Rabobank strikt Michael Matthews

donderdag 9 september 2010 om 21:46

Rabobank heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Michael Matthews. Dat staat te lezen op de site van het team. De 19-jarige Australiër, die op dit moment actief is in de Tour de l’Avenir, komt over van het Australische continentale Team Jayco Skins.

Technisch directeur Erik Breukink is onder de indruk van de kwaliteiten van Matthews. “Hij heeft een goede tijdrit, gaat goed omhoog en heeft rappe benen aan de finish. Een allrounder, die bovendien nog helemaal in ontwikkeling is en ook nog eens de hele goede Australische mentaliteit meebrengt.”

“Hij geldt als een toptalent, in wie meerdere ProTour-ploegen geïnteresseerd waren. We zijn trots op het feit dat wij hem hebben weten te contracteren”, gaat Breukink verder. “De jongen is nog helemaal in ontwikkeling en heeft al zulke mooie dingen laten zien, dat we absoluut perspectief in hem zien.”

Matthews heeft er met twee etappezeges in de Tour de Langkawi en de Ringerike GP én één dagsucces in de Tour of Wellington en de Tour of Japan een sterk seizoen opzitten. Daarnaast werd hij tweede in de belofteneditie van de Ronde van Vlaanderen en liet hij zich al meermaals opmerken in de Tour de l’Avenir.

Michael Matthews is voorlopig de zevende aanwinst van de bankiersploeg voor volgend seizoen. Eerder legde het ook al de Spanjaard Luis Léon Sanchez, de Deen Matti Breschel, de Belg Maarten Wynants en de Nederlanders Theo Bos, Coen Vermeltfoort en Tom-Jelte Slagter voor de komende twee seizoenen vast.

Lees ook:
Matthews wint WK voor beloften
WF interviewt Michael Matthews: “Rabobank sprong in het oog”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone