Ramon Sinkeldam: “Focus ligt op de klassiekers”

woensdag 26 februari 2014 om 19:33

In afwezigheid van John Degenkolb en Marcel Kittel krijgen de jonge talenten van Giant-Shimano hun kans om zich dit weekend te bewijzen op het hoogste niveau. Ramon Sinkeldam (25) is één van hen. De Nederlander – die vorig jaar vooral uitblonk in de massasprints – legt dit jaar de focus helemaal op de klassiekers, en hoopt dan ook op een goede prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad. Wat hij van zijn deelname aan deze klassieker verwacht, vertelde Sinkeldam uitgebreid aan WielerFlits.

Net als de voorbije twee jaar komt de ex-winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften met ambitie aan de start van de Omloop. Kuurne-Brussel-Kuurne laat hij, ondanks zijn goede sprintersbenen, links liggen. “Dat is een keuze die ik volledig zelf gemaakt heb”, aldus Sinkeldam. “Ik wou wel aan de start komen in Kuurne, maar er zijn binnen het team natuurlijk een hele hoop renners die daarop mikken. Dus besloot ik me helemaal op de Omloop te focussen. Daar hoop ik een eerste keer uit te blinken.”

Zoals gezegd is John Degenkolb er niet bij. Dat biedt perspectieven voor Sinkeldam, die daarom zijn eigen gang mag gaan. “Giant-Shimano komt zonder kopman naar de Omloop, dus krijg ik – net als Dries Devenyns – een vrije rol. Wie van ons er wordt uitgespeeld, zal van mijn vorm van de dag zelf afhangen. We gaan elkaar zo goed mogelijk proberen te helpen, en misschien volgt daar wel een goed resultaat uit”, aldus de 25-jarige renner, die naar eigen zeggen de goede vorm te pakken heeft.

Ondanks zijn leeftijd, weet de Nederlander zeer goed wat hem zaterdag te wachten staat. Sinkeldam reed zich al twee keer in de top vijftig van de Omloop, en ging vorige week het parcours samen met zijn ploeg nog eens verkennen. “Zo een verkenning is altijd nuttig”, vindt hij. “Vooral om het geheugen op te frissen was dit interessant. Ik verwacht dat de koers losbarst op de Taaienberg. Daar moeten we voorin zitten. Als dat lukt, is de kans groot dat je in de kopgroep terecht komt.”

“Over mijn conditie maak ik mij alvast geen zorgen. In zowel de Tour of Dubai als die van Haut-Var was het gevoel zeer goed.” De supervorm moet pas eind maart komen, want dan komen met de kasseiklassiekers de absolute hoofddoelen van Sinkeldam eraan. “Deze winter heb ik me in ieder geval vooral toegelegd op het klassieke werk. Een gevolg daarvan is dat ik me sterker voel dan vorig jaar. Toch laat ik het sprinten niet links liggen, maar de klassiekers zijn op dit moment prioriteit één.”

Lees ook:
Sebastian Langeveld: “Mijn piek ligt later dan de Omloop”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone