Ramon Sinkeldam kent programma voor augustus
foto: Cor Vos
donderdag 2 juli 2020 om 10:59

Ramon Sinkeldam kent programma voor augustus

Ramon Sinkeldam start volgende maand in dezelfde wedstrijden als zijn kopman Arnaud Démare. De 31-jarige Noord-Hollander heeft daarnaast nog een plekje in zijn agenda weten te vinden voor het Nederlands kampioenschap op de weg, de wedstrijd die hij in 2017 op zijn naam schreef.

Het betekent dat Sinkeldam aftrapt in de sterk bezette Vuelta a Burgos, waarna hij Démare ook nog bijstaat in Milaan-Turijn en Milaan-San Remo. Alvorens hij afreist naar Drenthe om zich te mengen in de strijd om de nationale driekleur, staat de Nederlander nog aan de start in de VOO-Ronde van Wallonië. De maand augustus wordt afgesloten met de Tour du Poitou-Charentes. Sinkeldam’s kopman Démare wist twee jaar geleden alle etappes te winnen in deze Franse 2.1-wedstrijd.

De Giro d’Italia is dit jaar de enige grote ronde op de planning van de Nederlander. In de Giro d’Italia zal Sinkeldam, net als in andere wedstrijden, voor Démare werken als lead-out.

Programma augustus flag-nl Ramon Sinkeldam
28 juli-1 augustus: flag-es Vuelta a Burgos
5 augustus: flag-it Milaan-Turijn
8 augustus: flag-it Milaan-San Remo
16-19 augustus: flag-be VOO-Ronde van Wallonië
23 augustus: flag-nl NK op de weg
27-30 augustus: flag-fr Tour du Poitou-Charentes

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2020 12:14
en daarna de Giro
    2 juli 2020 12:42
    Inderdaad: Copy-paste van het programma van Démare.

    Démare zal na de Ronde van Burgos (28 juli-1 augustus) naar Italië reizen voor Milaan-Turijn en Milaan-San Remo.
    Na de VOO-Ronde van Wallonië trekt Démare naar zijn thuisland Frankrijk (voor Sinkeldam dus NL) voor de nationale kampioenschappen. De 28-jarige renner zal dit jaar dus niet deelnemen aan de Tour de France, maar rijdt in aanloop naar de Giro wel de nodige koersen in Frankrijk met de Tour du Poitou-Charentes, de GP de Fourmies en Parijs-Chauny.

    Démare zal in aanloop naar de Ronde van Italië ook nog de nodige kilometers malen in de Ronde van Luxemburg.

Reacties zijn gesloten.