Raúl Alarcón onverslaanbaar in Volta a Portugal

Raúl Alarcón onverslaanbaar in Volta a Portugal
zaterdag 11 augustus 2018 om 18:23

Raúl Alarcón heeft met zijn derde etappezege zijn dominantie in de Volta a Portugal onderstreept. De 32-jarige coureur van W52/FC Porto posteerde op de slotklim zijn ploeg op kop om vervolgens in de slotkilometer opnieuw verschroeiend hard uit te halen.

Op Mondim des Bastos kregen de coureurs in de Volta a Portugal nog eenmaal de kans om leider Alarcón bergop uit de leiderstrui te rijden, een dag voor de afsluitende tijdrit van 17,2 kilometer.

Een vroege vlucht werd al vroeg losgelaten en Alarcóns naaste belagers wachtte de slotklim af om hun demarrage te plaatsen. Door het strakke tempo van W52/FC Porto op de slotklim bleven echte aanvallen uit. Wel liep de voorsprong van David Rodrigues – de laatste overblijver uit de vroege vlucht – rap terug. In tien kilometer verloor de eenzame Portugees vooraan meer dan vier minuten op de blauw-witte armada. In het zicht van de haven werd hij teruggepakt door de leider, die vlak daarvoor zijn beslissende aanval had geplaatst.

Opnieuw was niemand in staat om de Spanjaard te volgen, waardoor Alarcón één dag voor het einde van de Portugese ronde alvast een optie nam op de eindzege.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chasse_patate 11 augustus 2018 om 18:29

Ongekend deze man. Dat deze niet naar een WT ploeg gaat snap ik echt niet. Hier zou TLJ een slaatje kunnen slaan.

Zoals w52 rijdt is net alsof je Sky ziet rijden. Gewoon hard een berg op en anderen geen kans geven om te demarreren. Zou er een samenwerking zijn?

0
josi 11 augustus 2018 om 18:33

Lijkt me de grote favoriet voor het komende WK.

0
GP Blanco 11 augustus 2018 om 18:38

@Chasse_patate ik hoop dat je opmerking ironisch is. Renners in het Portugese circuit geven licht in het donker.

0
leegloper 11 augustus 2018 om 18:43

Alarcon zag er echt moe uit deze keer, maar zijn derde rit is binnen. Mooie finish trouwens op dat bergje met dat pad rondom.

Alarcon had de afgelopen jaren 28 tot 38 wedstrijddagen volgens procyclingstats. Is dat alles of zijn er nog wedstrijden die niet worden opgenomen bij procyclingstats?

0
josi 11 augustus 2018 om 18:51

@leegloper, De rest van de tijd zit hij bij zijn schoonfamilie in Mexico.

0
storm-biker 11 augustus 2018 om 19:19

@leegloper Procyclingstats doet alleen UCI koersen. Continentale renners rijden ook nationale koersen, zullen er dus wel meer zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone