Rasmussen opgenomen in programma biologisch paspoort

maandag 15 februari 2010 om 14:53

Michael Rasmussen zal binnenkort deel uitmaken van het programma van de zogenaamde biologische paspoorten. Dat heeft een woordvoerder van de UCI, Enrico Carpani gezegd bij het Deense SPN. Dat is nodig aangezien Rasmussen stilaan opnieuw aan de weg naar de top werkt, zo vindt men bij de Internationale Wielerunie.

“Rasmussen maakte al tijdens zijn schorsing deel uit van een testgroep”, aldus Carpani. “Daarnaast is hij in 2009, vanaf het moment dat hij een comeback in de wielersport overwoog, al dertien keer gecontroleerd met het oog op zijn biologisch paspoort.”

Die controles werden stopgezet op het moment dat de Deen zijn contract tekende bij zijn nieuwe team Miche, aangezien enkel ProTour- en ProContinentale ploegen deel uitmaken van het UCI-programma. Maar daar komt nu dus verandering in.

“We zijn volop bezig een lijst op te stellen met renners die deel uitmaakten van onze testgroep en op dit moment op Continentaal of lager niveau rondrijden”, vertelt Carpani. “Rasmussen is één van hen zal de komende weken op die lijst terechtkomen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone