Rabobank, Vacansoleil en Skil sluiten wieler-CAO (video)

maandag 18 april 2011 om 21:05

De Rabobank Wielerploegen, Vacansoleil en Skil-Shimano hebben een CAO afgesloten met hun renners. De overeenkomst moet meer zekerheid bieden. Het idee voor de CAO ontstond na onenigheid tussen de Rabobankploeg en oud-renner Thorwald Veneberg. In de overeenkomst wordt nu onder meer beschreven hoe de ploegen omgaan met de Flexwet.

Na anderhalf jaar onderhandelen zijn de ploegen het eindelijk eens. De renners zijn er blij mee. “Het blijft een onzekere sport, onzeker werk eigenlijk. Elk jaar kan het afgelopen zijn,” vertelde Skil-renner Koen de Kort. “Wij hebben nu iets meer zekerheid waardoor we meer mogelijkheden hebben na en tijdens de carrière.”

Initiator Harold Knebel toont zich tevreden “Door deze CAO is er duidelijkheid voor zowel de renner als de ploeg, in het geval van ziekte of erger: arbeidsongeschiktheid. Bovendien hadden we in Nederland te maken met een hiaat tussen de sportieve regelementen van de UCI en het normale Nederlandse arbeidsrecht, maar door deze overeenkomst is er geen onduidelijkheid meer.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair