Quintana na tegenvallende prestatie: “Kon gewoon niet harder”

Door , donderdag 19 juli 2018 om 19:34
Quintana na tegenvallende prestatie: “Kon gewoon niet harder”

foto: Sirotti

Waar Sky als grote winnaar uit de Alpen is gekomen, zal het voor Movistar de komende dagen vooral wonden likken zijn. Van het vooraf zo geroemde koningstrio staat Mikel Landa er het beste voor. De Bask kijkt als nummer zeven in de stand echter wel tegen een achterstand aan van 3:13 op gele trui Geraint Thomas. Nairo Quintana en Alejandro Valverde – de twee andere kopmannen – volgen in het klassement al op meer dan vier en negen minuten.


Vooral het mindere rijden van Quintana is opvallend, gezien zijn hoopvolle optreden in de recente Ronde van Zwitserland. Op Alpe d’Huez kon hij echter opnieuw de beste klimmers niet volgen. “Het was een erg zware en snelle etappe. Ik had op de slotklim gewoon niet meer de krachten”, zo liet hij na afloop weten aan Ciclismointernacional

“Ik heb alles gegeven, meer zat er niet in”, aldus Quintana, die de komende dagen hoopt te overleven. “Ik zal op dit moment gewoon de etappes moeten doorkomen, om te zien hoe ik me voel.”

Betere Landa ziet af: “Heb nog altijd last van mijn rug”
Landa kwam, in tegenstelling tot Quintana, beter voor de dag op Alpe d’Huez. De Spaanse klimmer sprintte zelfs nog mee voor de dagwinst, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met plek vijf. “Het was een erg zware dag. Ik heb nog altijd erg veel last van mijn rug, en had het tijdens de rit dan ook erg moeilijk. Ik weet dan ook niet hoe ik deze prestatie uit mijn benen heb geschud.”

Waar Quintana’s woorden weinig ambitie verraden, houdt Landa de moed er nog altijd in. “Ik zag Sky de afgelopen dagen wat nerveus opereren. Met de vermoeidheid die in de benen slaat, moeten we het blijven proberen. Er zullen nog kansen komen”, zo laat hij weten aan Ciclismo a Fondo.

Dit artikel delen:

21 Reacties

ChefSpijker 19 juli 2018 om 19:38

Quintana is passé. Bernal gaat ’t doen voor Colombia in de Tour binnen nu en een paar jaar.

RaketVuist 19 juli 2018 om 19:39

Deze jongen gaat nooit de Tour winnen. Is vaak in de derde week een van de besten, maar verliest altijd te veel in de eerste twee. Niet compleet genoeg.

IlPirata 19 juli 2018 om 19:40

Landa is de sterkste op het moment. Quintana is al 2 jaar matig, maar ook hij kan er door komen. Immers opde TdF gepiekt, we gaan het zien.
En inderdaad met Bernal hebben ze een hele hele goede opvolger.

Jowinho 19 juli 2018 om 19:41

Quintana was gewoon vroegrijp en is nu al over zijn top heen. Spijtig, maar met Bernal is er al opvolging, al moet die wel weg bij Sky.

WernerFranke 19 juli 2018 om 19:49

Quintana, Chaves, Henao, Uran (met uitzondering van zijn uitschieter vorig jaar) hebben allen moeilijkheden gehad om na hun 25e nog echt stappen voorwaarts te zetten.

lucas14 19 juli 2018 om 19:59

Wat is dat toch met Colombianen…. Zijn ze nou gewoon vroeger goed dan 'Europeanen', waardoor ze snel opvallen of zit het toch ook in mentaliteit. 5 jaar geleden fladderde quintana hier nog omhoog en leek ie veel sterker dan nu.

josi 19 juli 2018 om 20:03

De “alle ballen op de Tour”-aanpak van Movistar heeft tot nog toe weinig indrukwekkende resultaten opgeleverd. Quintana heeft z’n hele jaar op de Tour afgestemd en wordt er tot dusver gewoon vanaf gereden door de Giro-gangers Froome en Dumoulin. Helemaal afschrijven doe ik hem niet, maar gezien zijn achterstand lijkt me de eindzege toch wel uit zicht te zijn geraakt.

SprintMaster 19 juli 2018 om 20:20

Jammer. Bewijst ook dat het helemaal niet logisch is dat er een jarenlange dominantie kan zijn in grote rondes.

Ab Normaal 19 juli 2018 om 20:30

Ach, Movistar heeft vandaag mooi wagonnetje in de Skytrein gespeeld.
Bovenal ben ik blij dat deze verevelende wieltjesplakker slecht rijdt. Hoop dat Movistar snel inziet dat Quintana niet goed genoeg is om de tour te winnen en hem snel in de knechtenrol duwt. Bidons halen voor Landa bijvoorbeeld.

Jungle Man 19 juli 2018 om 20:32

Toch plaatst het feit dat renners als landa en quintana er doir sky zo af worden gereden de prestaties van sky in een apart daglicht.

ApotheekMajka 19 juli 2018 om 20:34

Is gewoon te oud. Echte leeftijd zal vermoedelijke in de 40 zijn. Net als Valverde over en sluiten.

oscarito1908 19 juli 2018 om 21:14

Die Colombianen komen als een raket binnen maar blijven structureel hangen. Deze jongen gaat de tour nooit winnen. Ook een bijzonder saaie renner.

Laatste man 19 juli 2018 om 22:34

@Jungle man,
Neem dan Dumoulin ook mee..

SprintMaster 19 juli 2018 om 22:41

@JungelMan: “Toch plaatst het feit dat renners als landa en quintana er doir sky zo af worden gereden de prestaties van sky in een apart daglicht.” Tja, je weet toch dat je bedrogen wordt waar je bij staat? Hoeveel aanwijzingen moeten er nog komen na de Giro.
Alle rijders in 1 ploeg die elke dag goed rijden, niet-klimmers die over de zwaarste cols meekomen enz. enz.

NLfiets 19 juli 2018 om 22:44

Froome en Thomas waren vandaag ookmaar 2% beter dan Bernal. Die zaten ook helemaal stuk na Bernals beulswerk. Dus misschien zegt dit meer over de kwaliteiten van toekomstige topper Bernal dan iets anders

Barino 19 juli 2018 om 22:52

Haha, Bernal kan nog steeds gewoon een nieuwe quintana worden hoor:-)

BigApple 19 juli 2018 om 23:04

Sky is helemaal niet zo sterk. Ze zijn vooral slim. Ze rijden driekwart van de etappe relatief rustig om hun team bij elkaar te houden. Maar Poels, Moscon en in mindere mate Rowe rijden geen sterke Tour.
Kruijswijk zag het als enige (met Valverde) juist en valt aan. Als meerdere ploegen de koers vroeg hard maakt komt Sky geïsoleerd te zitten en krijg je een andere koers.
Maar het gros blijft als makke schapen volgen en ja dan verlies je het wel op de slotklim.

Lage rugpijn 19 juli 2018 om 23:05

@’sprintmaster: En is een veel zwaardere tijdrijder die Tom heet , de giro in de benen heeft en nu movistar op een hoop rijdt dan niet verdacht?

Wielrennertje 19 juli 2018 om 23:19

Quintana begint zijn naam wel wat kwijt te raken zo..

Sonsbach Allstars 20 juli 2018 om 08:28

De Colombianen blijken toch wel een bepaalde wetmatigheid te volgen: op jonge leeftijd enorm pieken en na hun 25e uitdoven als een nachtkaars. Vroeg rijp is ook vroeg rot.

kleomantre 20 juli 2018 om 21:56

ander dieet misschien als ze naar europa of elders gaan

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.