Quick-Step en Cavendish maken contractverlenging nu ook wereldkundig

dinsdag 7 december 2021 om 13:27
Quick-Step en Cavendish maken contractverlenging nu ook wereldkundig

foto: Cor Vos

Mark Cavendish en Deceuninck-Quick-Step waren het vorige week al eens over een nieuwe verbintenis, maar nu heeft de Belgische formatie ook een persbericht de wereld ingestuurd. De Britse sprinter blijft zo nog minimaal één jaar koersen voor de sterrenformatie van Lefevere.

Castelli

Bijna niemand twijfelde over een langer verblijf van Cavendish bij de Quick-Step-ploeg, maar achter de schermen verliepen de onderhandelingen moeizaam. Lefevere wilde eind november, tijdens de Zesdaagse van Gent, een doorbraak forceren. Het afronden van de onderhandelingen zat hem in de financiële details. Waar Cavendish een hoger salaris wil, gaf Lefevere hem liever meer winstpremies.

Ook de toekomst van Cavendish, die dit jaar een heropleving kende met onder meer vier etappezeges in de Tour de France, na zijn sportcarrière was een onderhandelingspunt. Vorige week kwam Lefevere echter met witte rook. “We zijn rond”, reageerde hij kort maar krachtig in gesprek met Het Nieuwsblad. “Het is nu nog wachten op de handtekeningen, maar die volgen zeer snel.”

Derde jeugd 
Cavendish, die momenteel herstellende is van een zware valpartij op de slotdag van de Zesdaagse van Gent, heeft inmiddels zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis en zal dus ook in 2022 uitkomen voor Quick-Step-Alpha Vinyl. “Ik ben ontzettend trots en blij dat ik nu een nieuwe deal heb gesloten”, reageert de 36-jarige spurtbom. “Er heerst binnen de ploeg een uniek familiegevoel. De afgelopen twaalf maanden waren fenomenaal.”

Cavendish wist in dienst van Quick-Step weer volledig op te bloeien en af te rekenen met enkele mindere jaren. Hij mocht in 2021 liefst tien keer het zegegebaar maken en beleefde zijn mooiste weken in de zomerperiode. In de voorbije Tour de France won hij namelijk als vanouds vier etappes en wist hij zodoende het ritzegerecord van Eddy Merckx (34 stuks) te evenaren. “Ik kijk er echt naar uit om het komende jaar nog meer speciale momenten mee te maken.”

Cavendish won in de voorbije Tour ook de groene puntentrui – foto: Cor Vos

Ook Lefevere is blij dat Cavendish langer aan boord blijft. “De hele wereld zag wat hij dit jaar presteerde. Maar mensen zien echter niet hoe hij een ploeg leidt en de andere renners binnen het team aanmoedigt. We hebben een hele hechte groep en Mark is de belichaming van onze teamspirit. Hij komt dan misschien als eerste over de streep in een wielerkoers, hij herkent meteen het belang van de ploeg in dat proces. Wat de andere renners voor hem betekenen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

vanSpringel 7 december 2021 om 14:08

Heeft ie toch nog een privésponsor weten te strikken. Altijd leuk zo’n renner in ’t peloton. Kunnen de concullega sprinters hun borst weer natmaken voor het komend seizoen. Leuk nieuws !

0
Michelangelo 7 december 2021 om 17:27

Benieuwd of hij heeft afgedwongen dat hij in de TdF mag starten, met als tegenprestatie het rijden van de rest van het seizoen voor een appel en een ei.

Want uiteindelijk heeft hij nog maar 1 ding ECHT te winnen… en dat is die ene tourrit die hem groter maakt dan Merckx.

0
Steven_E 7 december 2021 om 18:17

Als de woke gemeenschap zich ooit op het wielrennen richt worden als Merckx’ z’n zeges vervangen door een “x”, dan heeft ie het record ook…

0
Dikke Man 7 december 2021 om 19:07

Volgens sommigen hier was de Zesdaagse van Gent ook een extreem belangrijk doel voor Cav. Onderschat het niet!

0
Dantiest 7 december 2021 om 22:44

35 tourzeges maakt ‘m groter dan Merckx?

0
Groetjesaandevoetjes 8 december 2021 om 02:10

Had Lefevre al niet een keer gezegd dat Jakobsen volgend jaar de tour rijdt?

Ik denk zelf dat Cavendish water bij de wijn heeft moeten doen en zijn zegening moet tellen na zijn val in Gent.

0
Derierre de la course 8 december 2021 om 10:17

Ik denk dat Cavendish mee mag naar de tour (mits fit en in vorm) om in de eerste week zijn kansen te krijgen, daarna zal het voor Jacobsen zijn. Lefevre is er ook niet de man naar om Jacobsen zijn kans te ontnemen.
Daarnaast heeft Cavendish, zeker wanneer hij bij QS rijdt, natuurlijk ook gewoon enorme sponsorwaarde. Aandacht gegarandeerd.

0
vroege vlucht 7 december 2021 om 22:50

Ik denk dat die valpartij de onderhandelingen voor Lefevre wel makkelijker maakten.

0
ThorHushovd 7 december 2021 om 23:15

Haha dat denk ik ook!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone