Quinn Simmons wordt in klassiekers belangrijke pion voor Trek-Segafredo

Quinn Simmons wordt in klassiekers belangrijke pion voor Trek-Segafredo

© Cor Vos

maandag 14 maart 2022 om 10:30

Het Amerikaanse talent Quinn Simmons (20) begon pas eind februari aan zijn derde profseizoen, maar liet zich intussen al enkele keren opmerken. Met een zevende plaats in de Strade Bianche. En met veel aanvalslust in Tirreno Adriatico, die hem in San Benedetto del Tronto de bergtrui opleverde. “Met het oog op de klassiekers heb ik een goede stap gezet.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het duurde even voor we Simmons dit jaar aan het werk zagen. De voormalige juniorenwereldkampioen (2019 in Harrogate) bleef zo lang mogelijk in zijn thuisland trainen. Pas in de tweede helft van februari maakte hij de oversteek naar Europa en vatte hij zijn seizoen aan in de Faun-Ardèche – en de Drôme Classic, twee Franse wedstrijden uit de ProSeries.

Vervolgens reisde het toptalent door naar Italië voor de Strade Bianche, meteen een van zijn eerste grote doelen van het seizoen, en de Tirreno Adriatico. In de Strade werd hij fraai zevende, in de Tirreno liet hij zich opmerken door zijn aanvalslust. Dat leverde hem geen ritwinst op, maar na afloop kreeg hij met de bergtrui wel een mooie troostprijs.

Eerste trui in de WorldTour
“Dat was nochtans geen doel bij de start van de rittenkoers”, vertelt de man met de rosse baard. “We kwamen hier om Cicco (Giulio Ciccone) bij te staan en te kijken of we een etappe konden winnen. Toen ik dat probeerde – in de vierde rit – kwam de trui een beetje per toeval. Waarom hem dan niet proberen behouden, dachten we bij de ploeg. We hadden niet veel te verliezen.”

Die groene bergtrui om het lijf van een stoere bink als Simmons, het zag er wat vreemd uit. “Leuke verrassing, toch. Ik ben er trots op. Het vergt veel inspanningen om mijn gewicht naar boven te hijsen op de beklimmingen zoals we die de voorbije week voorgeschoteld kregen. Zeker zaterdag, op Carpegna. Het was echt een nieuwe ervaring, want normaal rijd ik in etappes als deze vooral in de gruppetto.  Maar ik ben blij dat ik het heb geprobeerd en die eerste trui ooit in de WorldTour is een mooie beloning.”

Quinn Simmons mag handtekening uitdelen in de Strade Bianche – foto: Cor Vos © 2022

“In mijn planning richting de klassiekers was deze Tirreno de best mogelijke voorbereiding”, klinkt het. “De Strade Bianche was al een goed begin, de Tirreno een belangrijke stap in mijn groei. Met mijn coach hebben we wat veranderingen aangebracht in mijn winter, met de focus op het verbeteren van mijn klimwerk. Zeker met het oog op de Strade, mijn eerste doel. Ik ben daardoor ook iets magerder geworden.”

Geen Milaan-San Remo
Simmons neemt nu een tiental dagen rust. “Die pauze heb ik nodig met het oog op de klassiekers”, zegt de Amerikaan die volgende maand ook van start gaat in de Amstel Gold Race. “Daarom ook sla ik dit jaar Milaan-San Remo over. Alhoewel ik het vorig jaar een prima ervaring vond en ik er misschien ooit wel een doel wil van maken.”

Jumbo-Visma en Team UAE zijn dé ploegen van het moment en beginnen straks als favorieten aan de klassiekers. Maar ook Trek-Segafredo zakt met een niet te onderschatten blok af naar het klassieke voorjaar. Zo vindt ook Simmons. “Mijn ploegmaats in Parijs-Nice, met niet in het minst kopmannen Mads Pedersen en Jasper Stuyven, hebben laten zien dat de vorm er ook bij hen is. We zijn hongerig”, sluit Simmons af. De concurrentie verlies hem maar beter niet uit het oog.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Kopinkas 14 maart 2022 om 07:47

Quinn zet hier de puntjes op de i en hangt de beentjes stevig aan die tweede m.
Herinner me die licht surrealistische (post overstromingen) Tour de Wallonie van vorig jaar, waar de Waalse speaker na zijn machtige ritwinst maar bleef doorgaan over ‘Quinn Simons! Quinn Simons! Quin Simons!’

0
Dikke Man 14 maart 2022 om 08:00

Dat bleek slechts een Waalse drenkeling te zijn die met een zwaar accent “Can’t swim!” zei.

0
Kopinkas 14 maart 2022 om 09:44

@Dikke Man
En dan nog in Eré-zée op de koop toe!

0
Turtlehead 14 maart 2022 om 08:15

Trek heeft best n aardig ploegske zo. Wel leuk voor het Vlaamse werk.

0
Romāns Vainšteins 14 maart 2022 om 08:29

Ontstuimige jonge roodbaard aan het front in de klassieke lente, zet maar door!
Daar kan toch geen liefhebber op tegen zijn?

0
Kopinkas 14 maart 2022 om 09:45

Roodbaard en Vocsnor die samen een offensief opzetten, daar teken ik voor!

0
Westland95 14 maart 2022 om 09:25

Viel me echt op hoeveel babyvet hij kwijt is geraakt. Super afgetraind lichaam heeft hij nu.

0
Shinzawai 14 maart 2022 om 10:14

Opvallend dat zowel Pedersen als Simmons Milaan-Sanremo laat schieten. Lijkt me toch niet ideaal voor de kansen van Trek.

0
Murcia 14 maart 2022 om 10:41

Simmons is van nature stronteigenwijs maar hij lijkt wel te hebben ingezien dat het loont om naar anderen te luisteren. Hij bulkt van het talent en is dapper dus hoop ik meer van hem te zien in de klassiekers.

0
KimJungPoels 14 maart 2022 om 11:45

Achter Jumbo is het voor mij het Trek blok dat tot nu toe de beste indruk geeft richting de klassiekers. Met Pedersen lijken ze een absolute kopman in wereldvorm te hebben. Stuyven is vaak aanwezig in finales en een zeer goede om mee te kunnen spelen zolang Pedersen erbij zit. Als dan ook nog deze Simmons de finales kan gaan halen dan heeft Trek daar een zeer sterk blok.

Ook een jongen als Kirsch maakt tot nu toe echt een goede indruk en kan denk ik in de pre-finale een belangrijke rol spelen. Maar goed, de wedstrijden waar het echt om gaat komen nog, en daar besluit Quickstep toch vaak een nóg grotere rol te spelen dan verwacht. Maar dit jaar vind ik tot nog toe alleen Asgreen behoorlijk ogen van die formatie. (Van de kern voor de echte klassiekers dan)

0
Wheely 14 maart 2022 om 11:58

Sterke gozer, heeft ie eigenlijk een sprintje in de benen? Lijkt me wel handig met het oog op de concurrentie in de klassiekers.

0
bellevue 14 maart 2022 om 20:44

Achteraf zou je zeggen: “ja was toch maar de bergtrui”
maar als je gezien hebt hoe lomp sterk die was en hoe lang die het vol hield,
dan geloof ik dat straks 250km geen probleem zal zijn.

We gaan voor de eerste keer het tactisch vernuft van de Amerikaanse roodbaard
mogen beoordelen. :)

0
Cochise 14 maart 2022 om 23:00

Ik mag em wel! Blij dat hij uiteindelijk redelijk “ongeschonden” uit dat onbedoelde politiek valletje van José Been is geraakt.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone