Quinn Simmons staat voor debuut in Vlaanderen en Roubaix

dinsdag 2 februari 2021 om 19:18
Quinn Simmons staat voor debuut in Vlaanderen en Roubaix

foto: Cor Vos

Quinn Simmons gaat voor het eerst een ‘heel’ Vlaams voorjaar afwerken. Het 19-jarige talent van Trek-Segafredo heeft onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn programma staan. Vorig seizoen miste Simmons de klassiekers in het najaar omdat hij geschorst was vanwege polariserende uitlatingen op sociale media.

Simmons begint zijn seizoen in eind februari niet in het Vlaamse openingsweekend, maar in de Drôme Classic en de Ardèche Classic. Dat hebben mensen van de ploeg bevestigd aan Velonews. Daarna volgt voor de junioren-wereldkampioen van 2019 het Italiaanse blok met Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Een week later begint hij in België aan zijn reeks voorjaarsklassiekers. Achtereenvolgens rijdt Simmons de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook de Amstel Gold Race een week later staat op de kalender voor de jonge Amerikaan.

In de kasseienkoersen zal Simmons, die in mei 20 jaar oud wordt, niet als kopman uitgespeeld worden. Die rol is weggelegd voor Mads Pedersen en Jasper Stuyven.

Voorlopig programma Quinn Simmons 2021
flag-fr Drôme Classic (27 februari)
flag-fr Ardèche Classic (28 februari)
flag-it Strade Bianche (6 maart)
flag-it Tirreno-Adriatico (10-16 maart)
flag-it Milaan-San Remo (20 maart)
flag-be E3 Saxo Bank Classic (26 maart)
flag-be Gent-Wevelgem (28 maart)
flag-be Dwars door Vlaanderen (31 maart)
flag-be Ronde van Vlaanderen (4 april)
flag-fr Parijs-Roubaix (11 april)
flag-nl Amstel Gold Race (18 april)

Dit artikel delen:

34 Reacties

Sammysosa 2 februari 2021 om 19:34

Dank. Polariserend was de mening van Trek, zijn uitlatingen (die een stuk verder gaan dan alleen het zwarte handje) zijn inderdaad racistisch.

0
ploeglijder 2 februari 2021 om 19:38

Leuk dat redneck QAnon Simmons ook nog fietst, maar ik heb toch veel moeite om voor hem te juichen.

0
KimJungPoels 2 februari 2021 om 20:08

Zal een foutje gemaakt hebben. Is daar als 19-jarige voor bestraft, dus laten we zeggen zand erover.

Enorm benieuwd wat deze youngster kan. Liet vorig jaar op sommige momenten toch al zien enorm veel power in de poten te hebben.

0
Michiel De Rooij 2 februari 2021 om 20:11

Top. Ik wens hem veel succes! Thumbs up.

0
chiller87 2 februari 2021 om 20:21

Zeer zwaar programma voor een 19-jarige.. benieuwd naar zijn progressie.

0
Verweggistan 2 februari 2021 om 21:46

Ach, een tweetje en hij heeft weer een rustpauze te pakken.

0
Bobby Solo 2 februari 2021 om 22:46

Hoop moraalridders die weer zonodig bij ieder bericht over Simmons weer direct vooraan staan om met hun vingertje menen te moeten wijzen. Daar gaat het bericht toch niet over? Gozer is 19, hou met janken. En als je niet weet hoe je racistisch moet schrijven doe het dan niet. Hup Simmons!

0
AdZ 2 februari 2021 om 23:40

Ja vriend. Hij heeft op velen geen beste eerste indruk gemaakt. En die maak je maar 1x, ook in fietsland. En racisme vergoelijken is trouwens bijna net zo kwalijk. Tenzij je natuurlijk nog maar 19 bent, want dan mag t nog…

0
kleomantre 3 februari 2021 om 18:07

Je omgeving kan wel je denkbeelden hebben bepaald voordat je goed en wel een eigen wereldbeeld hebt geschapen.

Je zou het zo kunnen zien dat hij misschien wel is opgegroeid met een ander, verkeerd of onwenselijk wereldbeeld. Kwestie van mee confronteren en (spelenderwijs) contacten laten leggen met dat/degene van wie je angst hebt, haat voor koestert of vooroordelen jegens hebt. Lijkt me een stuk productiever dan straffen en op voorhand al afserveren.

Geef dat traject een jaar of twee a drie en oordeel dan opnieuw. Het wereldbeeld kan dan bijgesteld zijn (super), het wereldbeeld is niet veranderd maar hij houdt zich in (jammer, maar verder geen probleem) of hij maakt nog misstappen (in dat geval is hij gewaarschuwd en zal ontslag wel volgen wat dan ook gerechtvaardigd is).

Buiten dat is het helemaal geen probleem wat je ook denkt, zolang je er maar niemand mee op zadelt of benadeelt.

0
Deel Koeper 2 februari 2021 om 23:35

Ach ja, Simmons.

Het is vooralsnog geen recidivist zoals Moscon, waar de kans ondertussen vrij groot lijkt dat het gewoon een heel erg naar ventje is.

0
AdZ 2 februari 2021 om 23:40

Haha geef m een jaartje…

0
ddjong67 3 februari 2021 om 04:30

Nog geen 2 weken geleden wordt er verbaasd gereageerd als Groenewegen bedreigd wordt en al weer wordt er hier direct met het hakmes gereageerd… Ploeglijer, rawolf .. ach.. het lijkt normaal te zijn om met 1% van de kennis 99% van het oordeel te mogen vellen.

0
Michiel De Rooij 3 februari 2021 om 09:08

Zo rollen ze, de hypocrieten

0
Melkzuur 3 februari 2021 om 07:46

Ik denk dat hij meer dan 1 koers zal winnen in 2021. Was al veel sterker in deel 2 van 2020.

0
Limal 3 februari 2021 om 08:20

Je kan je natuurlijk de vraag stellen of het programma van ene Quin Simmons nieuwswaardig is. De redactie vond dus van wel, vanwege de controverse die aan de man plakt.

0
KimJungPoels 3 februari 2021 om 09:47

Of wellicht omdat dit ook gewoon een van de grootste wielertalenten van het peloton is.

0
Limal 3 februari 2021 om 11:49

Fair enough, ik zal de redactie het voordeel van de twijfel geven.

0
Joaquim Agostinho 3 februari 2021 om 08:44

Benieuwd of hij een "stop the steal" mondkapje heeft..

0
josi 3 februari 2021 om 09:18

Wel een pittig programma voor zo’n jonge renner.

0
VerstandOpNul 3 februari 2021 om 09:41

Wat een griezelige inquisiteurs zijn jullie zeg, walgelijk..

0
LeoR 16 3 februari 2021 om 10:23

Ik denk dat zowel polariserend als racistisch hier correct zijn. Zijn racistisch uitlatingen zijn immers polariserend.

Dat zie je ook hier. Waar de ene groep dit soort gedrag absoluut niet weet te appreciëren, is er een andere groep die er alles aan doet Quinns uitlatingen te banaliseren (vb. hij is nog jong) en zelf de eerste groep persoonlijk aan te vallen als ‘moraalridders’, ‘hypocrieten’ en ‘inquisiteurs’.

0
Michiel De Rooij 3 februari 2021 om 11:13

Welke racistische uitlatingen deed hij dan? Het duimpje? Zo treurig dat zoveel mensen niet weten wat de definitie van racisme is.

0
Romāns Vainšteins 3 februari 2021 om 11:18

Persoonlijk denk ik dat je van een jongen die duidelijk een wat conservatieve achtergrond geniet niet moet verwachten dat hij met wat aanmatigende adviezen vanuit ploeg en forumlui zich helemaal converteert naar het maatschappelijk gewenste wereldbeeld anno 2021. Daarnaast vraag ik me terdege af wat we allemaal van keihard fietsende mannetjes mogen verwachten qua ethiek en wereldwijsheden, hoe belangrijk is het dat zij precies dezelfde taal uitkotsen zoals we dat graag zien bij onze persoonlijke favorieten onder politici?

Ik ben er wel uit eigenlijk, hoe bonter hoe beter en enig punt van beoordeling hoe ze rondfietsen.

0
LeoR 16 3 februari 2021 om 14:38

Ik denk dat we in principe helemaal niets hoeven verwachten van wielrenners qua ethiek en wereldwijsheden. Maar als publieke figures zouden ze idealiter wel minstens boven de 'ondergrens' blijven.

Verder heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en favoriete renners natuurlijk. Bij sommigen zal dit puur op 'uitslagen' zijn, voor andere is dan weer de nationaliteit belangrijker en wellicht zijn er (net als mijzelf) ook mensen die het gedrag en de persoonlijkheid van de renners in kwestie 'mee in rekening' nemen.

0
kleomantre 3 februari 2021 om 18:18

@RV: Voor je het weet zijn er straks zoveel nieuwe ongeschreven en geschreven sociale omgangsnormen dat we in deze verlichte tijd allemaal leven in een vorm van (sociaal) gevangenschap beter bekend bij de religieuze kringen van weleer. Gaan we stiekem met ons zeer select gekozen gezelschapje achter gesloten gordijntjes van gedachten wisselen. En passant, omdat we gefrustreerd zijn en dagelijks gekleineerd worden, doen we nog wat vervelende zaken in onze kelder.

0
VerstandOpNul 3 februari 2021 om 15:44

edit wf: houd het svp bij wielrennen

0
LeoR 16 3 februari 2021 om 16:04

@VerstandOpNul,

Volledig correct dat kuddegedrag gevaarlijk kan zijn, dat zagen we in de jaren-30 en dat zien we vandaag opnieuw met de huidige 'crisis'.

Echter begrijp ik niet, dat je enerzijds racisme een ernstige zaak vindt, maar anderzijds met je kop in het zand anderen met de vinger staat te wijzen omwille van een andere mening over racistisch uitlatingen van een wielrenner.

Versta mij niet verkeerd, van mij mag je gerust fan zijn en blijven van Simmons, maar probeer de mensen die dat omwille van zijn gedrag niet (meer) zijn, niet neer te sabelen met non-argumenten.

0
Michiel De Rooij 3 februari 2021 om 16:16

Je dag zal maar bestaan uit het op zoek gaan naar 'bekende' mensen, prominente mensen die ergens op sociale media een like uitdelen. Iets delen wat jou niet aanstaat omdat je het niet kan uitstaan. Om vervolgens moord en brand te schreeuwen. Zal dat ze opluchten? Of nog sterker, bevredigen? Dat vraag ik me oprecht af. Wat is de lol om bv Quinn Simmons neer te sabbelen obv een duimpje? Door het stof moest hij, geschorst door zijn eigen team. Trek het niet meer hoor.

Vroeger gingen we de straat op, op een normale manier protesteren over belangrijke zaken. Wees wijs met de Waddenzee truien dragen. Nu zijn ze woke vanachter de laptop. En als er nog op straat wordt geprotesteerd, wordt er gevochten en gesloopt. De complot wappies en de woke wappies slopen ieder op hun eigen manier.

Is dat de uitkomst van een generatie snowflakes die door ouders en omgeving alleen maar over hun bol zijn geaaid, gepamperd tot in hun puberteit. En als het grote mensen leven begint niet in staat te handelen met andere meningen. Niet in staat een inhoudelijke discussie aan te gaan. Intolerante, hatelijke mensen verworden.

Ik ben echt blij als we weer wekelijks koers hebben zeg. Sport verbroedert.

0
LeoR 16 3 februari 2021 om 17:11

@redactie,

Erg jammer om te zien dat normale reacties zoals die van Rawolf en Sammysosa verwijderd werden omdat er nadien individuen het nodig vonden om een andere mening af te kraken en als bezeten verwijten in het rond te sturen.

Misschien is het beter om enkel de reacties die indruisen tegen jullie eigen huisregels te verwijderen en de rest te laten staan?

0
Michiel De Rooij 3 februari 2021 om 17:20

Wow 'Leor'. Bijzondere reactie.

@redactie. Is de reden dat jullie allerlei reacties hebben verwijderd dat jullie liever geen politiek georiënteerde discussies op WF willen zien? Of is het racisme debat te gevoelig?

Dan kan ik daar in het vervolg rekening mee houden, en me beperken tot wielrennen en muziek.

PS Leor. Je benoemde me net specifiek in je post, nu heb je m'n naam weggehaald en staat er slechts individuen. Jammer joh, deze manier van discussieren. Grow up met je gecancel.

0
LeoR 16 3 februari 2021 om 17:41

@michiel,

Klopt, ik dacht even dat je, gezien je mildere reactie hierboven, jou schaamde omwille van je eerdere reacties. Vandaar dat ik besloot je naam er uit te halen.

Mijn excuses daarvoor, want blijkbaar heb je helemaal geen spijt en lijkt het zelfs of je alleen maar wil provoceren. Hopelijk gaan de cafés snel terug open…

0
Michiel De Rooij 3 februari 2021 om 17:53

Ik heb achteraf wel eens spijt dat ik met bepaalde lieden in discussie ben gegaan. Vaker komen we dichter bij elkaar als we zonder vooroordelen verder met elkaar in gesprek gaan. Dat zijn eigenlijk de mooiste gesprekken. Heb het idee dat wij daar nog ver vanaf zitten, Leor.

Schamen? Nee joh, ik meende het, het was m.i. allemaal raak, daar kan ik niets aan doen. Provoceren? Is niet m'n intentie. Het zijn wezenlijke onderwerpen, daar mag best wat passie in terug gelezen worden. Je hebt een andere mening, en de mijne duld je blijkbaar niet. Snap je druktemakerij niet zo.

Knuffel

0
LeoR 16 3 februari 2021 om 18:01

@ Michiel,

Ja, ik geef toe, andere mensen ‘inquisiteurs’, 'hypocrieten' of ‘woke losers’ (wat dat ook moge betekenen) noemen, zijn echt een goede pogingen om dichter bij elkaar te komen. Wellicht zal het dus aan mij liggen :(

0
Michiel De Rooij 3 februari 2021 om 18:13

Beste Leor. Ik heb niemand een inquisiteur genoemd. Ik denk dat je me verwart met Verstand. Hij maakte vervolgens de Godwin opmerking.

Woke wappies was wat ik zei. Sowieso allitereert dat lekker. En wat ik ermee bedoelde heb ik ook uitgelegd…dat sloeg iig niet op de mensen in dit draadje. Alleen ben ik niet van plan de discussie nogmaals aan te gaan, sorry. Dat zou ik respectloos naar de WF moderators vinden. Nee, we zullen niet nader tot elkaar komen. Gemiste kans.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone