PWZ Zuidenveldtour is een prooi voor Luuc Bugter

PWZ Zuidenveldtour is een prooi voor Luuc Bugter

foto: Cor Vos

zaterdag 11 mei 2019 om 16:39

Luuc Bugter is de overtuigende winnaar geworden van de PWZ Zuidenveldtour. De coureur van BEAT plaatste in de laatste tien kilometer zijn aanval, haalde koploper Adne Koster bij en soleerde vervolgens naar de zege. Achter hem sprintten Bas van der Kooij en Yves Coolen naar de plekken twee en drie.

De favorieten toonden zich in de PWZ Zuidenveldtour erg vroeg. En dat terwijl er in tegenstelling tot vorige week in de Ronde van Overijssel geen vuiltje aan de lucht was. Met nog 70 kilometer te rijden gooide Peter Koning van namens WV West Frisia de knuppel in het hoenderhok en werd de koers opengegooid.

Slik en Lowik kleuren de openingsfase
In de 130 kilometer daarvoor werd de show vooral gestolen door twee andere sterke coureurs. Ivar Slik (Monkey Town-à Bloc) en Robin Lowik (WV De IJsstelstreek) reden geruime tijd een minuut voor het peloton, maar werden met nog tachtig kilometer te rijden weer gegrepen door een op dat moment al flink uitgedund peloton.

foto: Cor Vos

Koning breekt de koers open, kopgroep vormt zich
Vlak daarna was het dus Koning – die normaal gesproken voor Bike Aid uitkomt – die aan een solo begon. In het verleden rondde Koning een monstersolo weleens winnend af en dus moest er een reactie komen vanuit het peloton. Deze reactie kwam vervolgens ook van René Hooghiemster, Luuc Bugter, Yoeri Havik, Adriaan Janssen en Rick van Breda.

De zes coureurs reden snel een halve minuut bij elkaar, maar zagen daarna dat een achtervolgende groep hen in rap tempo naderde. In deze achtervolgende groep bevonden zich onder andere Bas van der Kooij, Arne Peters, Yves Coolen, Adne Koster, Gijs Meijer en Ivar Slik. Niet snel daarna volgde dan ook weer een hergroepering.

Hooghiemster en Koster proberen het tevergeefs, Bugter slaagt
Deze hergroepering was tegen de zin in van Koning, die er opnieuw van door ging. Koning lieten ze niet gaan, maar Hooghiemster daarna wel. Met nog veertig kilometer te gaan begon hij aan zijn solo. Alleen begon hij aan de lokale rondes, maar in de laatste 25 kilometer was het ook voor hem gedaan, waarna ploeggenoot Koster zijn geluk beproefde.

De pas 18-jarige Koster deed een dappere poging en hield geruime tijd een voorsprong van twintig seconden vast op de achtervolgende groep. Met nog 8 kilometer te gaan werd hij teruggepakt door eerst Bugter en daarna de achtervolgers. De BEAT-coureur was even daarvoor ten aanval getrokken en leek daarna gevlogen te zijn.

De achtervolgers werkten niet meer goed samen en dus was het Bugter die in Nieuw-Amsterdam het zegegebaar mocht maken. Een aantal seconden later waren het Bas van der Kooij en Yves Coolen die de overige podiumplaatsen naar zich toetrokken.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

1 Reactie

nkunku1244 12 mei 2019 om 11:23

Top Luuc!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone