Quick-Step Floors en Remco Evenepoel komen tot gentlemen’s agreement
foto: Sirotti
vrijdag 1 juni 2018 om 09:53

Quick-Step Floors en Remco Evenepoel komen tot gentlemen’s agreement

Patrick Lefevere heeft donderdag, zoals aangekondigd, gesproken met toptalent Remco Evenepoel en zijn vader. Hieruit is nog geen contract voortgevloeid, maar Het Laatste Nieuws weet uit de mond van de Belgische ploegbaas van Quick-Step Floors op te tekenen dat de twee wel een gentlemen’s agreement hebben gesloten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“We gaan samen werken aan de uitbouw van zijn carrière. We hebben nog geen getekend contract, wel een gentlemen’s agreement. De rest komt wel”, is Lefevere optimistisch over de komst van Evenepoel. De kans dat Evenepoel daarmee eenzelfde pad als Jhonatan Narvaez bewandelt lijkt daarmee steeds groter te worden. Eerst rijpen bij Hagens Berman Axeon en daarna de stap naar Quick-Step Floors.

De 18-jarige Evenepoel rijgt dit jaar de ene na de andere overwinning aaneen, waarbij hij in het merendeel van zijn koersen de concurrentie tot figuranten degradeert.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2018 14:33
Niet goed om naar Quick Step te gaan. Eerst eens een jaartje naar een continental team.
1 juni 2018 14:53
De eigenaar van QS wil graag dat QS meer een ronde team wordt. Maar goed dat kon frustratie zijn dat er maar geen nieuwe sponsor gevonden kan worden.
1 juni 2018 15:17
De ophef wordt niet veroorzaakt omdat hij zo'n resultaten behaald, maar vooral omdat die maar één jaar op de fiets zit.
1 juni 2018 15:50
@Jowinho,
Ik kwam toch niet in het nieuws hoor toen ik mijn éénjarig jubileum op de fiets vierde.
1 juni 2018 16:45
Als hij echt nog maar één jaar op de fiets zit dan begrijp ik de hype. Maar bij jonge sporters is er gewoon een groot verschil in ontwikkeling. De één is al op z'n 15e een beer van een gozer. De ander ontwikkeld zich pas een paar jaar later. En natuurlijk zegt het wel iets wanneer je veel wint bij de jeugd. Maar die vroeg rijpe jongens worden langzaam ingehaald door de anderen. Ze hebben al minder hard moeten werken voor hun prestaties. En dan gaan er ineens een paar anderen heel dichtbij komen en er overheen. Dan zie je de motivatie ook wat afnemen. De druk van de verwachtingen blijft wel bestaan. En dan gaat het als een nachtkaarsje uit.
1 juni 2018 17:01
Evenepoel zegt zelf dat het later niet zo makkelijk zal zijn als bij de junioren. Als je daar een gat hebt van 2 minuten is het afgelopen, ze organiseren zich niet als een profpeleton. Bovendien is hij geen sprinter, maar vooral klimmer/tijdrijder. Bij de profs zal hij niet zo makkelijk kunnen wegrijden laat staan wegblijven. Dus lijkt de keuze van ronderenner de beste. Zelf droomt hij het meest van de Vuelta.

Wat zijn progressie betreft, zijn spieren zijn zich nog steeds aan het aanpassen aan het wielrenner. Van korte/dikke (interval)spieren naar langere spieren van een duursport. Geen idee waar dat zal eindigen. Dat hij in de hele wielerwereld met Argusogen gevolgd wordt (heus niet alleen in België) geeft aan dat hij een fenomeen is. Of hij later ook een fenomeen zal zijn bij de profs is koffiedik kijken. Maar hij laat zich alleszins goed omringen.

Voor de belgische toekomst in het rondewerk is hij een zegen. Zij kunnen zich rustig ontwikkelen want Remco zuigt toch alle aandacht en druk op.
1 juni 2018 19:00
Heb dit jaar als Junior een aantal koersen tegen hem gereden, maar was niks aan te doen. is eigenlijk al gewoon een prof
1 juni 2018 21:43
@argon ik heb vroeger tegen soortgelijke renners gereden, en als je dan aan de start stond, wist je eigenlijk al dat je maximaal tweede kon worden. In belgie waren dat VDB en ook glenn d’ hollander. Uit nederland won bruinsma alles op het gebied van junioren world tour met overmacht en minuten voorsprong. Om nu te zeggen dat deze mannen de toppers zijn geworden, die iedereen voorspelde, nou niet echt.

Tom Dumoumolin daarintegen werd in zijn eerste jaren er gewoon afgereden hier in limburg, lijkt me wel een geslaagde prof te zijn.

Desalniettemin hoop ik natuurlijk, dat deze jongen doorbreekt, vooral omdat hij pas zo kort fiets en jij natuurlijk ook veel succes toegewenst.

Reacties zijn gesloten.