Quick-Step-Alpha Vinyl rekent op Cavendish in Brugge-De Panne, geen Fabio Jakobsen

Quick-Step-Alpha Vinyl rekent op Cavendish in Brugge-De Panne, geen Fabio Jakobsen

© Cor Vos

maandag 21 maart 2022 om 13:27

Een kleine verrassing in de selectie van Quick-Step-Alpha Vinyl voor de Minerva Classic, die we beter kennen als Brugge-De Panne. Kopman in de sprintklassieker die woensdag verreden wordt is Mark Cavendish. Fabio Jakobsen is er niet bij.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Cavendish won vorige week Milaan-Turijn. Woensdag speelt Quick-Step-Alpha Vinyl hem dus uit in Brugge-De Panne. “Cav keert na twee jaar terug naar De Panne, klaar om een nummer op te spelden voor zijn maiden uitstap op Belgische bodem”, lezen we in het persbericht.  Michael Mørkøv, die hem vorige week naar de overwinning lanceerde, zal de Manxman opnieuw vergezellen, samen met Mikkel Honoré, Iljo Keisse, Stijn Steels, Jannik Steimle en Bert Van Lerberghe.

“De Panne is vlak, maar zeker geen gemakkelijke wedstrijd”, zegt ploegleider Tom Steels. “We hebben verschillende ronden voor de boeg en we komen door De Moeren, altijd bekend om de zijwind die voor chaos kan zorgen in het peloton. Het is afwachten of dat woensdag ook gebeurt, maar op dit moment lijkt dat scenario niet waarschijnlijk. We sturen een solide en vastberaden ploeg aan de start die de wedstrijd onder controle kan houden. Als het op een massasprint aankomt, kan Mark rekenen op verschillende jongens om opnieuw voor een goed resultaat te gaan.”

Jakobsen niet in De Panne, wel in Gent-Wevelgem
Quick-Step scoorde in het verleden al meermaals in De Panne. Toen de Driedaagse De Panne nog een etappekoers was, won de ploeg er vier keer met drie verschillende renners. Nadat het in 2018 een eendagswedstrijd werd, volgden er nog drie overwinningen, waarvan de meest recente vorig jaar met Sam Bennett.

“Dat Fabio Jakobsen er niet bij is, is een logische keuze”, vertelt ploegleider Wilfried Peeters aan WielerFlits. “Omdat Milaan-San Remo werd toegevoegd aan zijn programma, kozen we ervoor om in Brugge-De Panne de kans te geven aan Mark Cavendish. Fabio zelf zal er zondag wel bij zijn in Gent-Wevelgem.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Landeirovic 21 maart 2022 om 13:58

Wat eerst een WK van sprinters bleek te zijn, starten de grote 3 al niet van dit seizoen. Jakobsen, Ewan en Philipsen

Dimitrofiets 21 maart 2022 om 17:11

Gaat me poule hahah

Romāns Vainšteins 21 maart 2022 om 14:22

Goed dat ze met Jakobsen hoge verwachtingen nastreven maar in Gent lijkt me het niet dat hij binnen schootsafstand na de laatste Kemmel zit en zie ik eveneens de ploeg niet in staat om een gat dan op de voorsten te dichten. Finalestrook wind op de linkerflank, niet tegen.

Steven_E 21 maart 2022 om 14:34

“In Gent”? De feiten zullen zich ver van Gent afspelen. De huidige voorspellingen zeggen O-wind op de middag, N-wind ‘s avonds. Maar dat is nog 6 dagen verder, een beetje zeer voorbarig om daarop nu je conclusies al te gaan trekken.

Massimo Bataille 21 maart 2022 om 15:33

Als je naar de waaiereditie van vorig jaar keek, had ik ook nooit verwacht dat Bennett de kemmel zou overkomen met de beste, wat hij toch ook wel deed.
Lijkt me ook sterk dat Jakobsen de kans zal krijgen om te spurten in wevelgem, maar hij mag me altijd verbazen

Vangenechten 21 maart 2022 om 21:32

@Massimo

Dat was ook een half lijk dat op hangen en wurgen mee de kemmel overkwam. Daarna kotste hij zijn maag eruit en moest hij er genadeloos af. Jakobsen sprint in G-W niet voor de overwinning, daar is niet veel inzicht voor nodig.

Turtlehead 21 maart 2022 om 14:23

Jakobsen ‘slachtoffer’ van de eigen ambitie om in MSR te starten.
Als Cav woensdag wint en Jakobsen 62e wordt in GW, wordt het interessant…

TheBigShow 21 maart 2022 om 14:36

Nou ja, Cavendish kwam nauwelijks over Morkov heen in Turijn. Lijkt mij de Jakobsen niet veel te vrezen heeft

Odin 21 maart 2022 om 18:35

Cavendish won daar afgetekend, had helemaal niet het idee dat hij moeite had om over morkov heen te komen.

Kopinkas 21 maart 2022 om 19:31

@The BigShow
’t Is wel eens een closer call geweest tussen Cavendish en Morkov. Vooral vorig jaar in Cav’s recordzege (op gelijke hoogte met Merckx), waar Morkov haast in de remmen moest en zelf nog tweede eindigde.
Zou zo graag Morkov Cav eens fijntjes uit het wiel zien sprinten en zelf de zege pakken.
Consternatie à la Steegmans/Boonen in de Tour in Gent…

KimJungPoels 21 maart 2022 om 14:46

Hmm, als het ten koste gaat van het nieuwe WK-sprinten vind ik het uitprobeersel in San Remo opeens een stuk minder gelukkig. Dit was toch een mooie overwinning geweest op de erelijst van Fabio.

Vangenechten 21 maart 2022 om 21:33

Kleine jongen dacht effe dat ie groot was ;) en wou MSR rijden.

(en ja dit is met een korreltje zout te nemen, vind Fabio een schitterende sprinter)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair