Raúl Alarcón triomfeert in derde rit Ronde van Portugal

Raúl Alarcón triomfeert in derde rit Ronde van Portugal
zaterdag 4 augustus 2018 om 19:19

De derde rit in de Volta a Portugal 2018 is op het palmares bijgeschreven van Raúl Alarcón. De 32-jarige Spanjaard van W52-FC Porto kwam solo aan in Oliveiro do Hospital. Vicente Garcia de Mateos – ritwinnaar van gisteren – werd tweede, voor Joni Brandão. Door zijn zege pakt Alarcón ook de leiderstrui over van Rafael Reis.

Alarcón reed weg in een afdaling, waarna hij in de laatste twintig kilometer besloot om alleen verder te gaan. De Spanjaard reed vorig jaar zijn beste seizoen uit zijn carrière, waarin hij onder andere de eindzege in deze Ronde van Portugal voor zichzelf opeiste. Een verlate overstap naar de WorldTour kwam er – ondanks de nodige interesse – uiteindelijk niet. Er volgen nog zes lastige etappes, waarna de Ronde van Portugal volgende week eindigt met een tijdrit in en rond Fafe.

Organisatie treft maatregelen
Portugal heeft de laatste dagen te kampen met extreem hoge temperaturen van dik veertig graden Celsius. Er hebben al diverse renners opgegeven met uitdrogingsverschijnselen. Het heeft de organisatie doen besluiten om de koninginnenrit van zondag aan te passen. De renners laten de klim naar Torre naast zich liggen en doen in plaats daarvan Peñhas da Saude aan.

Dit artikel delen:

13 Reacties

123poetertjes 4 augustus 2018 om 19:21

Goed, El Rey Raúl heeft de Volta nu al in een plooi gelegd. Niet echt een klim te noemen (trapsgewijs van 250 naar 500 meter in tien kilometer) en alsnog krijgt ie het peloton op een minuut met ook nog een bijna-val tussendoor waarin hij zijn toen-nog-medevluchter Casimiro per abuis in de greppel gooide. En er werd nog best doorgereden in dat peloton – door de ploegmaats van Alarcon welteverstaan, want dit is de Volta. Een groepje schaduwfavorieten (met Alarcon erbij is iedereen schaduwfavoriet ook al geeft zelfs zijn schaduw licht) kon aan het begin nog even aanhaken. Garcia kon nog het beste in het spoor blijven en kernexplodeert zich naar een tweede plek op 30 seconden. Brandao, de eerder genoemde Casimiro en Pinto volgen nog weer tien seconden verder.

En dit met 40 graden.

Jammer dat ik de etappe van morgen moet missen, de eerste serieuze aankomst bergop. Vandaag heb ik in elk geval al genoten. De Volta is de mooiste ronde van het jaar.

0
Thijs E 4 augustus 2018 om 19:52

@123: Mooi verwoord. Raul gunt niet alleen de Tour aan G, hij laat de eerste twee etappes, als ware het kruimels, over aan zijn volgelingen

0
Chasse_patate 4 augustus 2018 om 21:25

Je verwacht het niet!

0
jooprioolpijp 4 augustus 2018 om 21:37

Ik zie bevestiging: dit is dé klimknecht voor Dumoulin – als Tommie ‘m tenminste bij kan houden…

0
Rhohan 4 augustus 2018 om 21:47
Quote:
De Volta is de mooiste ronde van het jaar.

Ik heb iets gemist geloof ik ;)

0
LeFonque 4 augustus 2018 om 22:02

Ik begrijp de hype over de Volta nog steeds niet helemaal. Wat voor gekke dingen gebeuren er allemaal?

0
Handige Harry 4 augustus 2018 om 22:10

Daarom is het dus zo’n leuke koers.
Beetje zoals je op vakantie gaat naar Disneyland, daar komt magie ook tot leven.

0
123poetertjes 4 augustus 2018 om 22:18

Hetiskoers weet het, zoals altijd, weer treffend te omschrijven. Vooral dit zinnetje:

Quote:
Mensen buiten de zeepbel snappen er niks van en mensen binnen de zeepbel snappen niet dat de mensen erbuiten er niks van snappen.

De Volta is een koers waar uitgerangeerde Spanjolen en oude Portugezen met veertig per uur een berg opjassen, verscheidene gelauwerde Proconti's huilend achterlatend. De Volta is een koers waar renners elf dagen mogen schitteren alvorens weer 354 dagen in de vergetelheid te geraken. De Volta is een koers waar teamgenoten keihard achter hun kopman aanrijden en muiten waar mogelijk. De Volta is een koers die zich niet laat stoppen door een extreme hittegolf omdat de renners + hele entourage daar compleet van het padje zijn, niks dat een vloot brandweermannen langs de lijn niet op kan lossen. De Volta is een koers die op tachtig kilometer van de finish opengebroken kan worden door de klassementsleider (zeker als ie Raul Alarcon heet of voorheen Gustavo Cesar Veloso). De Volta is een koers waar dikke sprinters uit het niets keihard een berg op kunnen rijden (het Candido Barbosasyndroom). De Volta is een koers waar renners hun B-staal mee naar huis mogen nemen. De Ronde van Portugal is, om Hetiskoers weer te citeren, een imitatie van een recent verleden is en hiermee appelleert aan een miskend sentiment: nostalgie naar de jaren negentig, het tijdperk dat de wielersport liefst vergeet en waar mogelijk uitwist, niettegenstaande een heleboel wielerliefhebbers zijn opgegroeid met Pantani, Armstrong en Dave Bruylandts.

De Volta is magisch <3

0
Verweggistan 4 augustus 2018 om 22:19

Slechts 1 top10 plek voor W52.
@LeFonque: Alarcon trapt dezelfde wattages als Froome op vergelijkbare klimmen en toch is zijn transfer naar nota bene Movistar afgeketst.

0
Grobbel 4 augustus 2018 om 22:40

Het is een beetje hetzelfde wereldje als dat van de Iraanse brommertjes die een aantal jaren terug zo een beetje elke exotische koers domineerden – een wereldje dat na meerdere rondjes betrappingen nu wel een beetje gedaan lijkt te zijn overigens. In 2015 hoorden die qua CQ-punten nota bene nog bij de beste 20 landen ter wereld, maar nu Askari en Emami (wederom) zijn geschorst, en Pourseyedi en nog wat opgevoerde scooters in de marge zijn verdwenen, is het niet veel meer.

0
Scott Sunderland 4 augustus 2018 om 22:42

De meeste dromen zijn bedrog

Maar als ik Alarcon zo zie rijden droom ik nog

Hit van M. Prostato

0
mamaffia 5 augustus 2018 om 13:34

@Scott Sunderland
Keurig :)

0
LeFonque 5 augustus 2018 om 20:16

Schitterend, dank voor de uitleg!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone