Rabobank: “We kunnen deze ronde winnen”

vrijdag 20 januari 2012 om 17:10

foto: Sirotti

Rabobank denkt goede kansen te hebben om de Tour Down Under dit jaar winnend af te sluiten. Dat vertelde ploegleider Frans Maassen tegen Rabosport. De Australiër Michael Matthews staat op een tweede plaats in het algemeen klassement op twee seconden van klassementsleider Kohler.

In de rit van vrijdag was Rabobank met drie man (Matthews, Kelderman en Sanchez) aanwezig in de grote kopgroep. “Natuurlijk hadden we stilletjes de hoop met Matthews ook een gooi te kunnen doen naar de ritwinst, maar dat zat er niet in,” aldus Maassen. Uiteindelijk won oud-Rabobankrenner Oscar Freire de etappe.

Morgen volgt de koninginnerit naar Old Willunga Hill. “Dat is de lastigste rit deze ronde, vooral door de aankomst bergop. We staan er beter voor dan gehoopt, met Matthews op de tweede plaats en met Kelderman en Sanchez die met de besten omhoog kunnen,” analyseert Maassen. “Alles is nog mogelijk. We kunnen de ronde nog winnen. Het gaat van het koersverloop van morgen afhangen. Hoe groot is de groep die op de finish afrijdt en wie hebben wij erbij zitten? Ik heb goede hoop, onze drie klassementsrenners zaten er vandaag in elk geval bij.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone