Mooie stap voor Raymond. Of wielerflits er ook op vooruit gaat is nog even afwachten, maar leuk om een bekende naam binnen te kunnen halen.

FDJ 25 augustus 2020 om 08:42

Die man heeft zo’n netwerk daar wordt WF alleen maar beter van. Geen twijfel over mogelijk.

KimJungPoels 25 augustus 2020 om 08:50

Met wie heeft hij allemaal contacten dan? Dus we kunnen nog meer scoops van Wielerflits van verwachten de komende jaren?

Kosmonaut 25 augustus 2020 om 08:41

Wanneer ik het woord “Telegraaf” lees gaan bij mij gelijk al mijn haren overeind staan.

Maxim Horssels 25 augustus 2020 om 08:58

Ook als er staat ‘ex-Telegraaf’?

peervaneynthoven 25 augustus 2020 om 11:48

Kan je ze gelijk laten knippen, maar wat heeft dit met de overgang van Raymond te maken. Of wilde je even je afkeer van een krant laten weten? Lijkt me niet relevant.

stephano 25 augustus 2020 om 08:42

Goede deal lijkt me. Ik vind het persoonlijk wel belangrijk dat Wielerflits zijn identiteit blijft houden. Jullie zijn absoluut geen hobbyisten meer, zoveel was me al duidelijk maar juist dat enthousiasme gecombineerd met reportages en interviews en een goede hoeveelheid betrokken leden met zinnige bijdragen (en onzinnige :)) maakt jullie beter dan andere bronnen van wielernieuws in Nederland.

Maxim Horssels 25 augustus 2020 om 09:00

Je somt onze speerpunten goed samen. Die blijven we koesteren en bewaken.

FritsvanHoefelen 25 augustus 2020 om 08:46

Welkom.
Ik hoop dat hij zijn bronnen terugvindt, want de laatste tijd waren zijn bronnen vooral nieuws van andere media aan het “bevestigen”

horsm 25 augustus 2020 om 08:49

Opvallend dat Kerckhoffs alles prijst van Wielerflits behalve de discussiefora, de volgtopics en de reacties onder de stukken – terwijl in mijn ogen die interactieve kant de site juist zo leuk maakt. Op meer opiniestukken en dingen met Bekende Nederlanders zit ik niet te wachten.

F4L 25 augustus 2020 om 09:08

Helemaal mee eens.

tendam 25 augustus 2020 om 09:12

Ja, die opiniestukken en analyses lees ik vaak niet eens. Zeker als ze worden geschreven door een schrijver met niveau schoolkrant als Raymond Kerckhoffs. Zijn wielernieuwtjes kloppen overigens vaak wel, ere wie ere toekomt.

Wheely 25 augustus 2020 om 09:38

@horsm
klopt! de reacties en de discussies zijn vaak minstens zo interessant als de artikelen zelf. Al fluctueert dat wel enorm. Soms weten we zelf het niveau ook enorm naar beneden te halen. :)

klootje kriekeljon 25 augustus 2020 om 10:39

O ironie. Blijven de Rabobank topics in het archief nog te belezen?

VerstandOpNul 25 augustus 2020 om 12:42

Ik vind de reacties ook een grote meerwaarde hebben, zeker onder een bericht met een paar niet al te veelzeggende quotes van een renner.. En dan 50 verschillende Johan Derksens eronder, met zeer wisselende maar daarom niet minder vermakelijke bijdragen..

KnightBiker 25 augustus 2020 om 08:58

Het is waar dat de Telegraaf vaak goede wielren scoops had, die meestal klopten. De analyses en beschouwingen vind ik van de Telegraaf niet erg interessant, maar dat geld ook voor een groot deel van de insteek van Wielerflits: ik lees wielerflits eigenlijk als een soort hate-watch verhouding: de content is snel & veel maar polariserend en soms weinig diepgaand.
Als ik Sporza of cycling tips lees voel ik me op mijn gemak, bij wielerflits vaak licht geagiteerd, precies het gevoel dat de Telegraaf & het AD ook bij mij oproepen.

Frank V 25 augustus 2020 om 12:14

Dit exact WF! Here is room to improve.

"..de content is snel & veel maar polariserend en soms weinig diepgaand."

Marik 25 augustus 2020 om 12:23

Toch reageer je frequent onder de artikelen, dat betekent dat je er toch geregeld te vinden bent. Wellicht voor de balans dan?

KnightBiker 25 augustus 2020 om 15:58

@Marik – ik heb toch duidelijk aangeven wat de sterke punten zijn? Snel bij de scoop en veel? Ik laat me horen omdat ik vaak diepgang mis, of iets wil leren. Zie het als mijn bijdrage aan een platform dat in mijn ogen potentie heeft, het komt er alleen niet helemaal uit. (Maar het is ook niet mijn platform, dus men moet er mee doen wat men wil)

Marik 25 augustus 2020 om 16:05

KnightBiker, thx voor je verheldering

john 25 augustus 2020 om 09:01

Ha Ha het is een Sjeng (Maastrichtenaar) en hier zeggen wij als een Sjeng goede morgen zegt dan moet je eerst naar buiten kijken of het wel morgen is (Vertellen wel vaker een leugen)

Wildebert 25 augustus 2020 om 09:07

Haha, je zal maar Sjeng Schalken heten. Wel 3 x kwartfinale Wimbledon trouwens.

Baik-Baik 25 augustus 2020 om 09:09

Interessante move. Ik ben benieuwd of hij in de kwajongens sfeer van Wielerflits past.

Prima Facie 25 augustus 2020 om 09:13

Mooie slag voor wf, hoop wel dat hij maar voor klein deel mede-eigenaar is geworden. En de volgtopics zijn natuurlijk het meest unieke element aan wf.

Headlines

Materiaalzone

Populair