Quintana over bizarre ontknoping Tour Colombia: “Zeer emotionele zege”
foto: Cor Vos
dinsdag 19 februari 2019 om 14:57

Quintana over bizarre ontknoping Tour Colombia: “Zeer emotionele zege”

Nairo Quintana had als doel om de Tour Colombia 2.1 te winnen, maar de renner van Movistar moest uiteindelijk genoegen nemen met plaats vijf. Toch viel er nog wat te juichen voor de 29-jarige klimmer: Quintana won namelijk de chaotische slotetappe. “Een zeer emotionele zege”, zo vat de Colombiaan het samen.

Quintana, Miguel Ángel López én het Sky-duo Iván Ramiro Sosa en Egan Bernal: dit viertal leek het op de flanken van de Alto de Palmas uit te gaan maken om de ritzege. Quintana en Sosa werden echter door enkele meelopende fans ten val gebracht.

De twee klimmers leken plots kansloos voor de zege, maar wisten tóch nog terug te keren. Quintana kwam zelfs als eerste boven, profiterend van een heuse surplace tussen López en Sosa, die waren verwikkeld in een hevig gevecht om de eindzege. Zo kon Quintana toch nog met een positief gevoel zijn thuisronde afsluiten.

“Werd vooruit gestuwd door de fans”
“Deze Tour Colombia was heel erg lastig”, aldus Quintana. “Er werd op een hoog niveau gekoerst, en de voorbije etappes waren loodzwaar. Ik werd echter vooruit gestuwd door de liefde en de aanmoedigingen van de fans. Hierdoor kon ik nog een laatste aanval plaatsen, en de etappe winnen.”

Als hem gevraagd wordt naar het bewuste incident, weigert Quintana de fans te veroordelen. “Het staat voor het gewone leven. Als je valt, moet je gewoon weer opstaan en blijven vechten. Dat hebben we vandaag gedaan. Het is echt een hele emotionele overwinning. Ik wil mijn zege dan ook met iedereen delen.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
19 februari 2019 15:14
Edit: Ten val gebracht ;)
19 februari 2019 18:10
Wat een poëzie van deze man!
19 februari 2019 18:25
Zo zie je maar dat die Colombianen ook niet over één kam te scheren zijn. Uitzinnige, heethoofdige fans en een onderkoelde, onverstoorbare Nairo. Heb wel waardering voor zijn houding, denk niet dat ik onder die omstandigheden hetzelfde zou hebben gereageerd.
    19 februari 2019 18:47
    Ik had liever gehad dat hij afstand nam van die gekken langs het parcours in plaats van het allemaal te bagatelliseren
19 februari 2019 19:17
Top reactie van Nairo Q. Hij was dacht ik niet de sterkste (Sosa of Lopez waren beter in mijn beleving) op de laatste klim maar pakt zijn etappe toch mooi mee. Toch zal hij dit seizoen eens moeten laten zien dat hij nog mee kan met de wereldtop m.b.t. grote rondes .En daarnaast zorgen dat hij niet wordt voorbij gestreefd door de nieuwe generatie Colombiaanse talenten, o.a. Bernal, Sosa,Lopez . We gaan het zien.

Reacties zijn gesloten.