Puck Pieterse mengt zich andermaal in de top: “Deze lijn doortrekken”

zondag 24 oktober 2021 om 15:10
Puck Pieterse mengt zich andermaal in de top: “Deze lijn doortrekken”

foto: Nico Dick

Puck Pieterse bestormt de top van het vrouwenveldrijden. De talentvolle Nederlandse van Alpecin-Fenix was in de Wereldbeker Zonhoven lange tijd op weg naar een podiumplaats, maar ze strandde uiteindelijk op de vierde plaats. “Het gaat iedere wedstrijd beter”, vindt Pieterse in gesprek met WielerFlits.

De kopstart in de zandcross van Zonhoven was voor de 19-jarige Pieterse. “Ik was goed weg”, erkent ze. “Ik wilde liever van voren starten, om dan terug te zakken, dan dat ik mezelf elke keer weer naar voren moest rijden. Ik heb mijn plekje daarna goed kunnen verdedigen, denk ik. Je kon lastig je herstel pakken, omdat je constant aan het rennen was of door het zand aan het fietsen was. Je moest echt je focus erbij houden. Kleine foutjes werden daardoor wel afgestraft.”

Tegen Denise Betsema en wereldkampioene Lucinda Brand was Pieterse uiteindelijk niet opgewassen. In de slotronde kwam ook Ceylin del Carmen Alvarado haar nog voorbij. “Ik wist aan het begin van het seizoen dat ik goed was. Ik hoopte vaker top-10 te kunnen halen, en tot nu toe lukt dat verbazingwekkend goed”, lacht ze. “Dus ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken.”

“De Wereldbeker heeft mijn focus, samen met de kampioenschappen”, vertelt de Amersfoortse, die na haar vierde plek ook de leidster is in het Wereldbekerklassement voor U23-rensters. “Dit is zeker een doel om te behouden. Op naar volgende week in Overijse.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Franco Ballerini 24 oktober 2021 om 15:18

Zeer goed gereden. Ik had haar een podiumplaats gegund.

Murcia 24 oktober 2021 om 15:40

Technisch gezien is zij al weer de volgende stap vooruit in de damescross, nu nog de kracht en inhoud doen toenemen en je hebt er weer een wereldtopper bij. Goed bezig bij de Roodhoofdjes.

Jesper Pepperzen 24 oktober 2021 om 23:46

Ik vindt het maar niks, veel te jong. Daarnaast zorgt dit voor een rommelige koers, ze maken de koers kapot die jonge veulens. Ik vindt dat deze jonge personages een eigen categorie moetten opeisen en hier hun koers in moetten betwisten

Lalsacien 25 oktober 2021 om 00:13

Dat mag je zeggen maar als zij goed genoeg is om bij de dames mee te strijden dan is zij het waard.

Ruud Smit 25 oktober 2021 om 10:11

Hoezo zou ze de koers kapot maken als ze top vijf rijdt? Er zijn genoeg profs die nog wat kunnen leren van dit jonge talent, juist mooi om haar hier te zien rijden

Cyclebeatle 25 oktober 2021 om 23:15

Goed genoeg om zich te meten met de elite. Waarom zou zij zich niet mogen optrekken aan deze toppers? Deze jonge veulens zijn blijkbaar beter dan veel elite renners.

armstrong 25 oktober 2021 om 12:36

Er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in nieuwelingen en junioren rijden toch ook niet met de elite mee gewoon u23 tegen elkaar op de weg en in het veld

Headlines

Materiaalzone

Populair