Rasmus Tiller: “Ik probeerde de finale van vorig jaar te kopiëren”
foto: Cor Vos
zaterdag 5 juni 2021 om 18:14

Rasmus Tiller: “Ik probeerde de finale van vorig jaar te kopiëren”

Rasmus Tiller maakte zaterdag indruk in Dwars door het Hageland door op de Citadel van Diest iedereen uit het wiel te sprinten. De sterke Noor wist hoe hij het in de slotfase moest afmaken: “Ik probeerde de finale van vorig jaar te kopiëren, toen Rickaert op twee bochten voor de meet versnelde.”

“Ik voelde me heel goed vandaag”, gaat hij verder. “Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Op het einde was iedereen heel moe en met de kasseien op de Citadel was het moeilijk om te sprinten. Als je dan op kop rijdt, is het moeilijk om nog gepasseerd te worden.”

Verlenging
Afgelopen week kwam ook het nieuws naar buiten dat Tiller zijn contract bij Uno-X met drie seizoenen heeft verlengd. De Noor zit goed op zijn plaats bij het procontinentale team, zo laat hij weten. “Ik krijg hier de kans om mezelf verder te ontwikkelen de komende drie jaar. Het team is daarnaast ook nog eens erg goed. Ik ben steeds van mijn ploeggenoten onder de indruk.”

“Iedereen streeft er naar om in de WorldTour te rijden, maar voor nu is het ook belangrijk om vertrouwen van mijn ploeg te hebben en voor eigen kansen te rijden. In een WorldTour-team kun je je met de grote sterren in de ploeg toch minder goed ontwikkelen. In dit team geloven ze echt in me.”

Klassiekerrenner
Na een tweede plaats in Le Samyn en een derde plaats in Tour du Finistère is dit alweer de derde keer dat de renner na afloop van een semiklassieker mee het podium op mag. In de toekomst hoopt Tiller dat ook in grotere wedstrijden te doen. “De Vlaamse klassiekers zijn op termijn echt mijn droom. Dat zijn echte wedstrijden, die veel meer draaien om tactiek en aanvallen.

 
6 Reacties
Sorteer op:
Na een sterk voorjaar en nu deze overwinning lijkt het mij dat we deze Viking volgens jaar in de Worldtour zien. Bij wie zien jullie kansen voor deze gast?
    5 juni 2021
    Heeft al in de WT gereden, zelfs de Vuelta al gereden en in het artikel staat dat hij wil blijven bij zijn team, dus ik weet niet waarom hij dan zou vertrekken?
    Ik kan goed lezen, en waarom was mijn vraag niet. Deze renner doet het goed als kopman wanneer hij vertrouwen van de ploeg krijgt. Dat is blijkbaar belangrijk voor hem. De vraag is of er een ploeg is die hem het vertrouwen kan geven. De kracht van Pro teams is blijkbaar om minder systematisch georganiseerd te zijn, waarvoor hij zijn voorkeur uitspreekt. Dat is leuk voor hem, maar hij staat daarmee zelf ook de ontwikkeling van zijn ploegmaten in de weg.
    Mij lijkt het dat het wel meevalt met die systematische organisatie bij Uno-X. Die ploeg heeft het goed op orde, rijdt een mooi programma en speelt haast altijd een belangrijke rol in de wedstrijden die ze rijden. De reden waarom Tiller ervoor kiest niet terug te keren naar de WT is dat hij in een WT team sowieso lager in de pikorde zou staan en minder vaak zijn eigen kans zou mogen gaan. Makes sense.
6 juni 2021
Zet hem bij Wanty en daar mag hij ook zijn eigen kans gaan hoor
6 juni 2021
Tiller blijft bij Uno-X: https://twitter.com/UnoXteam/status/1400795617836863488

Reacties zijn gesloten.